Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

EUROVISION, ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ


Σαν Έλληνας υπερέχω στη μουσική απ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης. Σαν Ελλάδα, μόνον στη μουσική, στην τραγουδοποιϊα δεν παίζομαι σε σύγκριση μ’ όλους τους άλλους Ευρωπαίους. Ιδιαίτερα τις δεκαετίες ’70, ’80, άντε και ’90, γράφτηκαν κομμάτια μοναδικά που τα τραγουδήσαμε και μάς τραγούδησαν. Δεκάδες, εκατοντάδες.
Από μια άποψη, λοιπόν, γιατί να μην πεις τι δουλειά έχω σαν ελληνική μουσική να παρουσιάσω μια μαλακιούλα, ένα φτηνό ψευτοτραγουδάκι μιας χρήσεως και να ...διαγωνιστώ με τα ούρα της Eurovision (στη φωτό οι Freaky Fortune και Riskykidd που διαγωνίζονται με την Ελλάδα). Το μουσικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, όπου βέβαια σαρώνει τηλεοπτικά. Επόμενο. Αναμενόμενο.

Όσο πιο ρηχό, όσο πιο αντιποιοτικό ένα show, τόσο περισσότερο κόβει εισιτήρια. Η Eurovision είναι η επιτομή της πατσαβούρας με χλίδα, χρώμα, φώτα, λούστρο και κούνημα.
Έχει μια εντιμότητα η Eurovision, αν το δεις αλλοιώς. Δεν μπορεί να κρυφτεί, παίζει καθαρά, αληθινά. Δεν σου πουλάει τέχνη, δεν λανσάρεται σαν προϊόν κουλτουριάρικο. Όχι, βέβαια. Είμαι ένα πανηγηράκι και σας προσκαλώ   να περάσετε χαζοχαρούμενα δυο – τρεις ωρίτσες. Και πίτουρας, να μην είσαι, ροκανίδι σκέτο, επειδή σα show είμαι κυριλάτο δεν θα ενοχληθείς με τα σαχλοτράγουδα, μ’ όλη τη σκαρταδούρα που θα ζητήσει τη ψήφο των λαών.
Α, είναι κι αυτό. Τον φάγαμε τον ανώμαλο τον Χίτλερ εδώ και 70 χρόνια. Σήμερα η Ευρώπη υμνεί και δοξολογεί τη δημοκρατία. Καλλιτεχνική δημιουργία αποτελούν και αυτά τα χαζά μαϊμουδοτράγουδα, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη ...λαϊκή συμμετοχή. Τι να μας πουν οι ειδικοί, οι κριτικοί, οι μουσικολόγοι; Δημοκρατική εκδήλωση, ένας ακόμα θρίαμβος της δημοκρατίας και η Eurovision, γι’ αυτό ψηφίζουν τα καλύτερα τραγούδια οι λαοί της Ευρώπης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα