Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η έννοια του δόγματος, ο γραπτός λόγος, η έννοια Χριστός, το παρόν και το μέλλον




 Η έννοια του δόγματος, ο γραπτός λόγος, η έννοια Χριστός, το παρόν και το μέλλον

Η έννοια του δόγματος στις μέρες μας κακώς έχει μια αρνητική χροιά μιας και δεν είναι παρά το σύνολο μιας θεώρησης, μια διδασκαλίας όπως αυτή περιγράφετε, παρουσιάζετε, εξηγείτε από οποιοδήποτε πρόσωπο την θεωρεί σωστή.

Η ερμηνεία όμως αυτή εμπεριέχει πάντοτε το υποκειμενικό στοιχείο μιας ακόμα και στις γραφές διαβάζουμε ότι κανείς μα κανείς δεν είναι τέλειος.

Η διαφοροποίηση αυτή στο παρελθόν δημιούργησε μεγάλες εχθρότητες και πολέμους γιατί στην ουσία οι ερμηνευτές χρησιμοποιούσαν την ερμηνεία τους όχι για να βοηθήσουν τον κόσμο να κατανοήσει την δική τους άποψη αλλά για την απόκτηση πλούτου, δύναμης και φήμης.

Για αυτό και δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί, απόλυτοι στην σκέψη μας αλλά με σεβασμό να προσπαθούμε να εξετάζουμε, να διακρίνουμε το σωστό και το λάθος, σε συμφωνία πάντοτε με την αντιληπτικότητα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γραπτός λόγος είναι πολύ σημαντικός και χρήσιμος, μια μεγάλη βοήθεια για να βαδίσουμε τον δρόμο μας, αλλά η περιγραφή της γνώσης δεν είναι η Γνώσης δηλαδή το Πνεύμα μιας και αυτό δεν αποτυπώνετε στον γραπτό λόγο ούτε μπορεί να περιγραφτεί με την ομιλία μιας και μιλάμε για Δύναμη, για Φως, για Ήχο που υπερβαίνει κατά πολύ τον άνθρωπο και τον κόσμο του.

Έχουμε ακούσει την έννοια αποκάλυψη και πως το Πνεύμα μπορεί και αποκαλύπτεται σε έναν άνθρωπο που φυσικά έχει βαδίσει έναν δρόμο μετατροπής του σωματικού του φορέα και συνεπώς νέες αισθήσεις, ταλέντα και χαρίσματα επενεργούν μέσα του.

Στην ουσία το Πνεύμα δεν έρχεται από κάπου αλλού μιας και είναι πάντοτε παρόν στον κόσμο μας απλά εμείς δεν είμαστε συντονισμένοι με αυτό.

Μοιάζει σαν τα κανάλια του ραδιοφώνου, αυτά εκπέμπουν αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα ακούσουμε γιατί αρχικά χρειαζόμαστε έναν δέκτη (το ράδιο) και όταν το αποκτήσουμε αυτό (την αναγεννημένη μας ψυχή) τότε μπορούμε αυτόματα να συντονιστούμε με αυτό.

Καθημερινά αν και ο συνηθισμένος άνθρωπος δεν το αντιλαμβάνεται βομβαρδίζεται από τέτοιες δονήσεις που ενδεχομένως μερικές από αυτές επιδρούν επάνω του κατά ένα θετικό με την συμβατική έννοια ή αρνητικό τρόπο.

Αλλά επ' ουδενί λόγο με έναν απελευθερωτικό τρόπο γιατί και σημειώστε το αυτό στην παρούσα φάση πολιτισμού οτιδήποτε προέρχεται από αυτήν την φύση αντιτίθεται στην απελευθερωτική διεργασία μεταμόρφωσης μιας και δεν λειτουργεί με την καλλιέργεια των πιο λεπτοφυών σωμάτων μας,το αστρικό και το νοητικό αλλά με την διάλυσή τους και την ταυτόχρονη δημιουργία νέων, ανώτερων, προερχόμενων από την πνευματική αρχή, τον σπόρο πνεύματος μέσα στην καρδιά μας.

Και αυτή η νέα γέννηση ήταν αυτό που ο Νικόδημος δεν κατανοούσε.

Έτσι κανένας κρύσταλλος, Άρωμα, ή ουσία, ή επίκληση μέσω πνευματισμού, ή ήχος, ή μουσική η σωματική τεχνική δεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά για αυτόν που επιθυμεί μία ολοκληρωτική μεταμόρφωση και εισδοχή στον ανώτερο κόσμο.
Αλλά ακριβώς το αντίθετο, μία μείωση σε όλα τα επίπεδα.

Ένα αληθινά μυημένος στα Μυστήρια μπορεί και δίνει μαρτυρία του δρόμου που ακολουθεί και δεν περιμένει ποτέ την αποδοχή ή την επιβράβευση από τον ακροατή ή τον αναγνώστη του γιατί γνωρίζει ότι το κίνητρο αυτής του της εξωτερίκευσης σαν πρώτο πλάνο δεν είναι παρά η προσπάθεια στο να ωθήσει τον άλλον στο να βαδίσει αυτός ο ίδιος αυτόν τον δρόμο. Όταν αυτό συμβεί τότε αυτή η γνώση γίνετε ένα κοινό βίωμα και μια κοινή γλώσσα και μόνον τότε μπορεί ένας άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την αξία της, την αυθεντικότητα της, την Πνευματική της προέλευση.

Για αυτό και εγώ συμβολικά στο παρελθόν είχα γράψει ότι δεν είμαι ούτε του Παύλου, ούτε του Πέτρου αλλά του Χριστού, γιατί, ναι είμαι ένας ακόλουθος του Χριστού μιας και αυτός είναι η αρχή μου και το κέντρο όλης μου της ζωής και εσωτερικής εργασίας.

Θεωρώ ότι για έναν απλό άνθρωπο η έννοια Χριστός είναι εντελώς άγνωστη και μερικές φορές θυμίζει εκκλησία και θρησκευτικά και αυτό είναι κατανοητό για μένα αλλά όπως και σε ένα άλλο θέμα είχα γράψει στην ουσία η διδασκαλία του Ιησού, ο Εσωτερικός Χριστιανισμός είναι κάτι το εντελώς άγνωστο για την Δύση.

Είναι ένα σύστημα για το παρόν και το μέλλον μιας και ο στόχος του είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να οδηγηθεί στο μεγάλο επόμενο εξελικτικό σκαλοπάτι για το οποίο προορίζεται αυτός και ο κόσμος του.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα