Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τέλος οι εφημερίες στο ΕΣΥ! Πως θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά στα νοσοκομεία

Τέλος οι εφημερίες στο ΕΣΥ! Πως θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά στα νοσοκομεία


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αλλάζουν όλα τους επόμενους μήνες στη λειτουργία των νοσοκομείων με τις γνωστές σε όλους μας εφημερίες να αποτελούν σύντομα παρελθόν. 
Το νέο σύστημα έχει ήδη σχεδιασθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. 

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε και επίσημα σε πανελλήνιο συνέδριο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου, εντός του 2014 θα καταργηθεί το σύστημα των εφημεριών. 

Αντ αυτού θα αρχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 8 νοσοκομεία της Αθήνας και σε 4 της Θεσσαλονίκης. 
Στην Αθήνα τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης θα απευθύνονται μεταξύ άλλων στα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γεώργιος Γεννηματάς, Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Αττικόν, και πιθανώς στο Θριάσειο. 

Από εκεί το εξειδικευμένο προσωπικό θα κατευθύνει τους ασθενείς αν χρειάζεται σε άλλα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρήζουν νοσηλείας. Η μεταφορά τους θα γίνεται με το ΕΚΑΒ. 
Ωστόσο για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας αγκάθι αποτελεί η έλλειψη προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού που θα πρέπει να βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των ΤΕΠ επί ποδός. Γι αυτό και το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν έστω οι ανάγκες σε γιατρούς. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα