Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Θα μπορούσε αυτή η πρωτεΐνη να σας κρατήσει Νέο/α (Και Όμορφο/η);



Ενώ το ελιξίριο της ζωής παραμένει μία φανταστική έννοια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι πραγματικά απίστευτο. Μια πρωτεΐνη η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει τη διάρκεια της ζωής, έχει τώρα βρεθεί ότι έχει εκπληκτικά αποτελέσματα επί της μνήμης, της μάθησης και την ανθρώπινης γνωστικής λειτουργίας.
Αυτή η πρωτεΐνη, που ονομάζεται Klotho, είναι από καιρό γνωστό ότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ποντικών, και το παραλλαγμένο γονίδιο της είναι γνωστό ότι προάγει τη μακροζωία στον άνθρωπο. Έτσι, δεν είναι μυστικό ότι η Κλωθώ είναι μια ισχυρή πρωτεΐνη.
Αλλά αυτό που οι επιστήμονες δεν ήξεραν ήταν κατά πόσον ή όχι η Κλωθώ θα μπορούσε να αποτρέψει τη γνωστική δυσλειτουργία.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cell Reports , οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από τρεις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και διαπίστωσαν κάτι συγκλονιστικό: άτομα με υψηλότερα επίπεδα Κλωθώ, είχαν καλύτερη απόδοση σε μια ευρεία ποικιλία γνωστικών τεστ ανεξάρτητα πόσο χρονών ήταν (ακόμη και τα νεότερα μέλη της μελέτης επηρεάστηκαν θετικά από αυτήν), οδηγώντας τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η Κλωθώ δεν έχει μόνο επιπτώσεις στη μακροζωία. Κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους ανεξαρτήτως ηλικίας.
Οπλισμένοι με αυτή τη νέα γνώση, οι ερευνητές  δοκίμασαν τα ευρήματά τους σε ποντίκια, δίνοντάς τους Κλωθώ. Πράγματι, τα ποντίκια με υψηλά επίπεδα Κλωθώ επιβεβαιώνουν τη θεωρία των επιστημόνων: τα ποντίκια με Κλωθώ ξεπέρασαν αυτά με χωρίς σε όλους τους τομείς. Ήταν πιο έξυπνα με κάθε τρόπο.
Οι επιπτώσεις αυτών των ευρημάτων εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα υπερ-έξυπνα ποντίκια. Η Κλωθώ, ή βιολογικοί παράγοντες σαν αυτήν, μπορεί να αποδειχθούν το κλειδί για την καταπολέμηση καταστροφικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, εξοπλίζοντας τους ερευνητές με μια φυσική ένωση που είναι γνωστό ότι επηρεάζει θετικά τον εγκέφαλό μας και τη γνώση μας.
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα