Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σχετικά με τον μύθο της Τουρκικής υπεροπλίας...


Έχουν ακουστεί πολλά και γραφτεί ακόμα περισσότερα για την υπεροπλία των Τουρκικών δυνάμεων σε σύγκριση με αυτή των Ελληνικών. Πως είμαστε σε χειρότερη θέση και γενικότερα πως έχουμε αρκετό πρόβλημα σε σχέση με την γείτονα χώρα. Για τον λόγο αυτό κοιτάξαμε σε ειδική σελίδα συγκρίσεων δυνάμεων ανά χώρα.
H σύγκριση που παραθέτουμε εδώ είναι με καθαρά νούμερα χωρίς να ληφθούν υποψιν στρατηγικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε κάθε ένοπλο δυναμικό των χωρών.

Κρατήστε τις αναλογίες σε εφέδρους και σε εν δυνάμει στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί, καθώς αυτό είναι και το πλέον εκπαιδευμένο. Οι αναλογίες εδώ ειναι ικανές να αναστρέψουν το θέμα, αφού ενώ στο ένοπλο προσωπικό οι αναλογίες είναι 1 προς 4 υπέρ Τουρκίας αυτό ανατρέπεται με τους έφεδρους που είναι 2 προς 1 υπέρ Ελλάδος, όσον αφορά τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ σε ένοπλες δυνάμεις .
Ενδιαφέρον έχει η ισοδυναμία στο ναυτικό με 105 προς 115 σκάφη σε Ελλάδα και Τουρκία αντίστοιχα. Στην Πολεμική αεροπορία υπάρχει αναλογία 2 προς 3 (ξαναλέω πως δεν υπάρχει ανάλυση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.. μόνο για αριθμητικά).
Η αναλογία είναι 1 προς 3 στα τεθωρακισμένα (δεν έχουν ληφθεί υπόψιν μελλοντικές προμήθειες) ενώ η μεγάλη διαφορά έρχεται όταν μιλάμε για συνολική επιστράτευση αφού εκεί η αναλογία έρχεται στο 1 προς 10 υπέρ Τουρκίας. Θυμίζω πάντως πως εκεί μιλάμε για κατά κύριο λόγο ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ αφού η πλειοψηφία αυτών ενώ έχουν περάσει θητεία προ 10-20-30-ετών είναι λογικό οτι δεν έχουν πλέον καμία βαθμίδα ετοιμότητος.
Ο μύθος της ισχυρής Τουρκίας λοιπόν , σε αριθμητικό επίπεδο, καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά.
http://www.globalfirepower.com/countries-comparison-detail.asp?form=form&country1=greece&country2=turkey&Submit=Compare+Countries 
geopolitics.com.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα