Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Οθόνη Κινητού με Γρατζουνιές? Οι χειρότερες συμβουλές

  • 0
     
Η οθόνη κινητού αποτελεί το 90% της πρόσοψης κάθε smartphone. Αν δεν έχουμε προστατευτικό, είναι εύκολο να γρατζουνιστεί από κλειδιά, κέρματα ή αν πέσει το κινητό. Στο Internet κυκλοφορούν πολλές συμβουλές για το πως να "θεραπεύσουμε" τις γρατζουνιές σε μια οθόνη κινητού. Όλες τους είναι από άχρηστες μέχρι επικίνδυνες...

Η μόνη καλή συμβουλή:
Αλλάζουμε οθόνη κινητού

Σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει χρήματα για να επιδιορθώσει μια ζημιά.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται από μια ζημιά που υπάρχει περίπτωση να προκληθεί απλά βάζοντας το κινητό στην τσέπη ενός τζιν.

οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 01
Αυτός είναι και ο λόγος που συμβουλές όπως αυτές που θα δούμε παρακάτω είναι δημοφιλείς και κυκλοφορούν σε αρκετές ιστοσελίδες. Υπόσχονται να καλύψουν / κρύψουν τη γρατζουνιά δωρεάν.
Η αλήθεια όμως είναι πως αν έχουμε μια γρατζουνιά στο κινητό μας, και μας ενοχλεί η παρουσία της, ο μόνος τρόπος να την ξεφορτωθούμε είναι να αλλάξουμε οθόνη κινητού, απευθυνόμενοι σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 02
Αν έχουμε τις γνώσεις, μπορούμε επίσης να αγοράσουμε την κατάλληλη οθόνη, πχ από το ebay.com, και να την αντικαταστήσουμε μόνοι μας στο κινητό μας, για να γλιτώσουμε τα εργατικά.

Οι χειρότερες συμβουλές για την οθόνη κινητού

Η σειρά με την οποία παρουσιάζουμε αυτές τις άθλιες συμβουλές σχετικά με την οθόνη κινητού είναι από την πιο ακίνδυνη προς την πιο επικίνδυνη.
Αν και είναι περιττό, θα το πούμε: Μην ακολουθήσετε καμία, για κανένα λόγο.

Ελαιόλαδο

Δεν είναι ανάγκη να είναι ελαιόλαδο, μπορεί να είναι και ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή γενικά οποιοδήποτε φυτικό λάδι.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 03
Με βάση τις σελίδες που αναφέρουν αυτή την ανόητη συμβουλή, υποτίθεται πως μια σταγόνα λάδι θα κάνει αόρατες τις μικρές γρατζουνιές στην οθόνη κινητού.
Τώρα, ποιος θα προτιμούσε να έχει λαδωμένη τσέπη και δάχτυλα αντί για γρατζουνισμένη οθόνη κινητού - και μάλιστα μόνο προσωρινά, μέχρι να φύγει το λάδι - τι να πω, ό,τι ξέρετε, ξέρω.

Κιτ αφαίρεσης γρατζουνιών αυτοκινήτου

Οι γρατζουνιές δημιουργούνται όλες με τον ίδιο τρόπο, όταν κάτι σκληρό και αιχμηρό χαράζει μια επιφάνεια.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 04
Με αυτή τη λογική, λοιπόν, κάποιες "ιδιοφυΐες" σκέφτηκαν: γιατί να μην χρησιμοποιήσω ένα κιτ αφαίρεσης γρατζουνιών αυτοκινήτου σε μια οθόνη κινητού?
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 05
Η γρήγορη απάντηση είναι πως το μέταλλο δεν είναι γυαλί, και άρα αυτό που λειτουργεί στις γρατζουνιές της βαφής του αυτοκινήτου δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε οθόνη κινητού.
Η πιο λεπτομερής απάντηση είναι πως αυτού του είδους τα προϊόντα θα αφαιρέσουν την "ελαιόφοβη" επίστρωση που έχουν πολλά σύγχρονα κινητά στις οθόνες τους, για να καθαρίζονται ευκολότερα οι δαχτυλιές.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 06
Έτσι, είτε θα φαίνεται ένα κομμάτι διαφορετικό από την υπόλοιπη οθόνη κινητού, ή θα περάσει κάποιος όλη την οθόνη και θα χάσει εντελώς την επίστρωση. Κλασσικό lose-lose situation.
Ακόμα χειρότερα, κάποια από αυτά τα προϊόντα για αυτοκίνητα χρησιμοποιούν "μικροσκοπικά σωματίδια για να αφαιρούν τη βρομιά, ελαφρές γρατζουνιές και θαμπάδα από τους υαλοκαθαριστήρες το παρμπρίζ".
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 07
Με απλά λόγια, πρακτικά λειτουργούν σαν γυαλόχαρτο, εξομαλύνοντας την επιφάνεια.
Θα τρίβατε μια οθόνη κινητού με γυαλόχαρτο?

Μίξη αυγού και Potassium Aluminum Sulphate

Ένα άρθρο στο yahoo.com μιλάει για μια συνταγή η οποία μοιάζει βγαλμένη από βιβλίο αλχημείας, δίπλα στη συνταγή για τη μετατροπή μολύβδου σε χρυσάφι.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 08
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει:
  • να αναμείξουμε ένα αυγό με Potassium Aluminum Sulphate (θειικό αργίλιο-κάλιο, κοινώς "Στυπτηρία")
  • να το ζεστάνουμε σε ένα τηγάνι και να μουλιάσουμε ένα πανί από μικροΐνες σε αυτό
  • να τυλίξουμε το πανί σε αλουμινόχαρτο, να το ψήσουμε στο φούρνο στους 150 μέχρι να στεγνώσει
  • να το βγάλουμε, να το ξεπλύνουμε με νερό για 30 δευτερόλεπτα
  • να επαναλάβουμε όλη αυτή τη διαδικασία τρεις φορές
  • και τέλος να αφήσουμε το πανί να στεγνώσει για 48 ώρες.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 09
Η συνταγή δεν αναφέρει αν κατά τη διάρκεια των 48 αυτών ωρών θα πρέπει να έχει πανσέληνο, ούτε το πόσες παρθένες θα πρέπει να θυσιάσουμε σε ένα ξέφωτο στο δάσος, οπότε θα υποθέσουμε τον συνηθισμένο αριθμό.
Υποτίθεται μετά από όλα αυτά το σούπερ πανί που δημιουργήσαμε θα μπορεί να εξαφανίσει κάθε γρατζουνιά από την οθόνη κινητού.
Αν για κάποιο λόγο ήδη δεν σας ακούγεται σαν τη χειρότερη ιδέα στον κόσμο, αρκεί να αναλογιστούμε πως η στυπτηρία είναι ένα διαβρωτικό, που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στη βυρσοδεψία, την ταρίχευση, και στην ιατρική, για να σταματάει την αιμορραγία.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 10
Άρα, αν μία οθόνη κινητού αιμορραγεί για κάποιο λόγο, ίσως αυτή η λύση να βοηθήσει, τουλάχιστον μέχρι να καταφτάσει ο εξορκιστής.
Για απλές γρατζουνιές, στην καλύτερη περίπτωση θα αφαιρέσει μια στρώση από την οθόνη κινητού, στην χειρότερη κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Μαγειρική σόδα

Μιας και ήμασταν στην κουζίνα με όλα αυτά τα χημικά μαγειρέματα, μία άλλη δημοφιλής λύση για την αφαίρεση γρατζουνιών περιλαμβάνει μαγειρική σόδα.
Στα 2 λεπτά και 44 δευτερόλεπτά του, το βίντεο αυτό προτείνει να αναμείξουμε δύο μέρη σόδα με ένα μέρος νερό, δημιουργώντας μια πηχτή "πάστα".
Βάζουμε μέρος της πηχτής πάστας σε ένα πανί από μικροΐνες, προφανώς όχι στο ίδιο που χρησιμοποιήσαμε στο παραπάνω βήμα, και τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις πάνω στις γρατζουνιές, λέγοντας "wax on, wax off" (προαιρετικά)
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 11
Το πρόβλημα με αυτή τη μέθοδο είναι πως η μαγειρική σόδα είναι μια τραχιά ουσία, και είναι πιθανότερο να γδάρει περισσότερο την οθόνη του κινητού μας, ή αν μη τι άλλο να αφαιρέσει και πάλι την επίστρωση.

Οδοντόκρεμα

Γιατί να παιδευόμαστε να φτιάξουμε τη δική μας πάστα με μαγειρική σόδα, όταν έχουμε έτοιμη οδοντόπαστα?
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 12
Η οδοντόπαστα, όπως και η μαγειρική σόδα, είναι ένα ψιλοκαλό κόλπο για να διορθώσουμε γρατζουνιές στην κάτω επιφάνεια ενός CD. Ουσιαστικά τρίβει και αφαιρεί το πλαστικό δεξιά και αριστερά της γρατζουνιάς, για να είναι το υλικό στο ίδιο επίπεδο.
Αν θέλαμε να αφαιρούσαμε υλικό από την οθόνη του κινητού μας, θα χρησιμοποιούσαμε γυαλόχαρτο.

Γυαλόχαρτο

Θυμάστε παραπάνω που ρωτούσαμε "Θα τρίβατε μια οθόνη κινητού με γυαλόχαρτο?"
Ε, τουλάχιστον τρεις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν αυτή τη μέθοδο μεταξύ των λύσεων για την εξαφάνιση των γρατζουνιών. Μάλιστα, μία από αυτές συστήνει ένα ειδικό εργαλείο για να τρίψουμε την οθόνη κινητού.
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 13
Δεν πρόκειται να ξοδέψουμε άλλες λέξεις για το πόσο κακή ιδέα είναι αυτό. Για όσους ειλικρινά θα το σκέφτονταν ποτέ, έχουμε και άλλη μια ιδέα για αγορά:
οθόνη κινητού με γρατζουνιές? οι χειρότερες συμβουλές 14
pcsteps

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα