Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η πονηριά του Facebook για να αποσπάσει τις προσωπικές σου πληροφορίες

Κάθε Facebook χρήστης έχει επιλέξει ποιες προσωπικές πληροφορίες του θέλει να μοιραστεί δημόσια ή με τους φίλους του και ποιες θέλει να τις κρατήσει κρυφές, μονάχα για τον εαυτό του. Η δεύτερη περίπτωση δεν αρέσει φυσικά στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, το οποίο θέλει να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα για τους χρήστες του, για διαφημιστικούς λόγους και όχι μόνο.
facebook-personal-information

Ποια λύση σκέφτηκε, λοιπόν, το Facebook; Να προσθέσει την επιλογή «Ζητήστε (να μάθετε)...» σε οποιοδήποτε πεδίο ένας χρήστης δεν έχει προσθέσει πληροφορίες, είτε είναι το email του, είτε ο τόπος διαμονής του, είτε το επάγγελμα του κλπ. Μέσω της επιλογής αυτής, οποιοσδήποτε φίλος του χρήστη μπορεί να του στείλει αναρίθμητα αιτήματα, προσθέτονταςπροσωπικό μήνυμα για το λόγο που ζητάει τις πληροφορίες. Ύστερα, ο χρήστης μπορεί να στείλει την πληροφορία μονάχα στο χρήστη ο οποίος τη ζήτησε ή σε όλους τους φίλους του, προσθέτοντας την στο προφίλ του.
Η λύση αυτή φαίνεται κάπως εγωιστική από πλευράς Facebook, καθώς πολύ απλά θα μπορούσε ο χρήστης να στείλει προσωπικό μήνυμα σε κάποιον άλλο χρήστη και να του ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία. Αντ'αυτού, τώρα οι χρήστες θα δέχονται περισσότερες ειδοποιήσεις στα προφίλ τους και μάλιστα δεν υπάρχει επιλογή για να μη δέχονται. Και όλα αυτά για να κερδίσει το Facebook περισσότερες πληροφορίες των χρηστών του. Με το «έτσι θέλω».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα