Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ


Σε κάνω αστυνομικό, σου δίνω και όπλο, γιατί; Για να με προστατεύεις από τον κακοποιό. Όχι για να μπαίνεις στο σπίτι μου να με ληστέψεις. Αυτό έγινε την 21η Απριλίου 1967. Κάποιοι αξιωματικοί του στρατού καβάλησαν τα τανκ για να καταλάβουν τη Βουλή σαν τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος. Έτσι, νταηλίκι. Όπως οι χούλιγκαν αν δεν τους γουστάρει το αποτέλεσμα του αγώνα μπουκάρουν στο γήπεδο και διακόπτουν το ματς.
Πώς να σηκώσει κεφάλι αυτός ο τόπος όταν κατοικείται απ’ αυτόν τον λαό. Ποιοι φταίνε; Όχι, βέβαια, οι πραξικοπηματίες, οι συνωμότες. Τα βρήκανε και τα κάνανε. Επτά χρόνια την Ελλάδα κυβερνούσαν άσχετοι, και παράνομοι, αφού ήταν δικτάτορες, αλλά και ακατάλληλοι, αφού ήταν στρατιωτικοί.

Στη Σχολή Ευελπίδων δεν μαθαίνουν πως κυβερνάται ένα υπουργείο, μια δημόσια υπηρεσία, μια κρατική επιχείρηση. Είχες να κάνεις με παρανοϊκούς. Εδώ οι άνθρωποι έγιναν κομισάριοι, όπως στα κομουνιστικά καθεστώτα, και στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Φίρμες της χούντας έκαναν κουμάντο στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό κ.α. Η απόλυτη φαιδρότητα. Στη θέση του Μαντζαβελάκη και του Θεοδωρακάκη να είναι ένας συνταγματάρχης.
Και μετά τους χουντικούς η φουκαριάρα Ελλάδα δέχθηκε την επίθεση των αντιστασιακών, άλλη καταραμένη φυλή αυτή. Οι χειρώτεροι αυτοί. Οι χουντικοί ήταν ρομαντικοί, αφελείς, χωρίς να έχουν περιθώρια να οφεληθούν οικονομικά, οι δε αντιστασιακοί εξελίχθηκαν, κάποιοι τουλάχιστον, σε συνειδητούς φονιάδες του δημοσίου χρήματος.
Από μια άποψη είναι σουρεαλιστικό να εμπορεύεται την αντίσταση του στο Πολυτεχνείο ο πολιτικοποιημένος, επίσης άσχετος σαν πολιτικός εξουσιαστής.
Αυτές τις αράδες τις γράφω με αφορμή το κείμενο του Νίκου Καραγιαννίδη στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που ακολουθεί:

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!
Οι στρατιωτικοί είναι  μόνο να μου φυλάνε σύνορα, γι’ αυτό αξίζει να τους πληρώνω, εκπαιδεύω, μισθοδοτώ, συνταξιοδοτώ και άμα λάχει διορίζω σε κρατικούς οργανισμούς.  
Ρεζίλι των σκυλιών έγιναν οι χουντικοί από την ανικανότητα τους να κυβερνήσουν…, άσε ότι καταπάτησαν τον όρκο τους.
Το γκραν ρεζιλίκι ανήκει στους Έλληνες, ΚΑΙ έσκυψαν στους επίορκους ένστολους, ΚΑΙ όταν αυτοί απεσύρθησαν…, ποτέ δεν ανετράπησαν…, δεν τους κρέμασαν στο Σύνταγμα όπως τις εφημερίδες σαν μανταλάκια. Καμμιά διαφωνία αν η τελετή στηνόταν στην Ομόνοια.
Είσαι αξιωματικός και με τα όπλα που σου δίνω με πηδάς; Σου ξεσκίζω τα κλαπέτα αν σε πάρω σοβαρά. Διαφορετικά, αν τους θεωρώ γελοία υποκείμενα, τότε όλοι στο δρόμο για την πλάκα. Ελάτε να γελάσουμε, τζάμπα έργο, Λουί Ντε Φυνές και Δον φαν Βέγγος στην οπερέτα «Πραξικόπημα Τώρα…». Τι θα έκαναν οι Παττακομακαρέζοι; Δεν φαντάζομαι τύπους ασορτί στην εκπομπή της Πάνια να διέταζαν πυρ στα πλήθη που ξεκαρδιζόντουσαν. Δεν θα είχαν τα άντερα οι κομουνιστοφάγοι της συμφοράς να θερίζουν άοπλους.
Μη φανώ εμπαθής… Στη φαρσοκωμωδία της «επαναστάσεως» οι αντιστασιακοί ήταν οι γραφικοί, όχι οι ελεεινοί βασανιστές τους. Να ειπωθούν αλήθειες του νεοελληνισμού, όχι από αφέλεια η, σκοπιμότητα κάθε 21η Απριλίου να κυκλοφορεί ελεύθερα η μαστούρα για τον ηρωϊκό αλύγιστο λαό.
Απαθής θεατής η χοντρή μάζα στην δικτατορία, που κακώς την λέμε έτσι διότι ενώ ήταν δικτατορία ο κόσμος δεν ένοιωθε καταπίεση. Συνέχιζε τη ζωή του σα να μη συνέβαινε κάτι ξεχωριστό, όταν ο χουντικός θίασος κυνηγούσε τον ανύπαρκτο κομουνιστικό κίνδυνο από τη μια και από την άλλη οι Έλληνες αντιστασιακοί δεν έλαβαν υπ’ οψιν τη φαιδρότητα των Απριλιανών.
Ο Έλληνας αντιστασιακός ήταν περισσότερο «χομπύστας», σίγουρα ρομαντικός και ποτέ  με τη ψυχολογία «Θα ανατρέψω τα καθήκια για να επανέλθει η δημοκρατία…». Μα, δεν τους αντιμετώπισε ούτε σα νούμερα, ούτε και σαν εγκληματίες, παρά μόνον σαν …πολιτικούς αντιπάλους. Ποια δημοκρατία να επανέλθει, για να είμεθα σεμνοί… Δημοκρατία το λένε το παρακράτος και την καρφίτσα, τη δημοκρατία που έκανε το μεγάλο άλμα από τη δολοφονία Λαμπράκη στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό του σκανδάλου Κοσκωτά… και συνεχίζει με πρώτα πιστόλια τους νταβατζήδες της δημόσιας ζωής, εκδότες, καναλάρχες, επιχειρηματίες.
Να ξαναγίνει πραξικόπημα! Να τελειώσει η πολιτική παρέλαση της αηδίας σε σενάριο των κομμάτων και σκηνοθεσία των καναλιών. Πρόβλημα! Ποιοι, εκτός από τους ακατάλληλους στρατιωτικούς, να κάνουν το πραξικόπημα; Οι χούλιγκαν; Το παπαδαριό; Οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό; Οι συνδικαλιστές; Οι Αλβανοί; Οι εφοπλιστές; Ποιοι θα μας σώσουν; 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα