Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Πως να τραβήξετε τις καλύτερες φωτογραφίες στην παραλία



Οι φωτογραφίες που βλέπουμε συνήθως απο μία παραλία, μπορεί να φαίνονται επαναλαμβανόμενες, ίδια νερά, ίδια αμμουδιά κ.ο.κ. Κάνοντας μερικές αλλαγές στην εστίαση, οι φωτογραφίες σας μπορούν να μετατραπούν σε μοναδικές και πρωτότυπες. Το άρθρο αυτό τονίζει τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε την καλύτερη λήψη που θέλετε.



1. Ρίξτε μια ματιά στο μέρος που βρίσκεστε και αναζητήστε ένα κομβικό σημείο.
http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/public/2011/07/15/131653.jpg 

Ενώ η θάλασσα στο σύνολό της είναι όμορφη με γυμνό μάτι όταν είμαστε στην παραλία, είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα, σε σχέση με μια φωτογραφία, γιατί ο καθένας μας βλέπει μόνο ένα ευρύ, ανοιχτό χώρο που συμπεριλαμβάνεται και το μπλε χρώμα του ουρανού, το μπλε χρώμα της θάλασσας και η άμμος - μια αρκετά προβλέψιμη εικόνα. Βρείτε ένα κομβικό σημείο - αυτή είναι μια τεχνική για να συγκεντρωθείτε σε κάτι έξω από τα συνηθισμένα και να βλέπετε την εικόνα πιό καθαρά.

Βρείτε το σημείο εστίασης: Για παράδειγμα, ένα παπούτσι, μια ομπρέλα στην παραλία, τα δάχτυλα των ποδιών κάποιου φίλου απο την παρέα σας ή άλλου ατόμου, σχέδια πάνω στην άμμο, έναν πύργο (εάν υπάρχει) από άμμο, κλπ. Τα σημεία που έχετε εστιάσει για να τραβήξετε τις φωτογραφίες, να είναι συχνά έντονα χρωματισμένα, ή να διαφέρουν σε χρώμα από τα άλλα χρώματα της εικόνας.

Βρείτε μερικά φυσικά χαρακτηριστικά: Για παράδειγμα, μερικά βότσαλα, κάποιο κυματισμό στην άμμο, ένα μικρό κυματάκι στην άκρη του νερόύ, δέντρα (αν έχει η παραλία), έναν βράχο, κοχύλια, φύκια, κλπ.

Βρείτε κάτι που σας κινεί το ενδιαφέρον μέσα στη θάλασσα: Αυτό ίσως είναι μια βάρκα με πανιά ή σημαδούρες. Η κίνηση ενός σκάφους ή μιας βάρκας μέσα στο νερό, θα αυξήσει το ενδιαφέρον της φωτογραφίας με έναν καλό φωτισμό.

2. Πλαίσιο για τις φωτογραφίες σας.
http://www.country-magazine.com/wp-content/uploads/2013/05/Pictured-Rocks.jpg 

Κοιτάξτε γύρω σας. Σκεφτείτε ποια σημεία σας ενδιαφέρουν και μπορείτε να συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν βράχια, δέντρα, σπίτια στην παραλία κλπ, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε ένα φυσικό πλαίσιο στη φωτογραφία; Αν ναι, χρησιμοποιείστε τα. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα κομβικό σημείο στη θάλασσα και πετάξει κάποιος πέτρα μέσα από ένα δέντρο προς την θάλλασα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική η φωτογραφία σας.

3. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά επίπεδα και γωνίες.
http://blog.heritage.org/wp-content/uploads/kids_beach.jpg 

Μην αρχίσετε να τραβάτε απ'ευθείας φωτογραφίες, πειραματιστείτε με τις γωνίες που θέλετε πρώτα. Ο στόχος είναι κάτι ενδιαφέρον και όχι απλά μια εικόνα. Καθήστε χαμηλά για να φωτογραφίσετε τα παιδιά που παίζουν στην παραλία, ανεβείτε κάπου ψηλά (όπως σε έναν βράχο) ή ξαπλώστε κάτω και φωτογραφίστε για παράδειγμα την παρέα σας.

4. Χρήση χρωμάτων για αλλαγή σκηνικού στην παραλία.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQpB7B7W7HdBNysLmtSsFrhPtIVYCiibiVar8Kf3ofTQroe-wtch4kgtpZf0YMmoidwtn0h8Ff3bHB3dVTJUUOdTBMUrrbkM2DfWUUnPJHc15_mmMv7ILj11CyVdaFXqMeKaxok10dFEg/s640/beach+with+yellow+umbrellas.jpg 

Οι παραλίες δεν είναι τα πιο ευφάνταστα μέρη όπου θα βρείτε πολλά χρώματα. Κυριαρχεί το μπλε και το χρώμα της άμμου ή του βότσαλου. Αυτό απο τη μια πλευρά, είναι καλό, αφού έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε το δικό σας σκηνικό. Τα ζωηρά χρώματα θα ξεχωρίζουν και θα κάνουν τις φωτογραφίες σας να φαίνονται διπλά ελκυστικές.

Για μια DSLR, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο UV. Αυτό θα μειώσει την θολότητα της ατμόσφαιρας που αυξάνεται με το κυανό χρώμα της θάλασσας. Και πάλι για ένα φακό DSLR, χρησιμοποιήστε ένα πολωτικό φίλτρο για τη μείωση των ανακλάσεων και την ενίσχυση των αντίθετων αποχρώσεων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των χρωμάτων του ουρανού με το νερό της θάλασσας, κάνοντάς τα πιό σκούρα μπλε.

5. Επιλέξτε τις καλύτερες ώρες της ημέρας για να τραβήξετε φωτογραφίες στην παραλία.
http://fs01.androidpit.info/ass/32/13/11533213-1384271916739.jpg 

Όταν ο ήλιος βρίσκεται στη μέση, μπορεί να είναι μια ωραία στιγμή για ηλιοθεραπεία, αλλά είναι η χειρότερη στιγμή της ημέρας για καλές φωτογραφίες, αφού το φως είναι πολύ ισχυρό και φωτεινό. Οι καλύτερες ώρες της ημέρας για φωτογραφίες στην παραλία είναι στην αρχή και στο τέλος της ημέρας, ειδικά με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Ο ήλιος αυτές τις ώρες έχει ένα υπέροχο απαλό κόκκινο/πορτοκαλί χρώμα και είναι δύσκολο να μην τραβήξετε μια φανταστική φωτογραφία. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, είναι ότι θα είναι λιγότερα άτομα στην παραλία αυτές τις ώρες της ημέρας.

dimiwise


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα