Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ασθένειες λόγω σεξ: Απειλούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Η πρόληψη των μολύνσεων λόγω σεξ αποτελεί προτεραιότητα για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Οι παθήσεις που μεταδίδονται από το σεξ παρουσιάζουν έξαρση σε όλες τις σεξουαλικά ενεργές ηλικιακές ομάδες. Οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές.
Υπάρχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές μορφές ασθενειών που μεταδίδονται σεξουαλικά. Οι μολυσματικοί παράγοντες περιλαμβάνουν βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα.
Στις συχνότερες παθήσεις λόγω σεξ περιλαμβάνονται η μόλυνση από χλαμύδια και τριχομονάδες (τριχομονίαση), τα οξυτενή κονδυλώματα με μόλυνση από τον ιό HPV, η μόλυνση από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, η σύφιλη, η γονόρροια, οι ηπατίτιδες Α και Β, η βακτηριδιακή κολπίτιδα, οι ψείρες του εφηβαίου, η ψώρα και οι μυκητιάσεις.        

Οι επιπτώσεις των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νόσων είναι σοβαρότερες για τις γυναίκες και τα παιδιά. Σε αυτές περιλαμβάνονται η χρόνια φλεγμονώδης νόσων των γεννητικών οργάνων στη λεκάνη, η στειρότητα, η έκτοπος κύηση, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και οι συγγενείς ή οι περιγεννητικές μολύνσεις παιδιών που γεννήθηκαν από μητέρα που είναι μολυσμένη. 
Η πρόληψη των μολύνσεων λόγω σεξ αποτελεί προτεραιότητα για την παγκόσμια δημόσια υγεία. Η αλυσίδα μετάδοσης των ασθενειών αυτών απειλεί με καταστροφικές συνέπειες το κύτταρο της κοινωνίας που είναι η οικογένεια.
Είναι σημαντικό πάντοτε όλοι να έχουμε υπόψη δεδομένα σχετικά με την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νιασιμάτων:
1. Για το ασφαλές σεξ χρειάζεται χρήση προφυλακτικού, αποφυγή ευκαιριακού σεξ με τυχαίες γνωριμίες, αποφυγή πολλών ερωτικών συντρόφων και αποφυγή κατάχρησης αλκοόλ ή χρήσης ναρκωτικών.
2. Η συχνότερη μόλυνση που μεταδίδεται από το σεξ είναι η μόλυνση από τα βακτήρια χλαμύδια. Μεταξύ άλλων προκαλεί και στειρότητα σε άνδρες και γυναίκες.
3. Οι τριχομονάδες είναι παράσιτα που μεταδίδονται από το σεξ. Εάν μια γυναίκα παίρνει θεραπεία για τριχομονάδες, το άτομο ή τα άτομα με τα οποία κάνει σεξ πρέπει να παίρνουν ταυτόχρονα θεραπεία για εξολόθρευση του παρασίτου.
4. Ποιες νόσοι μεταδίδονται από στοματικό σεξ; Έρπης στα χείλη, στόμα και γεννητικά όργανα, γονόρροια, χλαμύδια, γεννητικά κονδυλώματα, AIDS, σύφιλη και ηπατίτιδες.
5. Ποια τα συμπτώματα μυκητίασης γεννητικών οργάνων σε γυναίκες: Φαγούρα, πόνος, κοκκίνισμα στον κόλπο, αιδοίο και τον πρωκτό, λευκές εκκρίσεις κόλπου, πόνος κατά το σεξ ή την ούρηση.
6. Εάν έχετε αφροδισιακή νόσο, να το λέτε σε άτομα με τα οποία προτίθεστε να κάνετε σεξ. Οι ερωτικοί σας σύντροφοι πρέπει να ξέρουν και να παίρνουν μέτρα προφύλαξης.
7. Μην αμελείτε να συμβουλεύετε τα παιδιά σας εφηβικής ηλικίας και όχι μόνο που πάνε διακοπές για τους κινδύνους της απερίσκεπτης σεξουαλικής συμπεριφοράς.
8. Το προφυλακτικό είναι το μόνο μέσο αντισύλληψης, που προστατεύει ταυτόχρονα από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και από ασθένειες που μεταδίδονται από το σεξ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα