Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

5 τρόποι για να είσαστε υγιείς (Jonathan FitzGordon)


Όταν έρθει η στιγμή, δε μπορεί να σας διορθώσει κανείς παρά μόνο ο εαυτός σας. Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δύναμη να πιστεύουμε ότι είμαστε η δική μας καλύτερη επιλογή σχετικά με την πειθώ της υγείας και της θεραπείας. Πολλοί από εμάς βάζουμε μεγάλο ποσοστό της πίστης μας στους γιατρούς και σε επαγγελματίες σχετικά με την φροντίδα της υγείας όταν έρχεται η στιγμή να πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Δεν είναι δύσκολο να ελέγξουμε τις αποφάσεις μας, αλλά μπορεί να χρειαστεί αρκετή προσπάθεια. Ορίστε πέντε εύκολες συμβουλές έτσι ώστε να αρχίσετε να αλλάζεται τον τρόπο που πλησιάζετε βασικές πτυχές της καθημερινότητάς σας και να ξεκινήσετε να έχετε υπό έλεγχο την υγεία σας.

1. Ανασάνετε

Η αναπνοή και το περπάτημα είναι κάποια από τα βασικότερα πράγματα που παίρνουμε για δεδομένα.
Το να αναπνέουμε, είναι μια εμπειρία του σώματός μας Και το να αντιλαμβανόμαστε την αναπνοή μας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αρχίστε με το να προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο αναπνέετε. Ο αέρας πάει πάνω; Κάτω; Παντού;
Αν παρατηρήσετε ότι η εισπνοή τείνει να ανυψώσει το στήθος σας, χαλαρώστε το μπροστινό μέρος του σώματός σας έτσι ώστε να επιτρέψει στην αναπνοή να κυλήσει τελείως κατά μήκος του κορμού σας. Αφήστε το μέρος της κοιλιάς σας να χαλαρώσει. Ένας από τους στόχους αυτούς είναι να είστε δυνατοί στον πυρήνα και απαλοί στην περιοχή της κοιλιάς.
Πολλά από τα συναισθήματά μας συγκεντρώνονται στην αναπνοή, γι’ αυτό το να βελτιώνουμε τις ικανότητές μας με το να αναπνέουμε ήρεμα στην αντιξοότητα, είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για την θεραπεία του εαυτού μας.

2. Μάθετε να περπατάτε, να στέκεστε και να κάθεστε

Αν θέλουμε να φτάσουμε σε μια ώριμη μεγάλη ηλικία, θα ήταν σοφό να κάνουμε ουσιώδεις αλλαγές στον τρόπο που περπατάμε, στεκόμαστε και καθόμαστε. Ζώντας μια τεχνολογική ζωή, σπάνια δίνουμε προτεραιότητα στο σώμα πάνω από τη μηχανή. Σαν αποτέλεσμα, οι μεγάλες αρθρώσεις του σώματος φτάνουν στο σημείο να “σπάσουν” σε υπερβολικά πολλούς ανθρώπους.
Δεν έχουμε σχεδιαστεί να καθόμαστε σε καρέκλες και αυτοκίνητα. Επιπλέον, πολλές από τις οδηγίες που οι γονείς και οι δάσκαλοι μάς δίνουν για να στεκόμαστε όρθιοι είναι οδυνηρά λανθασμένες.
Η φράση “κάτσε ίσια”, βασικά μας κάνει να γυρίζουμε προς τα πίσω κάνοντας τη σπονδυλική μας στήλη να βρίσκεται σε οδυνηρές στάσεις.
Έτσι, αλλάζοντας την αντίληψη της θέσης σας στο χώρο, σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση του χρόνου που περνάτε σε, άσχημες για την υγεία σας, καρέκλες είναι ένα πολύ έντονο κενό στη ζωή σας.
Το να επαν-εκπαιδεύσουμε το σώμα μας στο να περπατά, να κάθεται και να στέκεται σωστά είναι ένας παράγοντας για να εξασφαλίσουμε ένα υγειές παρόν και μέλλον για το σώμα μας.

3. Κινηθείτε αρκετά

Αν και η άσκηση είναι σημαντική, η κίνηση είναι κυριότερη όλων. Είμαστε προορισμένοι να κινούμαστε, να δουλεύουμε και να χρησιμοποιούμε το σώμα μας όσο περισσότερο γίνεται. Το να πούμε πως μια καθιστική ζωή μας σκοτώνει, μπορεί να ακουστεί λίγο σαν υπερβολή μα όχι με μεγάλη διαφορά. Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως η φυσική αδράνεια μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία μας.
Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να κινείστε περισσότερο από όσο κάνατε μέχρι τώρα. Αν μια αλλαγή έρχεται με το να χρησιμοποιήσετε ένα όρθιο γραφείο, να κατεβαίνετε από το μετρό ή το από το λεωφορείο δύο ή τρείς στάσεις νωρίτερα ή να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας λίγα τετράγωνα μακρύτερα από τη δουλειά σας, η περισσότερη κίνηση θα σας ωφελήσει για την υπόλοιπη ζωή σας.
Επίσης, βρείτε έναν τρόπο να κινήστε, που θα σας ευχαριστεί. Έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσετε να το κάνετε!

4. Να τρώτε υγιεινό φαγητό

Μια ριζική αλλαγή που μπορούν οι άνθρωποι να πραγματοποιήσουν στη δίαιτά τους δεν έχει σχέση με το φαγητό. Αρχίστε να διαβάζετε τα συστατικά στα πακέτα των τροφών σας. Το να κόβουμε, ή να ελαττώνουμε επεξεργασμένα φαγητά από την καθημερινότητά μας μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην πεπτική και γενική μας υγεία.
Το να είμαστε προσεκτικοί με αυτά που τρώμε, μας βοηθάει να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τα “καύσιμα” που χρησιμοποιούμε για να περάσουμε τη ζωή μας. Ό,τι βάζετε στο σώμα σας καθορίζει σίγουρα τον τρόπο με τον οποίο εκείνο λειτουργεί. Όσο πλησιάζετε μια δίαιτα με γενικά φαγητά, τόσο πιο εύκολο είναι να γίνετε ο θεραπευτής του εαυτού σας.

5. Βάλτε σαν πρώτη προτεραιότητα τον εαυτό σας

Σας είναι πιο εύκολο να φροντίζετε τους γύρω σας παρά να περιποιείστε τον εαυτό σας; Αυτό το συναντάμε συνέχεια στην αναζήτηση για τη φροντίδα του εαυτού μας. Δε μπορείτε να εξυπηρετήσετε τους άλλους ολοκληρωτικά αν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας πρώτα.
Το να εκπληρώνετε τις επιθυμίες σας και τις ανάγκες της υψίστης σημασίας για εσάς, είναι ένα ουσιώδες βήμα στον δρόμο για την ευημερία.
Υπομονή, θεραπεύστε τον εαυτό σας! Φερθείτε σε αυτή την πρόκληση στα όπλα με την αίσθηση της υπευθυνότητας και του ενθουσιασμού και παρατηρήστε την υγεία σας να ανθίζει.

Ποιος είναι ο Jonathan FitzGordon
Ο Jonathan Fitzgordon είναι δάσκαλος yoga και ιδρυτής του Core Walking, ενός προγράμματος σχεδιασμένου να διδάσκει μια τεχνική φυσικού βαδίσματος, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία στο να ανακουφίζει τον πόνο, να ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Τα μαθήματα yoga και το πρόγραμμα αυτό είναι εμποτισμένα με την αγάπη για την ανατομία και το σώμα.
Μετάφραση: Γιάννης Λόγιος για το www.elenaera.com
πηγή: www.solingerlaw.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα