Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αποτελεί οιωνό ότι επέρχεται η κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου;

George Soros πουλάει όλες τις μετοχές της Citigroup, Bank of America και JP Morgan


WASHINGTON ( INTELLIHUB ) - Λίγο πάνω από 2 δεκαετίες πριν ο τραπεζίτης George Soros έκανε την πιο διάσημη επένδυση του, βραχυκυκλώνοντας τη βρετανική λίρα και τσεπώνοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Από τότε έχει γίνει διάσημος για στοιχηματισμό σε ''καταποντισμούς'' χρηματιστηρίων και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και οδηγώντας τις αγορές σε καταστροφή προς ιδίο όφελος.
Πριν από μερικούς μήνες, ο Σόρος έγινε πρωτοσέλιδο στοιχηματίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια εναντίον του S & P 500. Κατά το χρόνο αυτό ειπώθηκε ότι αποτελεί σημάδι του μελλοντικού προβλήματος  για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς ο Σόρος φαίνεται να έχει εκ των προτέρων γνώση για το που οδηγείται η αγορά. Ως αποτέλεσμα αυτής της φήμης, οι επενδυτές άρχισαν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις οικονομικές επενδύσεις του.

Αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές αναστατώθηκαν και πάλι, καθώς ο Σόρος πώλησε τις μετοχές του, τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, JP Morgan και  Citigroup.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι "ο George Soros ''ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ'' τις συμμετοχές του στις τράπεζες και κινήθε προς την τεχνολογία και τα χρυσωρυχεία κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με μια έκθεση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη. Ο Σόρος πούλησε τις μετοχές του στη Citigroup (NYSE: C), JP Morgan (NYSE: JPM) και  Bank of America (NYSE: BAC) "
Τον Φεβρουάριο του 2009, ο Σόρος είπε ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είχε ουσιαστικά διαλυθεί, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε προοπτική μιας βραχυπρόθεσμης επίλυσης της κρίσης. "Είμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος ...''
(Φωτογραφία: Wikimedia Commons)

intellihub


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα