Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

7 συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος



Η ζωή είναι ένας μακρύς δρόμος προς την αυτοβελτίωση. Πολλοί άνθρωποι, εστιάζουν στην μόρφωση και στην επαγγελματική τους καταξίωση και ξεχνούν πολλές φορές πως να γίνουν καλύτεροι, βελτιώνοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους άλλους. Η φιλοδοξία και η γρήγορη επίτευξη των στόχων, απομακρύνουν σιγά σιγά την ιδέα του να γίνει κανείς καλύτερος άνθρωπος. Σε αυτό, συμβάλει και ο εγωισμός.

Ο καθένας θα ήθελε να γίνει καλύτερος άνθρωπος, αλλά μερικοί δεν ξέρουν πώς. Διάβασε μερικές συμβουλές για το πως μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.



1. Αυτεπίγνωση.

http://cdn.tinybuddha.com/wp-content/uploads/2014/03/Me-Time.jpg 

Το πρώτο βήμα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, είναι να μπορείς να ελέγξεις την συμπεριφορά σου, όπως, το στρες και ο τρόπος με το οποίο μπορείς να τον ελέγξεις, το πώς θα αντιμετωπίσεις μια απώλεια, πώς θα διαχειριστείς τον θυμό σου, ή το πώς να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Ο μόνος τρόπος για βελτωθείς σε κάποια απο τα παραπάνω που ανέφερα, είναι να γνωρίζεις ποια θα είναι η συμπεριφορά σου, όταν θα συμβεί κάτι απο αυτά. Καλό είναι, να προβληματιστείς λιγάκι για το πώς θα βελτιωθείς και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές. Να θυμάσαι ότι, η αλλαγή δεν μπορεί να έρθει εάν δεν καταλάβεις το λάθος σου.



2. Θέσε στόχους για τον εαυτό σου.

http://designm.ag/wp-content/uploads/2013/12/goals1.jpg 

Αν αυτό βοηθάει, κράτα σημειώσεις σε ένα ημερολόγιο. Αυτό, θα σου επιτρέπει να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου, απο μια καλύτερα μέσα από μια αντικειμενική σκοπιά. Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις για να ξεκινήσεις: Ποιό είναι το πρόσωπο, με το οποίο θα πρέπει να βελτιώσεις τη σχέση σου; Θα ήθελες να είσαι περισσότερο φιλάνθρωπος; Θέλεις να κάνεις κάτι καλό για το περιβάλλον; Θα σε ενδιέφερε να έχεις μια καλή σύζυγο ή σύντροφο;

3. Βρες ένα πρότυπο.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV5iFp3Cke0LEODvBHeQiqecVMjQThR-TcSs7m3-z60859NOD_VWg6lA2ztIqDnHGaviPp2hphSMYndLFL1vrFDP-u5XQhZWeJUgZM3RD-xJQZhlntpaW9rz-5wQytGSw6rVNCzjOpJzs/s640/578575_404475082950990_1387255677_n.jpg 

Τα πρότυπα είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης και οι ιστορίες τους, μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις δυνατός, όταν οι καιροί δυσκολεύουν. Το πρότυπό σου μπορεί να είναι ένας αγαπημένος σου τραγουδιστής, καλλιτέχνης, πολιτικός, μία τηλεοπτική προσωπικότητα, ένας φιλόσοφος, ένας Άγιος, και ούτω καθεξής. Αφού βρεις κάποιο πρότυπο, διάβασε τη βιογραφία του. Μαθαίνοντας το εκπαιδευτικό υπόβαθρο αυτού του ατόμου, την οικογενειακή του ζωή, και τους προσωπικούς του αγώνες θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να βελτιωθείς σε πολλούς τομείς. Επέλεξε κάποιον/α του οποίου η ιστορία μπορεί να σε αφορά, μπορεί να είναι ένας μεγάλος και σημαντικός συγγραφέας ή ένα πρόσωπο που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει βοηθήσει συνανθρώπους μας. Βρες τις εμπειρίες του και συνδύασέ τες με τις ελπίδες και τα όνειρά σου.

4. Αγάπα τον εαυτό σου.

http://kandacejones.com/wp-content/uploads/2014/02/Hands-Love-Sunset-1920x1200.jpg 

Για να μπορέσεις να αγαπήσεις τους άλλους, θα πρέπει πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Αυτό δεν λέγεται εγωισμός! Είναι η αγάπη που νιώθεις για σένα και προσπαθείς να βγάλεις στην επιφάνεια τα καλά στοιχεία που έχεις και τις αξίες σου. Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις στηννιώθεις φιλαυτία (η υπερβολική αγάπη που τρέφουμε για τον εαυτό μας), ξεκίνησε λέγοντας στον εαυτό σου ότι είσαι ένας ευγενικός, συμπονετικός και πάνω από όλα, ένας άξιος άνθρωπος. Αυτό, θα σε βοηθήσει πολύ στον τρόπο που βλέπεις τους γύρω σου και θα εξελίσσεσαι με τον καιρό σε έναν καλύτερο άνθρωπο. Μάθε πώς μπορείς να σταματήσεις την κριτική. Όπως δεν σου αρέσει εσένα, έτσι δεν αρέσει και στους άλλους να τους κριτικάρουν.

5. Αγάπα τους άλλους.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgStSK97uVBAuKxtc-IbGKvDzU0uf7MCemK_NU-k90myqXsha636g7PymYiZzc1GUx8ykLKpwiR00xnd_TH6L1p5gvCkaJPzB8slau-J5wrv-lJaeVsVsUSlnZvAsdannydYZLydUHZNEID/s1600/love-couple-wallpaper-640x400.jpg 

Η αγάπη, όχι μόνο στον εαυτό σας, αλλά και προς τους άλλους, θα σου δώσει μια αίσθηση εσωτερικής ελευθερίας αλλά και ηρεμίας, που δεν τη φαντάζεσαι. Θα είσαι σε θέση να προσφέρεις τη βοήθειά σου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεσαι συνεχώς αντικείμενο εκμετάλευσης. Πολλοί άνθρωποι θα το εκτιμήσουν. Κάποιοι θα θελήσουν να σου το ανταποδώσουν και κάποιοι δεν θα δώσουν σημασία. Σημασία έχει, να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου!

6. Έλεγξε τον θυμό και τη ζήλια.

http://www.2wired2tired.com/wp-content/uploads/2009/08/Angry-Woman-Small.jpg 

Αυτά τα συναισθήματα είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, αλλά αν είσαι συνεχώς θυμωμένος ή ζηλιάρης με τους άλλους, θα έχεις πολλά προβλήματα μέσα σου και δεν θα μπορείς να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου. Να ξέρεις, ότι θυμός και η ζήλεια, μπορούν να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα ακόμα και σε σοβαρά προβλήματα υγείας!

7. Να είσαι ο εαυτός σου.

http://cdn.tinybuddha.com/wp-content/uploads/2010/03/Dancing1.png 

Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να γίνεις κάποιος που δεν είσαι, όπως το να "φοράς την καλύτερή σου μάσκα". Το σίγουρο είναι, πως όταν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση, ο άλλος δεν θα έχει πάντα και τις καλύτερες εντυπώσεις απο σένα και αυτό δεν θα σου αρέσει καθόλου. Τι πιό φυσιολογικό λοιπόν, απο το να είσαι ο εαυτός σου.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα