Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ


Έχει υποστηριχθεί ότι από τη θλίψη της αυτοκτόνησε την ημέρα, στις 27 Απριλίου 1941, που μπήκαν στην Αθήνα οι Γερμανοί κατακτητές. Ότι δεν άντεξε να βλέπει υψωμένη τη σημαία των ναζιστών στην Ακρόπολη. Δεν είναι έτσι. Η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα πήρε δηλητήριο, όπως είχε αποπειραθεί να τελειώσει τη ζωή της και άλλες δυο-τρεις φορές, και τελικά πέθανε μετά από πέντε ημέρες. Σα σήμερα, 2 Μαϊου, το 1941.

Αιγυπτιώτισσα. Ελληνίδα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου η Πηνελόπη Μπενάκη, τρίτο παιδί του Εμμανούλ, ο οποίος έγινε δήμαρχος Αθηναίων το 1916. Γεννήθηκε το 1874 και οκτώ χρονών ήρθε οικογενειακώς στην Αθήνα, παντρεύτηκε τον Φαναριώτη Στέφανο Δέλτα, στα 21 της, και έκανε τρεις κόρες.
Τον Ίωνα Δραγούμη, τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον γνώρισε στην Αλεξάνδρεια, όπου είχε επιστρέψει, το 1905. Λέγεται ότι ήταν μια πλατωνική σχέση η οποία τελείωσε όταν ο Δραγούμης τα έφτιαξε, όχι πλατωνικά, με τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη.
Συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων η Πηνελόπη Δέλτα, της οποίας δισέγγονος είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Έργα της πασίγνωστα Τον Καιρό του Βουλγαροκτόνου, ο Τρελλαντώνης, Παραμύθι Χωρίς Όνομα, Τα Μυστικά του Βάλτου.
Από τα 50 της χρόνια η Πηνελόπη Δέλτα υπέφερε από πολιομυελίτιδα. Παρηγοριά η παρέα της με υψηλές γνωριμίες και επισκέψεις στο σπίτι της στην Κηφισιά, όπως του φίλου της πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα