Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Σχέσεις - Μέρος 1


Πρώτα Κατανοήστε τον Εαυτό σας


 Όταν κάποιος ξεκινήσει την προσωπική του διαδικασία στο Σύστημα, το επόμενο φυσικά βήμα είναι το να ενδιαφερθεί για τους γύρω του, ιδιαίτερα όσον αφορά τον Τύπο τους. Την στιγμή που κοιτάζεις τον χάρτη τους, και την στιγμή που τους συγκρίνεις με τον δικό σου, τότε είναι που το προφανές είναι το μέρος που πρέπει να ξεκινήσεις. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. 

Η βάση για να κατανοήσεις την κάθε σχέση σου πρώτα είσαι εσύ ο ίδιος. Την στιγμή που είσαι πραγματικά καθαρός  σχετικά με το τι είσαι και τι δεν είσαι, είναι η στιγμή που θα μπεις με επίγνωση στην σχέση σου με οποιονδήποτε άλλον. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι η ανοιχτότητα μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε κάθε Σωματογράφημα υπάρχει ένας μάξιμουμ αριθμός πυλών που μπορούν να ενεργοποιηθούν. Είναι περιορισμένες δηλαδή οι αποτυπωτικές δυνάμεις (πλανήτες). Η μεγάλη πλειοψηφία του σχεδιασμού μας, ακόμα και αν φαινόμαστε πολύ χρωματισμένοι, η μεγάλη πλειοψηφία του χάρτη μας δεν είναι ενεργοποιημένη, είναι ανοικτή, είναι λευκή.



Υποδοχείς

Τώρα, θυμηθείτε κάτι σχετικά με ότι έχουμε ανοικτό, είτε είναι Κέντρο είτε είναι Πύλη είτε Κανάλι, δεν είναι κάτι χαλασμένο και δεν χρειάζεται να καθοριστεί. Στην πραγματικότητα είναι υποδοχέας. Είναι υποδοχείς. 

Όταν κοιτάζουμε το Σωματογράφημα μας βλέπουμε την διαφοροποίηση μας από όλους τους άλλους — αυτό που μας κάνει διαφορετικούς. Αυτό που μας κάνει ίδιους με τους άλλους είναι η ανοιχτότητα μας, επειδή εκεί προσδιοριζόμαστε.

Όταν κοιτάζουμε τον σχεδιασμό μας, αυτό που είναι ενεργοποιημένο και ‘χρωματισμένο’ είναι αυτό που είναι σταθερό και βάσιμο μέσα μας. Δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι η διαφοροποίηση μας, και ο λόγος που τα πάντα στο Σχέδιο βασίζονται στο να εμπιστευτείς αυτό που είναι σταθερό μέσα σου για να πάρεις αποφάσεις στην ζωή σου. Επειδή αυτές οι αποφάσεις θα είναι οι σωστές για την διαφοροποίηση σου. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις βάση της ανοιχτότητας τους,  βασισμένοι πάνω στους υποδοχείς τους, βασισμένοι πάνω στο να θέλουν να είναι όπως όλοι οι άλλοι, και το θέλουν αυτό επειδή έχουν προσδιοριστεί στα θέλω τους, με ενοχές φταίξιμο και ντροπή, όποια και αν είναι η εκλογίκευση του εξωτερικού προσδιορισμού στις ζωές τους.


Ζήσε την Μοναδικότητα σου

 Και όμως, δεν είμαστε εδώ για να είμαστε σαν τους άλλους. Είμαστε ήδη αρκετά, ανήκουμε στο ίδιο είδος. Αλλά αυτό που είναι τόσο σημαντικό για μας είναι το να ζήσουμε την μοναδικότητα μας. Αν δεν ζήσουμε την μοναδικότητα μας, τότε η ολότητα ποτέ δεν θα ανθίσει. Κοιτάζοντας λοιπόν την ανοιχτότητα σας, συνειδητοποιήστε ότι αυτοί είναι οι υποδοχείς που σας συνδέουν με τον εξωτερικό κόσμο. Σας συνδέουν με τους άλλους. 

Όταν κοιτάξουμε τον γενετικό τρόπο που είμαστε σχεδιασμένοι, βλέπουμε ότι έχουμε την γενετική προστακτική. Και αυτή λέει επιβίωση και αναπαραγωγή. Μόνο αυτό ενδιαφέρει τα γονίδια. Αν δεν αναπαραχθούμε θα πεθάνουν. Και αυτό δεν είναι κάτι που το θέλουν φυσικά.Η αναπαραγωγή όμως δεν λειτουργεί με την ομοιότητα. Τα γονίδια θέλουν πάντα να δημιουργήσουν κάτι νέο. 

Όσο περισσότερο δημιουργούν διαφορετικότητα, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητα της αντοχής στην μετάλλαξη και της επιβίωσης. Έτσι καταλήγουμε να ελκόμαστε σε αυτό που είναι διαφορετικό από εμάς. Με άλλα λόγια, είμαστε γενετικά κατασκευασμένοι για την ίδια την επιβίωση του είδους μας, να ελκόμαστε στο πεδίο του προσδιορισμού. 

Προφανώς αυτό είναι μια παγίδα. Δεν τίθεται θέμα για αυτό. Αυτή η έλξη στον εξωτερικό προσδιορισμό κάνει τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν αυτό που είναι και να προσπαθούν να γίνουν κάτι άλλο. Και δεν είμαστε φυσικά εδώ για αυτό.Έτσι έχουμε αυτό τον απίστευτα βαθύ προσδιορισμό εκεί έξω στον οποίον φυσικά ελκόμαστε. 

Τώρα, συναντάμε αυτό το πεδίο του προσδιορισμού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στο σύστημα υπάρχει φυσικά η ανάλυση της σχέσης που γίνεται από επαγγελματίες αναλυτές. Κάτι που είναι απίστευτα σημαντικό. Ιδιαίτερα τις βαθιές προσωπικές μας σχέσεις, είτε μιλάμε για σχέση μεταξύ συντρόφων, ή σχέση γονέα - παιδιού, αυτού του είδους η ενόραση στην μηχανική της σχέσης είναι απολύτως σημαντική.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα