Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σχέσεις - Μέρος 2



Προβλήματα στις Σχέσεις

Θέλω να θυμάστε κάτι. Το πρόβλημα στις περισσότερες σχέσεις είναι ότι δεν ξεκίνησαν σωστά, και ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές δεν λειτουργούν σωστά σαν οι εαυτοί τους. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην πορεία μου στο Σχέδιο μέσα στα χρόνια είναι το να ξυπνήσω τους ανθρώπους στο Σχεδιασμό τους, στην φύση τους, σε αυτό που είναι σωστό για αυτούς, και ακολούθως την αντιμετώπιση του προβλήματος, ότι πρέπει να περάσουν  μέσα από το δίλλημα της συνειδητοποίησης ότι οι σχέσεις στις οποίες ήδη βρίσκονται μέσα πιθανώς δεν είναι οι σωστές για αυτούς.

Και αυτό είναι προφανώς πολύ συντριπτικό. Αυτές οι σχέσεις μπορεί να είναι οικογενειακές, επιχειρηματικές, παιδιά, κτλ.

Και δεν είναι η δουλειά μου η διαταραχή και το ξανά-χτίσιμο των σχέσεων τους. Απλά ανησυχώ για το να είναι σωστές.

Μπαίνοντας στις σχέσεις σαν ο Εαυτός σου

Αλλά όταν μιλάμε για τις σχέσεις, οι καλύτερες σχέσεις είναι αυτές στις οποίες θα μπεις σωστά σαν ο εαυτός σου, βάσει του Σχεδιασμού και της Στρατηγικής σου.
Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις η να αναπτύξεις μια σχέση, γιατί για να ανθίσει μια σχέση πρέπει να σέβεσαι την φύση του άλλου ανθρώπου.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μαθαίνεις μέσα από την μηχανική είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν. Μπορείς να τον προσδιορίσεις, αλλά όχι να τον αλλάξεις. Και την στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η σχέση σου δεν θα γίνει καλύτερη αν αλλάξεις εσύ η ο άλλος, είσαι στον σωστό δρόμο. Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο , δεν χρειάζεται βελτίωση ή διόρθωση.

Είναι ένα από τα βασικά αυτής της γνώσης το να δεις ότι ασχέτως των εξωτερικών συνθηκών, είτε μιλάμε για την προσωπική σου σχέση με έναν φίλο, συνάδελφο η το παιδί σου, ότι κι αν είναι, όλα έχουν να κάνουν με την σωστότητα που εσύ που έχεις την γνώση και την έχεις βάλει σε πράξη, φέρνεις στην σχέση.

Αν είσαι σωστός στην σχέση τότε αυτή θα λειτουργήσει για σένα. Αν είσαι γεννήτορας και κάποιος έρθει και σε ρωτήσει αν θες να είσαι μαζί του και απαντήσεις αχά – ναι - τότε αυτή η σχέση θα είναι σωστή για σένα. Δεν λέω ότι αυτή η σχέση θα είναι η τέλεια, ότι θα είναι ένας διαρκής μήνας του μέλιτος. Δεν έχει να κάνει με αυτό. Έχει να κάνει με την σωστότητα της. Αν είσαι ον 3ης γραμμής και μπεις σε μια σχέση σωστά, το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν προβλήματα και πιθανά λάθη, επειδή είσαι τριάρι.

Είσαι εκεί για να ανακαλύψεις τι δεν λειτουργεί. Και η πολυπλοκότητα στις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους είναι τεράστια, υπάρχουν τόσα για να βρεις ότι δεν λειτουργούν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση δεν είναι σωστή. Αν μπεις σωστά θα είναι ακριβώς αυτό που πρέπει, αυτό που χρειάζεται να βιώσεις σαν εμπειρία.

Σεβάσου την φύση των άλλων

Το άλλο θέμα είναι στις προσωπικές σου σχέσεις με τους άλλους, μόλις έχεις πρόσβαση σε αυτή την γνώση, δεν έχει πραγματικά σημασία το αν αυτοί γνωρίζουν η όχι. Δεν είναι ότι πρέπει να τους διδάξεις το Human Design. Όχι.
Όταν έχεις να κάνει με παιδιά, αν έχεις παιδιά, το να ξέρεις τον σχεδιασμό τους σου επιτρέπει να σταματήσεις να είσαι μια αρνητικά προσδιοριστική δύναμη στις ζωές τους. Αν τα μεταχειρίζεσαι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Στρατηγικής τους, αν τα οδηγείς προσεκτικά στο να λειτουργούν σωστά, καταλήγεις να σέβεσαι πραγματικά την φύση τους.

Ω, ναι! υπάρχουν βαθιές πολυπλοκότητες στον τρόπο που συναντιόμαστε , και στους διάφορους τρόπους που συνδεόμαστε με τους άλλους. Υπάρχουν όλων των ειδών οι αναλύσεις για τις σχέσεις. Αλλά το ίδιο το βασικό θεμέλιο κάθε σχέσης για να το βρεις, δεν χρειάζεται να κατέβεις βαθιά στην μηχανική της. Πρέπει να είσαι σωστός εσύ ο ίδιος.

Πρέπει να επιμένεις να σε μεταχειρίζονται σύμφωνα με την φύση σου. Όπως κι εσύ τους άλλους. Και να μπαίνεις στις νέες σχέσεις σου σύμφωνα με την εσωτερική σου Εξουσία. Αν το κάνει αυτό θα δεις ότι αυτές οι νέες σχέσεις θα είναι ανταμειφτικές για σένα. Και ότι τα προβλήματα του παρελθόντος, τα προβλήματα που πάντα είχες στις σχέσεις σου μπορούν να εξαφανιστούν. Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.


Σχέσεις - Μέρος 1


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα