Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;


Κανονικά οι Αμερικάνοι θα περίμενε κανείς να “κρύβουν” την κορυφαία όλων των εποχών τρομοκρατική ενέργεια, λέω για την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Έγινε και είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να δεχθείς ότι συνέβη. Η μεγαλύτερη ήττα της Ιστορίας της Αμερικής, μάλιστα εντός έδρας.
Έτσι είναι. Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη στρατιωτική δύναμη του πλανήτη. Και τους καταξευτύλισε οΟσάμα Μπιν Λάντεν. Κατέρριψε τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, σημείο αναφοράς και σύμβολο ισχύος της πλανηταρχίας. Και ακόμα, την ίδια μέρα, την 11η Σεπτεμβρίου ο αρχηγός της Αλ Κάιντα έστειλε κι ένα αεροπλάνο και κτύπησε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, για να μη ξεχνιόμαστε.

Από μία άποψη θα μου πεις ότι οι Αμερικάνοι έφτιαξαν το Μουσείο που προχθές το εγκαινίασε οΟμπάμα, για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων από την επίθεση των καμικάζι στους Δίδυμους Πύργους. Και η είσοδος στο μουσείο 24 δολάρια. Ποιος δεν θα το επισκεφθεί; Και τουρίστες, και Αμερικάνοι απ' όλη τη χώρα, και μαθητές, φοιτητές.
Μπαίνεις στο μουσείο και τα βλέπεις όλα. Ζεις τη μεγάλη καταστροφή. Το ακατανόητο. Δύο αεροπλάνα να ξεσκίζουν δύο μεγαθήρια κτίρια. Ηχητικά ντοκουμέντα από τις τελευταίες στιγμές των θυμάτων. Μισοκαμένα πυροσβεστικά. Μία “αναπαράσταση” ενός φρικτού, απίθανου συμβάντος.
Επιμένω. Ακόμα και ο πιο ισχυρός κουβαλάει σπέρματα αδυναμίας. Μάλλον έχει μία τάση να επιδείξει τον απόκρυφο φουκαραδισμό του. Δίνω κι αυτή την ερμηνεία στην κατασκευή του Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου, από τις ίδιες τις ΗΠΑ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα