Σάββατο 19 Απριλίου 2014

OI "ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ



Είναι όλες εκείνες οι σκέψεις, οι εικόνες, τα συναισθήματα, οι μνήμες που επαναλαμβάνονται μέσα στο κεφάλι του ανθρώπου.    Κι όταν αυτά πονούν, τότε ο άνθρωπος αγριεύει, αλλάζει σταδιακά.  Αυτός ο πόνος γίνεται κομμάτι του.  Κι όταν ο πόνος μεγαλώνει, μεγαλώνει και ο φόβος.   Κι όσο περισσότερος φόβος απλώνεται μέσα του τόσο θεριεύουν ο φθόνος και ο θυμός. 

Κι αυτές είναι μερικές από τις "μουτζούρες" της ψυχής.   Μουτζούρες που θολώνουν την κρίση, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την αντιληπτικότητα του ανθρώπου που τις υπηρετεί, με ή χωρίς τη θέλησή του. 

Και τον μετατρέπουν.  Τον αλλάζουν σε κάτι πολύ μικρότερο από αυτό που δημιουργήθηκε.  Τον κάνουν να γίνει ποταπός, σιχαμερός, αχάριστος και αμνήμων.  Τον οδηγούν να κάνει πράξεις που μετά τις μετανιώνει και πονάει.
Αλλά τότε είναι αργά για τον ίδιο και για όλους εκείνους που η προδοσία του ζημίωσε και έκανε κακό.  Τότε είναι πολύ αργά!


Έτσι λοιπόν φίλες και φίλοι, αυτή την εβδομάδα, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο να συλλογιστούμε ποιες μπορεί να είναι δικές μας, μικρές ή μεγάλες "μουτζούρες" και ας σκεφτούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να τις βγάλουμε από το μυαλό και από τη ζωή μας.  Κι αν δυσκολευτούμε να το κάνουμε, ας μην απογοητευθούμε, ούτε να θυμώσουμε.  Απλά, η συνειδητοποίηση και μόνο ότι μπορεί κάποιες από αυτές μέσα μας είναι υπαρκτές, είναι και η απαρχή της αλλαγής, της ανάστασης! 
ΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα