Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πέντε ιδέες για να κρατήσετε το ερωτικό πάθος ζωντανό

Μερικοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το αίσθημα του έντονου πάθους διαρκεί μόνο περίπου 18 μήνες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έως 3 χρόνια. Αλλά μπορείτε εύκολα να αποτελέσετε την εξαίρεση του κανόνα.
woman-passion
Δεν είναι σπάνιο, ούτε πρωτοφανές το συμπέρασμα ότι η έντονη ερωτική επιθυμία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που ζει χρόνια μαζί αρχίζει σταδιακά να μειώνεται.
Ευτυχώς, σε κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μια λύση, μια εναλλακτική που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε 5 τρόπους ανάμεσα στους οποίους θα μπορούσατε να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει για να κρατήσετε ζωντανή την ερωτική έλξη της σχέσης σας.

*Let’s play
Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα ερωτικά παιχνίδια και τα πικάντικα πειράγματα είναι μόνο ο πρόλογος για την κυρίως ερωτική πράξη. Λάθος – μέγα, μάλιστα. Ακόμη και αν δεν γίνεται η καθεαυτή ερωτική πράξη, το ζευγάρι πρέπει να βιώνει την καθημερινότητα του σε ένα… σέξι περιβάλλον. Είναι ένας τρόπος να επιβεβαιώνει ο ένας στον άλλον την επιθυμία του αλλά και ένας τρόπος να αφήνουν και οι δυο για λίγο μακριά τα καθημερινά προβλήματα και τις αρνητικές σκέψεις. Απολαύστε, λοιπόν, τη στιγμιαία εκείνη κίνηση του να αγγίξει κάποιο σημείο του σώματος σας, να σας πει κάτι πονηρό ακόμη και τηλεφωνικά, αλλά τολμήστε και εσείς να τονώσετε τον ανδρισμό του ακόμη και σε άσχετες στιγμές, να τον φιλήσετε λίγο πιο πονηρά όταν απλά βλέπετε τηλεόραση ακόμη και να του στείλετε με mail μια σέξι φωτογραφία της αγαπημένης του σταρ – η ανωτερότητα ήταν πάντα σέξι στοιχείο. Η θετική αυτή συμπεριφορά περνά στο σύντροφο μας το μήνυμα ότι είμαστε διαθέσιμες και όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες (επιτέλους, το παιδί κοιμήθηκε!) θα γίνει και η ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη.
*Ζήστε το μύθο
Η καθημερινή τριβή, τα οικογενειακά ζητήματα αλλά και η συνήθεια καταρρίπτουν όλη εκείνη την εικόνα που είχαμε για τον σύντροφο μας στα πρώτα χρόνια της σχέσης μας. Και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποφύγουμε: να απογυμνώσουμε τον σύζυγο μας από όλα εκείνα τα γοητευτικά του στοιχεία εμμένοντας στα αρνητικά σημεία της προσωπικότητα του κάτω από την πίεση του καθημερινού άγχους. Σίγουρα αυτό προϋποθέτει και δουλειά από το έτερον μας ήμισυ – να διατηρήσει και αυτός τα θετικά αυτά γνωρίσματα του – αλλά και από εμάς μια ψυχραιμία και όχι μια μανία να βλέπουμε στο πρόσωπο του κάτι το αρνητικό και αδιάφορο, να μην γίνεται εκείνος ο αποδέκτης της επαγγελματικής ή οικογενειακής πίεσης. Είναι ο σύντροφος μας, με αυτόν «περπατάμε» στη ζωή και καλό θα είναι να το απολαμβάνουμε.       
*Έτσι, ξαφνικά
Δυστυχώς όλη μας η ζωή καθορίζεται από ένα πρόγραμμα. Ας αφήσουμε την ερωτική πλευρά της ζωής μας ανεπηρέαστη από κανόνες, χρονοδιαγράμματα και deadlines. Οι άνδρες, έτσι και αλλιώς, είναι λάτρεις του μη προγράμματος. Ακόμη και αν μέσα στην εβδομάδα τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα διεκδικήστε το σαββατοκύριακό σας. Αφήστε ελεύθερες αυτές τις δυο μέρες να γεμίσουν με δραστηριότητες και στιγμές που θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά και θα σας διασκεδάσουν. Αφήστε για μα ώρα τα παιδιά στο παιδικό πάρτι και πηγαίνετε οι δυο σας για ένα ήρεμο καφεδάκι και ερωτικά αγγίγματα στο αμάξι. Για τους πιο τολμηρούς, ο καφές μπορεί να αντικατασταθεί με μια επισκεψη σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. Μπορεί κάποια πράγματα να μας φαίνονται σαχλά αλλά είναι τελικά και αυτά που κάνουν τη σχέση μας πιο παιχνιδιάρικη και ενδιαφέρουσα.
*Χρόνια μας πολλά
Ναι, ναι, ναι. Οι επέτειοι έχουν τους λόγους τους. Να γιορτάζετε τις επετείους γνωριμίας, γάμου και ο,τι άλλο τελοσπάντων σας συνδέει. Η γιορτή είναι φυγή από τα τετριμμένα και πάντα η καλύτερη αφορμή να ξαναέρθουμε κοντά με το σύντροφο μας. Να ξαναδιηγηθούμε όλες εκείνες τις ερωτικές και όμορφες στιγμές μας για να μας… ανοίξει η όρεξη για τις επόμενες.
*Εν αρχή ην…εμείς
Η σεξουαλική φλόγα είναι ένα παιχνίδι για δυο. Θα πρέπει και οι δυο σύντροφοι να φροντίζουν την καλή τους εικόνα, τη συμπεριφορά τους – αυτό που ξεχνάμε πώς να μιλάμε με ευγένεια και γλύκα είναι καταστροφικό -, ακόμη και την προσωπική τους εξέλιξη – καθόλου σέξι δεν είναι κάποιος που βαλτώνει και δεν επιθυμεί την πνευματική και επαγγελματική πρόοδο του.
Αννιώ Παυλοπούλου, gamos.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα