Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τελικά, το δωρεάν είναι πιο νόστιμο; Και όμως, όχι!

Τελικά, το δωρεάν είναι πιο νόστιμο; Και όμως, όχι!
Λένε ότι τίποτα κανένα φαγητό δεν είναι πιο γευστικό από το... δωρεάν φαγητό. Αν είστε από εκείνους που ψάχνουν πάντα την καλύτερη οικονομικά προσφορά για το γεύμα τους, τότε ίσως αξίζει να το ξανασκεφτείτε, αφού ό,τι κερδίζετε στην τσέπη το χάνετε στη γεύση!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μελέτησαν τις συνήθειες 139 ατόμων, σχετικά με το κόστος του γεύματός τους και της γευστικής απόλαυσης που αυτό τους προσέφερε.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν την γεύση και την ποιότητα του γεύματός τους σε ένα ιταλικό εστιατόριο που σέρβιρε διάφορα είδη φαγητού σε μπουφέ.

Υπήρχαν δύο επιλογές για το γεύμα:


-οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιλέξουν όση ποσότητα φαγητού ήθελαν από έναν συγκεκριμένο μπουφέ, με το κόστος να είναι στα 4 δολάρια

-οι συμμετέχοντες είχαν το ίδιο δικαίωμα να γεμίζουν το πιάτο τους όσο ήθελαν, αλλά από έναν άλλο μπουφέ, με το κόστος αυτήν τη φορά να είναι 8 δολάρια

Αυτό που δεν γνώριζαν οι συμμετέχοντες ήταν πως η ποικιλία και η ποιότητα των δύο μπουφέδων ήταν ακριβώς η ίδια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έφαγαν το γεύμα των 8 δολαρίων απόλαυσαν το φαγητό τους κατά 11% περισσότερο από εκείνους που επέλεξαν το γεύμα των 4 δολαρίων. Μάλιστα οι τελευταίοι, αποδείχτηκε ότι ένιωσαν και περισσότερο ενοχικά, επειδή γέμισαν το πιάτο τους πάρα πολύ για το κόστος που πλήρωσαν. Όπως αποδείχτηκε επίσης, και τα δύο γκρουπ ανθρώπων έφαγαν περίπου την ίδια ποσότητα συνολικά.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο λόγος που όσοι πλήρωσαν πιο ακριβά το ίδιο φαγητό, το απόλαυσαν και περισσότερο, είναι ότι συνηθίζουν οι άνθρωποι να συνδέουν την ποιότητα με το κόστος. Αυτό τους κάνει να νομίζουν ότι αυτό που τρώνε είναι και πιο νόστιμο και καλύτερης ποιότητας.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα