Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος ? Μέρος δεύτερο




Βρέχει στεναχώριες τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, ας αναλογιστούμε το γιατί, εκεί μέσα στην αναζήτηση των γιατί, θα δείτε και σκέψεις, συναισθήματα αλλά κυρίως λόγια εχθρικά προς 
κυβερνήσεις, αφεντικά, συντρόφους, πεθερές, φίλες, φίλους κλπ… 

Η κατεύθυνση δεν μετράει, μετράει που όλοι μας μπήκαμε σε έναν χορό που μοιάζει να μην τον επιλέξαμε, αλλά τον επιλέξαμε. Αγνοήσαμε το μη κρίνετε τελείως και θεωρήσαμε πιο βολικό το «έλα μωρέ». Τώρα όλα όσα βιώνουμε είναι οι συνέπειες όλου αυτού του αρνητισμού που εκπέμπαμε προς όλους. Όλοι είχαν να πουν για όλους. Καλό λόγο δύσκολα θα άκουγες. Κι αν άκουγες καλό λόγο, μετά στο από μέσα μας, η κριτική πήγαινε και ερχόταν μαζί με συναισθήματα θυμού, οργής, ζήλιας, φθόνου «γιατί αυτός και όχι εγώ». 



Καλό είναι λοιπόν να μάθουμε πως έχουν τα πράγματα και ότι τώρα μαζεύουμε τους «καρπούς» αρνητικότητας που σπείραμε.  Δεν έχει σημασία ποιος έκανε το περισσότερο και ποιος το λιγότερο, σημασία έχει ότι το τίμημα το πληρώνουμε όλοι μαζί και δυστυχώς τώρα άρχισε. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσες εκπομπές κουτσομπολιού. Μακάρι να ήξεραν όλοι αυτοί που «θάβουν», περιγελούν, κατηγορούν, κρίνουν οι μεν τους δε τι κακό προκαλούν παντού. Ποιο εύκολο είναι να ασχοληθείς με την καμπούρα του άλλου παρά να κοιτάξεις να βρεις άκρη με τον εαυτό σου. Τώρα ξέρετε και αν δε τα πιστεύετε όλα αυτά καθίστε με θάρρος να καταγράψετε όλα όσα έχετε πει ή σκεφτεί για κάθε σας συνάνθρωπο ( αρνητικά) και δείτε τι σας έχει επιστρέψει, με ποιο τρόπο και σε τι μέγεθος. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος να σπέρνει όμορφα πράγματα και να θερίσει άσχημα. Αν άσχημα υπάρχουν στη ζωή σας αναζητήστε τι έχετε σπείρει εσείς και επίσης τι έχει σπείρει ο περίγυρος για σας. 


Για να καταλάβουμε καλύτερα οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας είναι σαν μία λίμνη κοινή. Όταν πέσει ένα βότσαλο στη λίμνη θα επηρεάσει όλη τη λίμνη. Αν ρίξουμε φαρμάκι στη λίμνη στη μία μεριά σε λίγο διάστημα θα μεταφερθεί και στην άλλη μεριά. Έτσι γίνεται και με την ενέργειά μας. Με τους δικούς μας ανθρώπους και με αυτούς που είναι στο κοντινό μας περιβάλλον αυτή τη χρονική περίοδο κάθε μας σκέψη επηρεάζει και το δικό τους αιθερικό περιβάλλον, γιατί έχουμε ένα κοινό αιθερικό τερέν. Οπότε και κάθε δική τους σκέψη ή συναίσθημα επηρεάζει κι εμάς. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε περιοχές, πόλεις και χώρες και εκεί υπάρχει κοινό αιθερικό τερέν.
«Πώς θα τα βγάλουμε πέρα» … είναι μία σκέψη ανασφάλειας η οποία μεταφέρετε σε όλο το οικείο περιβάλλον και το επηρεάζει άμεσα. Ενώ τους πιο μακρινούς λιγότερο.  Αν τώρα αυτή τη σκέψη την κάνει κάθε μέλος της «παρέας» αυτής, τότε η δόνηση θα μεταφερθεί παντού και το μόνο που μένει είναι να βιώσουμε την απόλυτη ανασφάλεια της πρότασης αυτής. Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται σε περιοχές, πόλεις, χώρες. 


Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από όλο αυτό ? Με συχνή προσευχή και αληθινή μετάνοια. Μη τα πάρετε ως θρησκευτική κατεύθυνση. Γνωρίζω πως κάποιοι άνθρωποι είναι χολωμένοι με την εκκλησία. Όμως οι εκπρόσωποι της εκκλησίας δεν είναι ο Θεός. Στον ίδιο τον Θεό να απευθυνθείτε. Αν βάλετε την προσευχή και την μετάνοια στη ζωή σας, την αλλαγή θα την δείτε άμεσα. Η προσευχή να βγαίνει από την ψυχή σας και η μετάνοια να είναι τέτοια με στόχο να αδειάσετε όλα όσα σας βαραίνουν. Προς Θεού μην ευχηθείτε κάτι κακό για τους γύρω σας όπως «τιμώρησε τους Θεέ μου», απλώς ζητήστε την προστασία του Θεού για σας και τους ανθρώπους σας άμεσα. Χωρίς να μπείτε στη διαδικασία πάλι της κριτικής διάθεσης. 


Ερεύνησε σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος. Προσπάθησε να θυμηθείς πόσοι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται για σένα τώρα εχθρικά, με θυμό, με οργή, με ζήλια κλπ. Αλλά προσπάθησε να θυμηθείς εσύ πόση κακία μπορεί να έχεις προκαλέσει με τη σκέψη, τον λόγο, τα συναισθήματα. Ζήτησε από τον Θεό να σε προστατέψει από κάθε κακία, επίσης ζήτησε συγνώμη για όση κακία έχεις εσύ προκαλέσει. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα