Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το διαστημικό όπλο επινοήθηκε 199 χρόνια πριν


Το 1815 ο Βρετανός καλλιτέχνης Edward Francis Burney (1760-1848) δημοσίευσε ένα βιβλίο με ζωγραφιές με τίτλο ""Q.Q. Esq.'s Journey to the Moon". Παρά την αστεία εικονογραφημένη ιστορία, ο Burney έβαλε και λίγη σκέψη στο σύστημα εκτόξευσης του.



Σε αυτό που φαίνεται να είναι η παλαιότερη ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ για ένα "διαστημικό όπλο", ο Burney χρησιμοποίησε ένα κοσμικό όπλο για να στείλει τον ήρωά του σε ένα ταξίδι στο φεγγάρι. Χρησιμοποιήθηκαν τρία μεγάλα κανόνια. Ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους, δεμένα κατακόρυφα. 

Μέσα σε κάθε σωλήνα τοποθέτησε ένα βαρύ κοντάρι που προεξέχει περίπου ένα πόδι από το στόμιο του κάθε κανονιού. Στην κορυφή αυτών των κονταριών ήταν μια κυκλική πλατφόρμα τόσο μικρή που μόλις και μετά βίας ο Q.Q. βρισκόταν κουλουριασμένος πάνω της. Το βλήμα είχε αεροδυναμικό σχήμα λόγω μιας ομπρέλας -το συνολικό αποτέλεσμα ήταν κάτι σε στενός κώνος με πτυχωτές πλευρές.

Ο Burney σκέφτηκε ακόμη και τις καταστάσεις έξω από την ατμόσφαιρα της Γης και έντυσε τον αστροναύτη του με την πρώτη διαστημική στολή που περιγράφεται ποτέ. Είχε τη μορφή ενός κράνους σαν σάκο εφοδιασμένο με κυκλικούς, γυάλινους φακούς και παροχή οξυγόνου. Μία βαλβίδα στην κορυφή του κράνους αφήνεται να διαφύγει ο χρησιμοποιημένος αέρας. Το διαστημόπλοιο του Q.Q. είχε ακόμη και μερικά όργανα, όπως μια συσκευή που ονομαζόταν "motometer".

Όταν πυροδοτήθηκαν τα τέσσερα κανόνια ταυτόχρονα, το μικρό βλήμα ωθήθηκε ψηλά. Όταν το διαστημικό σκάφος έφτασε στον προορισμό του, πρώτα μπήκε στη σεληνιακή ατμόσφαιρα, ακριβώς όπως έγινε με τους αστροναύτες του Mercury. Τότε άνοιξε ένα αλεξίπτωτο, επιτρέποντας στον Q.Q. να κατέβει ομαλά στη σεληνιακή επιφάνεια.

Εκτός από ένα σχηματικό διάγραμμα του διαστημικού οχήματος, δύο πρωτότυπες εικονογραφήσεις του βιβλίου δείχνουν τη γη, όπως φαίνεται από το διάστημα. Αυτές μπορεί να είναι όχι μόνο οι πρώτες προσπάθειες με τέτοια αναπαράσταση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ακριβής.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα