Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πλαστό δημοσίευμα






Δυστυχώς είναι μακράν της πραγματικότητας το δημοσίευμα της «World Daily News» ότι βρέθηκε κρυστάλλινη κρύπτη σε μαυσωλείο χριστιανικής εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια με τα οστά που εικάζεται ότι είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο δημοσίευμα έχουν τεχνηέντως ενταχθεί στοιχεία πραγματικά, όπως ότι πολωνική ομάδα αρχαιολόγων και ιστορικών σκάβει (όντως, από τη δεκαετία του '60 στην περιοχή) και παραπλανούν. Ο Χάρης Τζάλλας, ο ερευνητής των ενάλιων αρχαιοτήτων στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, που γνωρίζει πολύ καλά τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εκεί, διαβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχε η κ. Ν. Κοντράρου-Ρασσιά της εφημερίδας "Ελευθεροτυπίας" πως το δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα πλαστό. Μάλιστα, αναγνώρισε σε αυτό αποσπάσματα και από παλαιότερα δικά του κείμενα σχετικά με τις αρχαίες πηγές για τη θέση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Την ίδια άποψη έχουν διατυπώσει πολλοί αρχαιολόγοι σε επικοινωνία που είχε το Έρρωσο μαζί τους σχετικά με την αξιοπιστία της πηγής.

Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό και κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι επρόκειτο για κοινή απάτη. Οπότε, μάλλον παραμένουν 140 οι άγονες αρχαιολογικές προσπάθειες εντοπισμού του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το μυστήριο εξαφάνισης του μεγάλου νεκρού καλά κρατεί ανά τους αιώνες.


Πηγή: Ν. Κοντράρου-Ρασσιά, Ελευθεροτυπία
Ἔρρωσο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα