Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ρόδος: Πως ένα ηλιόλουστο πρωϊνό μετατρέπεται σε μία συννεφιασμένη μέρα!!!


Ρόδος 2 Μαΐου 2014

Οι χημικές ουρές περισσότερο έντονες και σε χαμηλότερο υψόμετρο από ποτέ.
Τον ήλιο πια τον βλέπουμε με το κιάλι και μόνο μερικές ώρες την ημέρα και πάντα με την συνοδεία συννέφων.
Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την μετατροπή μιας ηλιόλουστης μέρας σε χειμωνιάτικη.


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!


ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της βιταμίνης D παράγεται από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας σε ουσίες που υπάρχουν στο δέρμα (στερόλες). Ηλιακή έκθεση, ακόμη και περιορισμένης επιφάνειας του σώματος για 5-10 λεπτά καθημερινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες του καλοκαιριού, της άνοιξης και του φθινοπώρου, παράγει ποσότητα βιταμίνης D αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού. 

Η παραγωγή της βιταμίνης εξαρτάται από την ένταση της ακτινοβολίας, το χρώμα του δέρματος, αλλά και την ηλικία. Στην τρίτη ηλικία, για παράδειγμα, υπάρχει μείωση της συγκέντρωσης D κατά 30%, επειδή οι ηλικιωμένοι συνήθως εκτίθενται λιγότερο ή και καθόλου στον ήλιο. 

Το υπόλοιπο 10% της βιταμίνης D που έχει ανάγκη ο οργανισμός λαμβάνεται από τροφές όπως τα ψάρια (κυρίως σολομός, γάδος, ρέγκα, σαρδέλα και τόνος), ο κρόκος του αυγού, το βοδινό κρέας, το συκώτι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Για τα τελευταία ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχουν μικρές ποσότητες βιταμίνης D, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού. 


Tα παιδιά χρειάζονται τη βιταμίνη D για να χτίσουν γερά κόκαλα και οι ενήλικοι για να τα διατηρήσουν γερά και υγιή. 


Η βιταμίνη D διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη βέλτιστη ανάπτυξη του σκελετού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, στη διατήρηση της υγείας των οστών κατά την ενήλικη ζωή, καθώς είναι το μέσο με τη βοήθεια του οποίου απορροφάται το ασβέστιο από τον οργανισμό. 


Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος της και στη νευρομυϊκή λειτουργία, ενώ δεκάδες είναι οι μελέτες που υπογραμμίζουν τη συνεργιακή δράση της βιταμίνης στην προστασία από μια πλειάδα νοσημάτων, μεταξύ των οποίων και το μεταβολικό σύνδρομο.



  • Γιατί η έλλειψη βιταμίνης D αφορά πλέον και την ηλιόλουστη Ελλάδα;
Επειδή εκτιθέμεθα όλο και λιγότερο στον ήλιο


Τα τελευταία 20-30 χρόνια, η παχυσαρκία έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα, το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπερβαίνει το 30%. 
Σε πρόσφατες μελέτες της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του Ιατρείου Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος (www.childhood-obesity.gr) αξιολογήθηκε μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων με αυξημένο βάρος σώματος και βρέθηκε ότι το 65% (53% αγοριών και 47% κοριτσιών) είχαν ανεπάρκεια ή έλλειψη βιταμίνης D.  


Ο ουρανός μας σήμερα δεν είναι φυσιολογικός. Έρευνες έδειξαν ότι η ατμόσφαιρα της γης  . Είναι γεμάτη με νανοσωματίδια και βαρέα μέταλλα. Επίσης οι ουρανοί έχουν γεμίσει με σχέδια πλέγματος για τόσο πολύ καιρό τώρα που έχουμε συνηθίσει σε αυτά και δεν τα βλέπουμε πια. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι δεν κοιτάζουν προς τα πάνω.

Για να είμαι σαφής, αυτό που βλέπουμε δεν είναι σύννεφα για την αύξηση της βροχόπτωσης. Αυτά τα σωματίδια έχουν σχεδιαστεί για να μπλοκάρουν τον ήλιο και να μετακινούνται με τα ρεύματα .Ο Dane εξηγεί πώς αυτό είναι που προκαλεί την ξηρασία και τους κατακλυσμούς που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Η ατμόσφαιρά μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τεράστιο εργαστήριο φυσικής για τους επιστήμονες της  γεωμηχανικής, που δεν έχουν καμία απολύτως ανησυχία για τις συνέπειες αυτού στην ανθρωπότητα. Τα πειράματα αυτά καταστρέφουν κυριολεκτικά τον πλανήτη, και αφανίζουν σταδιακά τη ζωή πάνω στη γη. πηγη ΕΔΩ




Έχει ήδη αποδειχθεί και είναι παραδεκτό  ότι αυτό το  μαζικό πρόγραμμα ψεκάσματος αερολύματος παγιδεύει την θερμότητα και ως εκ τούτου συνεισφέρει στην αύξηση της υπερθέρμανσης του πλανήτηΕπιπλέον, ένα 20% της παγκόσμια εξασθένισης έχει αποδειχθεί ότι προκαλείται από τους αεροψεκασμούς, με αποτέλεσμα λιγότερη φωτοσύνθεση στα φυτά, λιγότερη βιταμίνη D σε ανθρώπους, χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής στα ζώα , και λιγότερη ηλιακή ενέργεια για εκείνους που εργάζονται για να μειώσουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.


Φωνάξτε την ευαισθητοποίηση σας. Όπως σε έναν εφιάλτη, όπου η ζωή σας απειλείται, φωνάξτε για τη ζωή σας, και κάντε το τρόπο ζωής σας!



Είμαστε κάτω από  επίθεση και κυριολεκτικά στραγγαλιζόμαστε. Παλέψτε για την αναπνοή σας, κυριολεκτικά και συνειδητά, επειδή αυτό  πρέπει να  κάνουμε τώρα έτσι κι αλλιώς, είτε μας αρέσει είτε όχι.

dorieas



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα