Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Mosaiculture-Ζωντανά έργα τέχνης

Ακόμα κι αν δεν είστε fun της κηπουρικής   τα φυτικά  γλυπτά στις φωτογραφίες της διεθνή έκθεση Mosaiculture στην Ατλάντα θα σας γοητεύσουν.

 “Mosaiculture “ είναι μια εκλεπτυσμένη κηπευτική  τέχνη  που περιλαμβάνει τη δημιουργία και τοποθέτηση «ζωντανών» έργων τέχνης,   κυρίως από  φυτά με πολύχρωμα φύλλα (συνήθως μονοετή αλλά και πολυετή φυτά περιστασιακά.

 Μια εξαιρετικά σύνθετη μορφή τέχνης , που απαιτεί σύνθετες  δεξιότητες από όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, γιατί  όχι μόνο πρέπει να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν  με χρώματα που θα ταιριάζουν με το γλυπτό αλλά και να γνωρίζουν πως αυτό μπορεί να διατηρηθεί χωρίς να αλλοιωθεί το έργο τους. 

Κάθε γλυπτό είναι ένα εκλεπτυσμένο ζωντανό έργο τέχνης , το οποίο δημιουργείται πάνω σε ένα χαλύβδινο σκελετό ενώ διαθέτει επίσης ένα πολύπλοκο σύστημα άρδευσης το οποίο επιτρέπει στα φυτά να αναπτύσσονται.

Η κηπευτική τέχνη της δημιουργίας γιγαντιαίων topiary δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ, το 2000 όταν η  Lise Cormier σε μια επίσκεψή της στην Κίνα  είδε ένα μαγευτικό  ψηλό γλυπτό με 3 περιστέρια και αμέσως αποφάσισε να αξιοποιήσει την ιδέα στην πατρίδα της τον Καναδά.
.
Στην Ατλάντα   η έκθεση αποτελείται από 28 γιγαντιαία topiary-γλυπτά που φτάνουν 7,50 m  ύψος και   πλάτος  6 m,  και περιέχουν σχεδόν 200.000 φυτά. Το μεγαλύτερο, της Θεάς Γης  είναι γεμιστό με 40.000 μονοετή φυτά.28 μνημειακά γλυπτά   φαντασίας και απόλαυσης.

                   Η Θεά Γη  υποδέχεται τους επισκέπτες στην Cascades Garden 



Imaginary Worlds 2014


Η Θεά Γη από μια άλλη οπτική γωνία


Ο χορός των ψαριών


Ο Shaggy, το σκυλάκι της έκθεσης , έτοιμο για παιχνίδια


Δύο ανέμελες πεταλούδες

                                  
                                                                Μια τεράστια κόμπρα



Ένας ιθαγενής που στέκεται φύλακας στην είσοδο της έκθεσης


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα