Σάββατο 31 Μαΐου 2014

20 καθημερινά αντικείμενα που ενθουσιάζουν τα παιδιά

Θα έχετε παρατηρήσει πως τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται με τα πιο βαρετά αντικείμενα. Αν δώσετε, όμως, λίγη παραπάνω προσοχή στο ποια ακριβώς οικιακά αντικείμενα είναι αυτά, θα συνειδητοποιήσετε ότι τα αντικείμενα αυτά είναι πραγματικά αξιοπερίεργα και ότι το παιδί σας είναι ιδιαίτερα παρατηρητικό και φιλομαθές. Και γι'αυτό είναι σημαντικό να στηρίζουμε την περιέργειά τους αλλά και τον ενθουσιασμό που τους προσφέρουν τα αντικείμενα αυτά.
Άλλωστε, ο ενθουσιασμός αυτός των παιδιών με ένα απλό αντικείμενο μπορεί να χαρίσει στη μαμά πολύ ελεύθερο χρόνο στο σπίτι –και μάλιστα χωρίς ενοχές, όπως θα ένιωθε αν έπρεπε να το αφήσει μπροστά στην τηλεόραση για δεκαπέντε λεπτά, προκειμένου να καταφέρει να μιλήσει στο τηλέφωνο με μία φίλη της.
Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τα 20 καθημερινά αντικείμενα που ενθουσιάζουν τα περισσότερα νήπια και πείτε μας ποια είναι αυτά που ξετρελαίνουν τα δικά σας παιδιά (μήπως και μας δώσετε μερικές ακόμα ιδέες!):

Μπαλόνια

Τα παιδιά έχουν περίεργη σχέση με τα μπαλόνια: Κάποια παιδιά τα λατρεύουν, κάποια τα φοβούνται, κάποια έχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Υπάρχουν στιγμές που θέλουν να παίζουν μόνο με μπαλόνια και στιγμές που τα βαριούνται –ειδικά καθώς μεγαλώνουν.

Λιποζάν

Ειδικά τα κορίτσια τρελαίνονται με το λιποζάν. Το ονομάζουν κραγιόν και το θεωρούν απαραίτητο στοιχείο της εμφάνισής τους όταν ετοιμάζονται για να πάνε... στις κούνιες!

Φύλλα

Είτε φρέσκα πάνω σε φυτά είτε ξερά, τα φύλλα για κάποιον λόγο προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών που θέλουν να τα πιάσουν, να τα κόψουν ή απλά να κυλιστούν πάνω σε αυτά όταν σχηματίζουν σωρούς στα πάρκα.

Το ψυγείο

Αν μπορούσαν θα έμπαιναν μέσα και θα έμεναν εκεί για πάντα. Τα παιδιά βλέπουν το ψυγείο ως μία χώρα μαγική που παράγει γάλα, χυμό και σοκολάτες. Είναι το φως, είναι τα χρώματα ή το γεγονός ότι μπορούν να βγάζουν και να βάζουν πράγματα σε διαφορετικές θέσεις; Ποιος ξέρει..;

Κουμπαράς-γουρουνάκι (και κέρματα)

Δοκιμάστε το εξής: Πάρτε στο παιδί έναν κουμπαρά-γουρουνάκι (πλαστικό κατά προτίμηση), ρίξτε μερικά κέρματα στο πάτωμα και φωνάξτε το! Θα ξετρελαθεί μαζεύοντάς τα και ρίχνοντάς τα μέσα, και δεν θα σταματήσει μετά να κουνά τον κουμπαρά για να ακούει τον ήχο. Πάρτε και ένα ζευγάρι ωτοασπίδες, καλού κακού.

Μουσική

Χορός και τραγούδι! Τι καλύτερο;

Σχήματα

Αν το παιδί έχει μάθει τα σχήματα, ακόμα κι αν βρεθείτε σε έναν χώρο με αντικείμενα που φαινομενικά δεν θα το ενδιαφέρουν, μπορείτε απλά να αρχίσετε να του δείχνετε διάφορα σχήματα και να το ρωτάτε ποιο είναι ποιο. Σίγουρα θα του κινήσετε το ενδιαφέρον, ενώ μπορεί να μάθει και καινούργια.

Κεριά

Ειδικά αν είναι αναμμένα, τα παιδιά δεν χορταίνουν να τα φυσούν για να σβήσουν!

Βιβλία

Αν το παιδί έχει μάθει από μωρό να «παίζει» με βιβλία, δεν θα σταματήσει ποτέ να τα αναζητά.

Άδεια κουτιά

Σας έχει τύχει να φέρουν κάποιο δώρο στο παιδί, και εκείνο να ασχοληθεί με την συσκευασία; Συνήθως, μάλιστα, αν πρόκειται π.χ. για ένα μεγάλο κουτί, το παιδί θέλει οπωσδήποτε να μπει μέσα. Γιατί όχι, αν αυτό το διασκεδάζει;

Καθρέφτης

Από τη στιγμή που ένα μωρό ξεκινά να μπουσουλά και το βλέμμα του «πέφτει» πάνω σε έναν καθρέφτη... ξετρελαίνεται! Και μη μου πείτε ότι δεν θυμάστε την πρώτη φορά που το πιτσιρίκι σας φίλησε τον εαυτό του στον καθρέφτη!

Νερό

Εντάξει, υπάρχουν παιδιά που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα του μπάνιου. Αλλά με το νερό δεν υπάρχει παιδί που να μην παθιάζεται. Ειδικά αν μπορούν να πιτσιλήσουν κι άλλους με αυτό!

Σκυλιά

Τα περισσότερα σκυλιά είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά και τους επιτρέπουν να τα «ταλαιπωρούν». Και τα περισσότερα παιδιά είναι ικανά να εξαντλήσουν ένα σκυλί. Γι'αυτό οι δυο τους κάνουν εξαιρετική παρέα!

Νερό και τροφή για σκύλους

Είναι το νερό, είναι η τροφή που είναι σαν παιχνίδι... θα «πιάσετε» συχνά το παιδί σας να ασχολείται με το φαγητό του σκύλου σας.

Αλάτι και πιπέρι

Όλα με όλα τα παιδιά θα ήθελαν, αν είναι δυνατό, να αδειάσουν ή να τρίψουν όλο το αλάτι και το πιπέρι του κόσμου!

Ηλεκτρική σκούπα

...ή και σκουπάκι. Κάποια παιδιά φοβούνται και κάποια ενθουσιάζονται. Σίγουρα, πάντως, δεν τους περνά απαρατήρητη.

Κλειδιά

Ποια μαμά που βιάζεται δεν έχει δώσει στο παιδί τα κλειδιά της για να ασχοληθεί, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να πληρώσει στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Και ποιο πιτσιρίκι δεν γνωρίζει πού έχουν χαθεί τα κλειδιά σε ένα σπίτι;

Λάστιχο νερού

Άλλη μία δραστηριότητα που συνδέεται με το νερό. Τα παιδιά θέλουν να ποτίσουν, να πιούν από εκεί ή απλά να καταβρέξουν όλον τον κόσμο!

Κουδούνι πόρτας

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που ΔΕΝ χρειάστηκε να σηκώσετε το 2χρονο παιδί σας για να πατήσει το κουδούνι της πόρτας, επιστρέφοντας στο σπίτι;

iPhone

Ενδέχεται το νήπιο να το χειρίζεται καλύτερα από τους γονείς του...

Πηγή: Babble


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα