Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πανσέληνος στο Σκορπιό: Αισθησιασμός και Απόλαυση…




Στις 14 Μαΐου 2014 στις 22:15 με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Πανσέληνος στο συναισθηματικό και μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού. Είναι η πρώτη πανσέληνος που πραγματοποιείται μετά την ηλιακή έκλειψη της 29ηςΑπριλίου και άρα είναι τώρα που βλέπουμε τους πρώτους καρπούςτου όποιου κεφαλαίου άνοιξε στη ζωή μας κοντά στην προηγούμενη έκλειψη που έγινε στον Ταύρο. Οι καρποί αυτοί σχετίζονται με ταυρίσια αιτήματα για απόλαυσητης ζωής, υλική ασφάλεια και αποταμίευση, τα οποία όμως η Σελήνη στο Σκορπιό μάς καλεί να μοιραστούμε βαθιά με πολύ κοντινά μας πρόσωπα. Γιατί τι αξία έχουν οι απολαύσεις της ζωής αν δεν μπορούμε να τις μοιραστούμε με τα άτομα που αγαπάμε; Τι αξία έχει η όποια υλική ασφάλεια έχουμε κατακτήσει αν δεν μπορούμε να τη χαρούμε μαζί με όσους είναι πολύ κοντά μας; Με την πανσέληνο λοιπόν αυτή καλούμαστε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ του «κατέχω» και του «μοιράζομαι» αλλά και μεταξύ της ύλης και του συναισθήματος. 


Ο Κρόνος μαζί με τη Σελήνη στο Σκορπιό θα φροντίσει προς αυτή την κατεύθυνσηπεριορίζοντας την όποια τάση για συσσώρευση αγαθών που εξυπηρετεί μόνο εμάς και όχι τα κοντινά μας πρόσωπα και αναδεικνύοντας επίσης την ανάγκη να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας μαζί τους. Στη συναισθηματική έκφραση και στην εκδήλωση συμπαράστασης και αγάπης προς τους άλλους βοηθά επίσης το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα και πολύ περισσότερο το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζει η Σελήνη μαζί με τον Κρόνο, τον Δία και τον Χείρωνα στα ζώδια του νερού. Έτσι, το δώρο της αγάπης, της πίστης, της συναισθηματικής στήριξης αλλά και της θεραπείας μπορεί να δοθεί απλόχερα σε πολλούς από εμάς με την τωρινή πανσέληνο και είναι σε θέση να απαλύνει τις όποιες εντάσεις έφερε το προηγούμενο διάστημα ο σχηματισμός του μεγάλου σταυρού στα παρορμητικά ζώδια. 

Πιο συγκεκριμένα, τα διλήμματα που έφερε ο μεγάλος σταυρός σχετικά με το αν θα πρέπει να κανείς να διατηρήσει την πίστη στην οικογένειά του (Δίας στον Καρκίνο), να παλέψει για το γάμο του (Άρης στο Ζυγό), να αλλάξει καριέρα (Πλούτωνας στον Αιγόκερω) ή να επαναστατήσει απέναντι σε όλους και σε όλα (Ουρανός στον Κριό) φαίνεται να λύνονται ως ένα βαθμό με αυτή την Πανσέληνο. Και η λύση έρχεται μέσω της αγάπης,της κατανόησης, της πίστης και της αποδοχής που το μεγάλο τρίγωνο στο στοιχείο του νερού είναι σε θέση να προσφέρει. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μια σχέση που ήταν στα πρόθυρα του χωρισμού σώζεται την τελευταία στιγμή λόγω της βαθιάς κατανόησης και συγχώρεσης που δείχνει το ένα μέλος της σχέσης προς το άλλο. Μπορεί όμως να σημαίνει επίσης ότι ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος αλλά πραγματοποιείται εν τέλει με περισσότερη αγάπη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Καλό είναι πάντως να θυμόμαστε ότι με την Αφροδίτη να ενεργοποιεί εκ νέου το μεγάλο σταυρό η πανσέληνος αυτή ευνοεί τις ριζικές αλλαγές στις σχέσεις και τις αξίες μας με στόχο την εξυγίανση των κακώς κειμένων. Και μην ξεχνάμε ότι τόσο ο Ταύρος όσο και ο Σκορπιός έχουν να κάνουν με τον αισθησιασμό και τον ερωτισμό, επομένως ο έρωτας και η απόλαυση είναι στα φόρτε τους! Σας εύχομαι καλή πανσέληνο!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα