Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Λούκιος Δημοφίλου



Η επιγραφή του Λούκιου Δημόφιλου που βρέθηκε στην Προύσα παρά τω Ολύμπω, της Μικράς Ασίας

Μάιος 30, 2014.

Όπως είναι φυσικό, σε μια περιοχή στην οποία  επί χιλιάδες έτη έζησαν και διέπρεψαν οι ελληνικοί πληθυσμοί, όπως είναι η Μικρά Ασία,  υπάρχουν αμέτρητα μνημεία τα οποία  δηλώνουν την αιώνια παρουσία τους.


Το Μουσείο της Προύσας, στην Τουρκία, έχει έναν τεράστιο αριθμό αρχαιολογικών αντικειμένων, κατά πλειονότητα προερχόμενων από τη Βιθυνία, τη Μυσία και τη Φρυγία, όπως σημειώνει το  δημοσίευμα του τουρκικού πανεπιστημίου της Αττάλειας.

Μόλις από  το 2004 άρχισε η καταγραφή των επιγραφών, οι οποίες παραδόθηκαν και φυλάσσονται στο Μουσείο από το 1993.

Οι επιγραφές είναι από την Προύσα παρά τω Ολύμπω και την περιοχή της, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και δημοσιεύονται σε δύο τόμους (Prusa I και II).
Επειδή συνεχώς ανακαλύπτονται νέες επιγραφές κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές, η δημοσίευση, των μην συμπεριλαμβανομένων στα εκδοθέντα βιβλία, θα γίνεται με φροντίδα του Πανεπιστημίου σε σχετικά με τα ευρήματα άρθρα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι νέες επιγραφές είναι προς το παρόν δέκα και είτε είναι επιτύμβιες στήλες  είτε επάνω σε σαρκοφάγους, όπως συνηθιζότανε στη Βιθυνία. Μια σχετική επιγραφή παρουσιάζουμε (φωτογραφία επάνω).


[ Σημ. : το κείμενο δεν διαθέτει περισσότερες πληροφορίες]


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα