Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Γέμισε το σπίτι ψύλλους!

Ο σκύλος μου έχει ψύλλους, τσιμπάνε και την κόρη μου και έχουμε γεμίσει και μέσα στο σπίτι. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε; Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.
3143 detail www
Όταν χρησιμοποιείτε spot-on πρέπει να δίνετε έμφαση στην εφαρμογή του στο δέρμα και όχι στις τρίχες του ζώου.
Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της παρασίτωσης του σκύλου σας αλλά και του σπιτιού σας από ψύλλους, το πιο σημαντικό βήμα είναι η σωστή εφαρμογή τακτικών αποπαρασιτώσεων στο κατοικίδιό σας.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά αντιπαρασιτικά σκευάσματα σε μορφή spot-on ή spray. Η σωστή εφαρμογή της αντιπαρασιτικού είναι καθοριστικής σημασίας και διαφέρει ανάλογα με το σκεύασμα που θα χρησιμοποιήσετε. Συνήθως το σκυλάκι δεν πρέπει να κάνει μπάνιο κάποιες ημέρες πριν και μετά την εφαρμογή της αγωγής. Όταν χρησιμοποιείται spray πρέπει να γίνεται πολύ καλή διαβροχή του δέρματος και του τριχώματος, ενώ όταν χρησιμοποιείται spot-on πρέπει να δίνεται έμφαση στην εφαρμογή του στο δέρμα και όχι στις τρίχες του ζώου.


Η τακτική εφαρμογή παρασιτοκτόνων στο ζώο συνήθως αρκεί.

Τα παρασιτοκτόνα που εφαρμόζονται συνήθως σε σκύλους και γάτες χρειάζονται έως και 36 ώρες μέχρι να θανατώσουν ολόκληρο τον πληθυσμό των ψύλλων πάνω σε ένα ζώο, ενώ ορισμένα σκευάσματα έχουν ωοκτόνο και προνυμφοκτόνο δράση, καταπολεμούν δηλαδή επιπλέον τα αυγά και τις προνύμφες του παρασίτου, βοηθώντας έτσι στη διακοπή του βιολογικού του κύκλου. Επιπλέον, τα περισσότερα σκευάσματα έχουν υπολειμματική δράση, συνεχίζοντας να θανατώνουν τους ψύλλους που θα ανέβουν στο ζωάκι σας για διάστημα συνήθως ενός μήνα. Με τον τρόπο αυτό, τυχόν ψύλλοι που εκκολάφθηκαν, πεθαίνουν πριν προλάβουν να γεννήσουν νέα αυγά.
Η σωστή λοιπόν εφαρμογή αντιψυλλικής αγωγής σε όλα τα κατοικίδια του σπιτιού κάθε μήνα και για τουλάχιστον τρεις μήνες θα διακόψει το βιολογικό κύκλο του παρασίτου και θα σας απαλλάξει και από το πρόβλημα στο σπίτι. Όταν στο περιβάλλον του ζώου υπάρχουν πολλοί ψύλλοι μπορεί να χρειαστούν από 4 έως και 8 εβδομάδες έως ότου να ξεμπερδέψετε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή και τακτική εφαρμογή στο κατοικίδιο σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες όπως η φιπρονίλη, η ιμιδακλοπρίδη, ή η σελαμεκτίνη παρουσίασαν 95-100% αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των ψύλλων στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα αποπαρασίτωσης του χώρου.
Home sweet Home

Μέτρα που μπορούμε να πάρουμε στο χώρο

Μολονότι τα αντιπαρασιτικά σκευάσματα για κατοικίδια είναι πολύ αποτελεσματικά, η λήψη ορισμένων μέτρων για μείωση του πληθυσμού των παρασίτων στο χώρο θα βοηθήσει στην ταχύτερη απαλλαγή σας από τους ψύλλους. Αυτά περιλαμβάνουν:
  • Πλύσιμο των δαπέδων με τα συνήθη απολυμαντικά.
  • Προσεκτικό σκούπισμα των χώρων και των χαλιών με ηλεκτρική σκούπα κενού και στη συνέχεια σφράγισμα της χάρτινης σακούλας σε πλαστική και απόρριψή της για να μην επιστρέψουν οι ψύλλοι στο σπίτι.
  • Πλύσιμο στο πλυντήριο των κρεβατιών και των καλυμμάτων στα οποία συνηθίζει να κάθεται το κατοικίδιό σας.
  • Για τα χαλιά υπάρχουν σκευάσματα στο εμπόριο (όπως βορικά άλατα) που εφαρμόζονται στην επιφάνειά τους πριν τα σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα.
  • Για τους εξωτερικούς χώρους (κήπο, αυλή κ.λ.π) υπάρχουν επίσης αντιπαρασιτικά σκευάσματα ασφαλή για τα ζώα τα οποία καλό θα ήταν να εφαρμόσει εξειδικευμένο προσωπικό.
Αφού απαλλαγείτε από το πρόβλημα των ψύλλων στο σκυλάκι σας και στο σπίτι συνεχίστε να εφαρμόζετε τακτική αντιπαρασιτική θεραπεία στο κατοικίδιό σας κάθε μήνα, για να αποφύγετε την επανεισαγωγή των παρασίτων στο σπίτι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα