Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ, ΕΓΙΝΕ ΑΓΙΑ!


Μια τρελλή, ο ορισμός της διαταραγμένης ψυχής, έγινε ηρωϊδα ενός μεγάλου έθνους και ανακηρύχθηκε αγία από την καθολική Εκκλησία. Είμαι σίγουρος ότι αν στα χρόνια της ζούσε οΖιγκμουντ Φρόϋντ θα έλεγε στον βασιληά «Το κορίτσι δεν είναι στα καλά του, μάζεψε την, κλείστε την σε ίδρυμα…».
Δεν το συζητάω ότι η Ζαν Ντ’ Αρκ, η Παρθένος της Ορλεάνης, η Ιωάννα της Λωραίνης (στη φωτό η Μίλα Γιόβοβιτς που την έχει υποδηθεί στο σινεμά) έβλεπε οράματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πράγματι την επισκεπτόταν στο ξύπνιο της και στον ύπνο της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η ΑγίαΜαργαρίτα, η Αγία Αικατερίνη και δεν ξέρω πόσοι άλλοι από τον παράδεισο.

Μια μανιακή, ακραία θρησκόληπτη, με κοντοκουρεμένο μαλλί και ντυμένη με ρούχα ανδρικά, το πιθανότερο λεσβία ή, ανέραστη εντελώς, κατάφερε να πετύχει το ιδεώδες, έναν ολότελα ηρωϊκό θάνατο. Να την κάψουν ζωντανή στην πυρά σα μια αιρετική, μετά από απόφαση στημένου δικαστηρίου, σα σήμερα, 30 Μαϊου το 1431, σε ηλικία 19 χρόνων.
Τι λέμε; Τι είναι ο άνθρωπος και κυρίως με ποιους δαίμονες ζουν οι κοινωνίες, ακόμα και μέχρι σήμερα. Αυτό λέμε. Είπε στον διάδοχο του γαλλικού θρόνου «Εγώ θα καθαρίσω για πάρτη σου, ο θεός είναι μαζύ μου… Δώσε μου στρατό, μεγαλειότατε, διότι ο Θεός είναι με την Γαλλία κι όχι την πουτάνα την Αγγλία».
Γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα; Ο μεγαλοδύναμος να είναι με μια πλευρά στον πόλεμο, στο ποδόσφαιρο, στις μπίζνες, οπουδήποτε; Βεβαίως γίνονται, άλλωστε γι’ αυτό η Εκκλησία την είπε αγία την Jeanne d’ Arc. Κι αφού το αποφάσισε το παπαδαριό το κορίτσι άγιασε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα