Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Υπάρχουν πολλοί που ούτε περνάει από το μυαλό τους να αφήσουν το Facebook.

OK-deletefb-www.hoofprint.net
Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να κλείσουν το λογαριασμό τους και να μην τον ξανανοίξουν ΠΟΤΕ!!!!
Αν και το Facebook συνεχίζει να είναι το Νο1 μέσο κοινωνική δικτύωσης, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι σχέσεις μας με το πιο γνωστό κοινωνικό δίκτυο αλλάζουν και ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να καταργούν τους λογαριασμούς τους. Οι κύριοι λόγοι είναι γιατί πιστεύουν ότι:

  • παραβιάζει την ιδιωτική τους ζωή
  • χάνουν την προσωπική τους ταυτότητα
  • έχουν εθιστεί στο ιντερνετ
  • έχουν διάφορους άλλους λόγους.

Μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Βιέννης το έψαξε ένα βήμα παραπέρα. Σύγκρινε πάνω από 300 χρήστες που έκλεισαν το λογαριασμό τους στο Facebook με ισάριθμους ενεργούς χρήστες, με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, τον εθισμό τους στο ίντερνετ και τις απόψεις τους για την προστασία την ιδιωτικής ζωής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αυτοί που κλείνουν τους λογαριασμούς τους
  1. ανησυχούν για το ποιος βλέπει τις φωτογραφίες τους,
  2. εκνευρίζονται με τις συνεχείς αλλαγές του Facebook,
  3. αποδοκιμάζουν την τεχνητή φύση των κοινωνικών τους επαφών και φοβούνται ότι έχουν εθιστεί, αφού περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μία οθόνη.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Το 46.8% των ενεργών χρηστών του δείγματος, σκέφτεται να αφήσει το Facebook για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Σε μία έρευνα του Ερευνητικού Κέντρου Pew, το 61% των χρηστών παραδέχεται ότι κάνει μεγάλα διαλείμματα αποτοξίνωσης, που διαρκούν εβδομάδες.
Οι ερευνητές του πανεπιστήμιου της Βιέννης, βρήκαν μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά για το προφίλ αυτών που αφήνουν το Facebook.
Οι περισσότεροι είναι άντρες. Το 71% αυτών που απενεργοποιούν το λογαριασμό τους είναι άντρες. Το 70,5% των ενεργών χρηστών είναι γυναίκες.
Είναι λίγο μεγαλύτεροι. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που άφησαν το Facebook είναι 31, ενώ αυτών που εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν 24.
Αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο είναι η προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Οι άνθρωποι που άφησαν το Facebook ανησυχούν γενικότερα για την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.
Είναι πιο ευσυνείδητοι. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, αυτοί που έκλεισαν το λογαριασμό τους είναι περισσότερο επιμελείς, προγραμματίζουν το μέλλον τους και παραμένουν αφοσιωμένοι στους στόχους τους.
Είχαν λιγότερους φίλους στο Facebook. Όσοι έφυγαν είχαν κατά μέσο όρο 133 φίλους, περίπου τους μισούς από τους ενεργούς χρήστες οι οποίοι κατά μέσο όρο έχουν 349 φίλους.
Άλλες έρευνες αποκάλυψαν μία νέα τάση, τους αρνητές του Facebook, οι οποίοι έχουν αρχίσει να γίνονται μόδα. Η ομάδα αυτή δηλώνει μία διαφορετική στάση ζωής, όπως ακριβώς κάνουν και οι αρνητές της τηλεόρασης.
Φωτό από: www.hoofprint.net.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα