Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πνευματικότητα και Sex




Αν μπορέσεις να φέρεις λίγο φως ευφυΐας στη σεξουαλικότητα σου, αυτό το φως θα τη μεταμορφώσει. Δεν θα είναι πια σεξουαλικότητα, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό, τόσο διαφορετικό, που δεν έχεις λέξη γι’ αυτό. Στην Ανατολή έχουμε μια λέξη γι' αυτό: Τάντρα. 

Όταν το σεξ είναι συνδυασμένο με ευφυΐα, τότε, δημιουργείται μια εντελώς καινούργια ενέργεια. Εκείνη η ενέργεια ονομάζεται Τάντρα. 


Πολλά βιβλία έχουν γραφεί για την Τάντρα κι όλα μιλάνε για τεχνική. Η αληθινή όμως Τάντρα δεν έχει καθόλου να κάνει με τεχνική. Η αληθινή Τάντρα δεν μπορεί να γραφτεί. Την αληθινή Τάντρα πρέπει να τη ρουφήξεις, να την απορροφήσεις σα σφουγάρι.

Αν είσαι προσανατολισμένος στην τεχνική, θα χάσεις το μυστήριο της Τάντρα. Η Τάντρα πρέπει να είναι απουσία πράξης. Δεν μπορεί να είναι τεχνική. Μπορείς να μάθεις τεχνικές. Μπορείς να μάθεις μια συγκεκριμένη τεχνική αναπνοής ώστε η συνουσία να μπορεί να γίνεται μακρύτερη. Αν αναπνέεις πολύ-πολύ αργά, αν αναπνέεις χωρίς καθόλου βιασύνη, τότε η συνουσία θα γίνει μακρύτερη. Εσύ όμως θα ελέγχεις. Δεν θα είναι αχαλίνωτη και δεν θα είναι αθώα. Και δεν θα είναι ούτε διαλογισμός, θα είναι νους.

Η αληθινή Τάντρα δεν είναι τεχνική, αλλά αγάπη. Δεν είναι τεχνική, αλλά προσευχή. Δεν είναι προσανατολισμένη στο κεφάλι, αλλά χαλάρωση μέσα στην καρδιά. Μπορείς να παραμείνεις για ώρες σε μια ταντρική συνουσία. Το θέμα είναι να συντονιστείς τόσο ολοκληρωτικά με το ένστικτό σου, που να πας τόσο πέρα από το νου, που γίνεσαι ένα με τη θεμελιώδη φύση. Αυτό τον ορισμό δίνει η Τάντρα στη σεξουαλικότητα: Επιστροφή στην απόλυτη αθωότητα, στην απόλυτη ενότητα. Η Τάντρα σού προσφέρει μια θετική διάσταση υψηλότερης χαλάρωσης.


Όταν οι δυο σύντροφοι λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλον, δίνουν ο ένας στον άλλο ζωτική ενέργεια. Γίνονται κύκλος και η ενέργεια τους αρχίζει να κινείται κυκλικά. Δίνουν ζωή ο ένας στον άλλο, ανανεώνουν τη ζωή. Καθόλου ενέργεια δεν χάνεται. 

Αντίθετα, κερδίζεται περισσότερη ενέργεια, επειδή μέσα από την επαφή με το αντίθετο φύλο, ξυπνάει το κάθε σου κύτταρο. Και, αν μέσα σ' αυτή τη διέγερση, μπορείτε να γίνετε ένα, χωρίς να την οδηγείτε σε κορύφωση, αν μπορείτε να παραμείνετε στο ξεκίνημα, χωρίς να υπερθερμαίνεστε, απλά παραμένοντας θερμοί, τότε αυτές οι δυο 'ζέστες’ θα συναντηθούν και θα μπορέσετε να επιμηκύνετε την πράξη για πολύ χρόνο. ωρίς την εκσπερμάτωση, χωρίς το χάσιμο της ενέργειας, η πράξη γίνεται διαλογισμός. Και μέσα απ’ αυτό ολοκληρώνεστε.

Υπάρχουν δύο τύποι κορύφωσης, δύο τύποι οργασμού. ένας τύπος είναι ο γνώριμος. Φτάνεις στην κορύφωση της έξαψης, οπότε δεν μπορείς να πας παραπέρα. Τέλος!  Η Τάντρα είναι επικεντρωμένη σε έναν άλλο τύπο οργασμού. 

Αν ονομάσουμε τον πρώτο τύπο οργασμό κορύφωσης, μπορείτε να ονομάσετε τον ταντρικό οργασμό, οργασμό κοιλάδας. Σ’ αυτόν δεν μπαίνετε στην κορύφωση της έξαψης, αλλά στη βαθύτερη δυνατή κοιλάδα χαλάρωσης. H έξαψη πρέπει στην αρχή να χρησιμοποιηθεί και στους δύο οργασμούς. Γι’ αυτό λέω πως στην αρχή και οι δυο είναι ίδιοι, αλλά στο τέλος είναι ολοκληρωτικά διαφορετικοί.

Για τον πρώτο, η διέγερση πρέπει να είναι έντονη, όλο και περισσότερο έντονη. Πρέπει να τη βοηθήσεις να αυξηθεί για την κορύφωση. Στον δεύτερο, η διέγερση είναι απλά το ξεκίνημα. Και όταν ο άντρας έχει εισέλθει, τότε οι εραστές μπορούν να χαλαρώσουν. Καμία κίνηση δεν είναι αναγκαία. πορούν να χαλαρώσουν σε μια στάση ερωτική.


 
Όταν το ζευγάρι νιώσει πως η στύση χάνεται, μόνο τότε απαιτείται λίγη κίνηση και διέγερση. Κι έπειτα, χαλάρωση ξανά. Μπορείς να επιμηκύνεις αυτό το βαθύ αγκάλιασμα για ώρες, χωρίς εκσπερμάτωση.

Και τότε και οι δυο μπορούν να πέσουν μαζί σε βαθύ ύπνο. ΑΥΤΟ είναι ο οργασμός τής κοιλάδας. Και οι δυο είναι χαλαροί και συναντιούνται ως δύο χαλαρές οντότητες.

Ο συνηθισμένος σεξουαλικός οργασμός μοιάζει με συμπεριφορά τρελού. Ο ταντρικός οργασμός είναι ένας βαθύς χαλαρωτικός διαλογισμός. Μπορείς να απολαμβάνεις όσο θέλεις, επειδή δεν χάνεται ενέργεια. Αντίθετα, η ενέργεια κερδίζεται. Με τη συνάντηση του αντίθετου πόλου, η ενέργεια ανανεώνεται. Η ταντρική ερωτική πράξη μπορεί να διαρκέσει όσο θέλεις. Η συνηθισμένη σεξουαλική πράξη δεν μπορεί, επειδή χάνεις ενέργεια και το σώμα σου θα πρέπει να περιμένεις να την ανακτήσεις. Κι όταν την ξανακερδίσεις, θα τη χάσεις πάλι.

Όταν λέω 'σεξουαλική πράξη’ μοιάζει σαν να χρειάζεται να προσπαθήσεις. Δεν χρειάζεται! Aπλά άρχισε να παίζεις με τον αγαπημένο σου ή την ερωμένη σου. Συνέχισε να παίζεις. Νιώστε ο ένας τον άλλον. Να είστε ευαίσθητοι ο ένας με τον άλλον, σαν τα μικρά παιδιά που παίζουν. υνεχίστε να παίζετε και μη σκέφτεστε το σεξ. Μπορεί να συμβεί, μπορεί να μη συμβεί. Αν συμβεί μέσα από το παιχνίδι, θα σε οδηγήσει πιο εύκολα στην κοιλάδα. Αν το σκέφτεσαι, τότε ήδη προηγείσαι του εαυτού σου:

Παίζεις με την ερωμένη σου, αλλά ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ τη σεξουαλική πράξη. Τότε το παιχνίδι είναι ψεύτικο. Εσύ δεν είσαι εδώ και ο νους βρίσκεται στο μέλλον. Και αυτός ο νους πάντοτε θα πηγαίνει στο μέλλον. Απλά παίζε και ξέχνα τη σεξουαλική πράξη, θα συμβεί. Αφησέ το να συμβεί. Έτσι θα είναι εύκολο να χαλαρώσεις και όταν συμβεί απλά χαλαρώστε. Να είσαστε μαζί. Να μένει ο καθένας μαζί με τον άλλον και να νιώθετε ευτυχία.

Υπάρχουν δύο μέρη στη σεξουαλική πράξη: η αρχή και το τέλος. Παραμείνετε στην αρχή. Το αρχικό μέρος είναι περισσότερο χαλαρό, ζεστό. Μη βιάζεστε όμως να κινηθείτε προς το τέλος. Ξεχάστε το τέλος ολοκληρωτικά. 

Πώς να παραμείνεις στην αρχή; 

Πολλά πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς. 

Πρώτο, μην πάρεις τη σ
εξουαλική πράξη σαν ένα μέσο, για να πας κάπου. Είναι μέσο από μόνη της. Δεν υπάρχει στόχος, δεν είναι μέσον. 

Δεύτερο, μη σκέφτεσαι για το μέλλον. Παράμεινε στο παρόν.Κι αν δεν μπορείς να παραμείνεις στο παρόν, στο αρχικό μέρος της σεξουαλικής πράξης, τότε δεν μπορείς να μείνεις ΠΟΤΕ στο παρόν, επειδή η ίδια η φύση τής πράξης είναι τέτοια, που σε επαναφέρει στο παρόν. Παράμεινε στο παρόν. Παράμεινε στη στιγμή, χωρίς να πηγαίνεις κάπου και λιώσε.

Στη διάρκεια της πράξης, κλείσε τα μάτια σου. Νιώσε το σώμα τού άλλου, νιώσε την ενέργειά του να κυλάει προς το μέρος σου και λιώσε μέσα της. Θα έρθει. Συνέχισε να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις, να χαλαρώνεις...

Κι αν δεν υπάρχει εκσπερμάτωση, μη νιώσεις πως έγινε κάποιο λάθος. Τίποτα δεν έγινε λάθος! Και μη νιώθεις πως έχασες κάτι. δεν έχεις χάσει. Επειδή η κοιλάδα έρχεται, νιώθεις πως χάνεις κάτι, αυτό όμως είναι απλά μια παλιά συνήθεια.

Μέσα σε λίγο καιρό, τρεις εβδομάδες με ένα μήνα, η κοιλάδα θα αρχίσει να εμφανίζεται. Και όταν εμφανίζεται η κοιλάδα, εσύ θα ξεχάσεις τις κορυφώσεις σου. Καμιά κορύφωση δεν είναι αντάξιά της. Πρέπει όμως να περιμένεις, χωρίς να το πιέζεις, χωρίς να το ελέγχεις. Απλά χαλάρωσε.
 

Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο αγκάλιασμα, σε τόσο βαθιά κοινωνία με την αγαπημένη σου ή τον εραστή σου, με τις αισθήσεις σου να τρέμουν σαν φύλλα δέντρου, μπες σ’ αυτό το τρεμούλιασμα.
Ενώ κάνετε έρωτα, αφήστε τα σώματά σας να κινηθούν πολύ, επειδή αν αφεθούν τα σώματα σε τέτοια κίνηση, το σεξ απλώνεται σ’ ολόκληρο το σώμα. Όταν το σεξ περιορίζεται στο κέντρο του, μπορείς να το ελέγξεις. Ο νους έχει τον έλεγχο. Όταν όμως απλώνεται σ' ολόκληρο το σώμα σου, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Μπορεί ν’ αρχίσεις να τρεμουλιάζεις, μπορεί ν’ αρχίσεις να ουρλιάζεις και δεν θα μπορέσεις να ελέγξεις το σώμα σου.

Δυνατός άνεμος φυσάει και το δέντρο ταρακουνιέται. Ακόμη και οι ρίζες ταρακουνιούνται, κάθε φύλλο τρέμει. Να είσαι ακριβώς σαν το δέντρο. 

Δυνατός άνεμος φυσάει και το σεξ ΕΙΝΑΙ δυνατός άνεμος, μια φοβερή ενέργεια που φυσάει και σε διαπερνάει. Ταρακουνήσου! Τρέμε! Άσε το κάθε κύτταρο του σώματός σου να χορέψει. Και η αγαπημένη σου επίσης χορεύει, κάθε κύτταρό της πάλλετε.

Μόνο τότε μπορούν να συναντηθούν οι δύο 
και τότε αυτή η συνάντηση δεν είναι διανοητική. Είναι η συνάντηση των δυο βιοενεργειών σας. Μπες σ' αυτό το τρεμούλιασμα κι ενώ τρεμουλιάζεις μη μένεις επιφυλακτικός, μη μένεις θεατής, επειδή το μυαλό είναι ο θεατής. Μη μένεις επιφυλακτικός! Να είσαι το τρεμούλιασμα, γίνε το τρεμούλιασμα. Ξέχνα το κάθε τι και γίνε το τρεμούλιασμα.

Δεν είναι το σώμα σου που τρεμουλιάζει. ΕΣΥ είσαι, ολόκληρη η ύπαρξή σου. Γίνεσαι το ίδιο το τρεμούλιασμα. Τότε δεν υπάρχουν δύο σώματα, δύο μυαλά. Στην αρχή, υπάρχουν δύο ενέργειες, που τρεμουλιάζουν και στο τέλος μόνο ένας κύκλος. Μπες μέσα στη σεξουαλική πράξη. Μπες ολοκληρωτικά. Μην αφήνεις τίποτα απέξω. Καθόλου μην αφήνεσαι στη σκέψη.

Μόνο τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχεις γίνει ένα με τον άλλον. Κι έπειτα, αυτή η αίσθηση της ενότητας μπορεί να αποσυνδεθεί από τη σύντροφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ολόκληρο το σύμπαν. Μπορείς να κάνεις έρωτα με τα δέντρα, με το φεγγάρι, με το κάθε τι. Όταν μάθεις πώς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο, μπορεί να δημιουργηθεί με το κάθε τι, ακόμη και με το τίποτε.

Μπορείς να δημιουργείς αυτόν τον κύκλο μέσα σου, επειδή ο άντρας είναι και άντρας και γυναίκα και η γυναίκα είναι και γυναίκα και άντρας. Είσαι και τα δύο γιατί δημιουργήθηκες από τα δύο. Δημιουργήθηκες και από άντρα και από γυναίκα, έτσι το μισό σου παραμένει το αντίθετό σου. Μπορείς να ξεχάσεις εντελώς τα πάντα και ο κύκλος μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σου. Και μόνον όταν δημιουργηθεί αυτός ο κύκλος, φτάνεις στην αληθινή αγαμία.
 
Όταν αυτός ο κύκλος δημιουργηθεί μέσα σου, έχεις απελευθερωθεί. Όταν επιστρέφεις μετά από μια ταντρική πράξη, έχεις ανέβει, δεν έχεις πέσει. Νιώθεις γεμάτος ενέργεια, πιο σφριγηλός, πιο ζωντανός, ακτινοβόλος. Κι εκείνη η έκσταση θα διαρκέσει για ώρες, ακόμη και για μέρες. Εξαρτάται από το πόσο βαθιά είχες προχωρήσει. Μετά από μια ταντρική σεξουαλική εμπειρία, για μέρες θα αισθάνεσαι χαλαρός, άνετος, σαν στο σπίτι σου, καθόλου βίαιος, καθόλου θυμωμένος, καθόλου στενοχωρημένος.

Η Τάντρα λέει πως, αν κινείσαι διαλογιστικά, το σεξ θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά, θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά! Όλη η ενέργεια απορροφάται σε υψηλότερα κέντρα. Και το σώμα σου έχει πολλά κέντρα. Το σεξ είναι το χαμηλότερο κέντρο και ο άντρας υφίσταται στο χαμηλότερο κέντρο. Όσο πιο πολλή ενέργεια κινείται υψηλότερα, τόσο πιο πολύ αρχίζουν ν' ανθίζουν τα υψηλότερα κέντρα.

Όταν η ίδια ενέργεια έρχεται στην καρδιά, γίνεται αγάπη. Όταν η ίδια ενέργεια φτάνει ακόμη υψηλότερα, νέες διαστάσεις και νέες εμπειρίες αρχίζουν ν’ ανθίζουν. Και τότε η ίδια ενέργεια θα φτάσει στην υψηλότερη κορυφή τού σώματός σου, σ’ αυτό που η Τάντρα ονομάζει 'σαχασράρ’ στο υψηλότερο κέντρο, στην κορυφή τού κεφαλιού. 

Το σεξ είναι το χαμηλότερο ενεργειακό κέντρο και το 'σαχασράρ’ είναι το υψηλότερο. Και η ενέργεια κινείται ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Όταν απελευθερωθεί από το κέντρο του σεξ, μπορεί να γίνεις αιτία για να γεννηθεί κάποιος. 

Όταν η ίδια ενέργεια απελευθερώνεται από το 'σαχασράρ,’ από το κεφάλι προς το Σύμπαν, προσφέρεις στον εαυτό σου μια καινούργια γέννηση. Είναι κι αυτό μια γέννηση, αν και όχι βιολογική. Πρόκειται για μια πνευματική γέννηση. Ξαναγεννιέσαι.

Η Τάντρα δεν διδάσκει τη σεξουαλικότητα. Απλώς λέει πως το σεξ μπορεί να είναι μια πηγή μακαριότητας. Και όταν έχεις γνωρίσει αυτή τη μακαριότητα, μπορείς να προχωρήσεις παραπέρα, επειδή τώρα είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα. Κανένας δεν πρόκειται να παραμείνει στο σεξ για πάντα, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν αφετηρία. 

Αυτό σημαίνει η Τάντρα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ σαν αφετηρία. Και όταν κατανοήσεις την έκσταση του σεξ, μπορείς να κατανοήσεις όλα όσα οι μύστες λένε από παλιά για το μεγαλύτερο οργασμό, τον συμπαντικό οργασμό.
 
Στο σεξ, υπάρχουν τρία θεμελιώδη στοιχεία, που μπορούν να σε οδηγήσουν σε μια στιγμή μακαριότητας. Το πρώτο είναι η απουσία χρόνου. Ξεπερνάς το χρόνο ολοκληρωτικά. Δεν υπάρχει χρόνος. Ξεχνάς εντελώς το χρόνο. Στην πραγματικότητα, δεν σταματάει ο χρόνος, αλλά σταματάει για σένα. Εσύ δεν είσαι μέσα σ’ αυτόν.

Το δεύτερο είναι ότι στο σεξ, για πρώτη φορά, χάνεις το εγώ σου. Γίνεσαι χωρίς εγώ. Δεν υπάρχεις εσύ και ο άλλος, αλλά εσύ και ο αγαπημένος σου είστε και οι δυο χαμένοι μέσα σε κάτι άλλο.

Και το τρίτο είναι ότι στο σεξ είσαι φυσιολογικός για πρώτη φορά, γιατί είσαι μέρος τής φύσης, κομμάτι από τα δέντρα, κομμάτι από τα ζώα, κομμάτι από τα άστρα! Είσαι βυθισμένος σε κάτι μεγαλύτερο: Στον Κόσμο, στο Ταό, στο Σύμπαν. Δεν μπορείς ούτε καν να κολυμπήσεις μέσα σ' αυτό. Δεν υπάρχεις, απλώς επιπλέεις. Σε παίρνει το ποτάμι. Αυτά τα τρία πράγματα σε οδηγούν στην έκσταση.

Όταν γνωρίσεις και όταν νιώσεις αυτά τα στοιχεία, μπορείς να δημιουργήσεις αυτά τα στοιχεία, χωρίς να χρειάζεσαι το σεξ. Ουσιαστικά, όλος ο διαλογισμός είναι η εμπειρία τού σεξ χωρίς το σεξ. Πρέπει όμως να περάσεις μέσα από το σεξ, να γίνει κομμάτι τής εμπειρίας σου, να μην παραμείνει στο επίπεδο των αφηρημένων ιδεών, των σκέψεων.

Η σεξουαλική σου ενέργεια είναι τροφή για το σαμάντι σου. Ο λωτός του σαμάντι θα ανθίσει από το βούρκο του σεξ. Ποτέ μην το καταπιέζεις! Ποτέ να μην είσαι εναντίον του. Μάλιστα, να μπαίνεις βαθύτερα σ’ αυτό, με μεγάλη καθαρότητα, με μεγάλη αγάπη. Να μπαίνεις σαν εξερευνητής.

Ψάχνε όλες τις άκρες και τις γωνιές της σεξουαλικότητας σου και θα εκπλαγείς και θα εμπλουτιστείς και θα ευεργετηθείς. Γνωρίζοντας τη σεξουαλικότητά σου, μια μέρα θα σκοντάψεις πάνω στην πνευματικότητά σου. Τότε θα απελευθερωθείς.

Το μέλλον θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για το σεξ. θα είναι απόλαυση, χαρά, φιλία, παιχνίδι κι όχι μια σοβαρή υπόθεση, όπως υπήρξε στο παρελθόν. Το σεξ είναι μόνο το ξεκίνημα, δεν είναι το τέρμα. Αν όμως χάσεις το ξεκίνημα, θα χάσεις και το τέρμα.
  
Από το βιβλίο του Osho "SEX


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα