Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εκείνοι που «βλέπουν» παντού το σεξ



«Δεν υπάρχουν πρόστυχες λέξεις. Υπάρχουν πρόστυχα μυαλά.»

 Το πρόστυχο μυαλό όμως, προϋποθέτει την ύπαρξη φαντασίας και δημιουργικότητας. Οι λέξεις σοκάρουν, ιδιαίτερα όταν το περιεχόμενο τους παραπέμπει στη σεξουαλική πράξη. Άνθρωποι πιο αυθόρμητοι και ακομπλεξάριστοι μιλούν με υπονοούμενα ή και ωμά για το σεξ. Ίσως παρεξηγούνται λόγω της άνεσης τους να θίγουν και να σχολιάζουν θέματα «taboo».

 Κάποιοι τους θεωρούν χυδαίους. Ακόμα και αμαρτωλούς ή ανήθικους. Η επικοινωνία μας είναι μια διαδικασία επιλογής λέξεων. Αν θεωρήσουμε ότι οι λέξεις είναι τα χρώματα με τα οποία ζωγραφίζουμε έναν καμβά, τότε ο πίνακας που δημιουργείται από τον καθένα έχει την προσωπική του ταυτότητα παρότι όλοι έχουν στη διάθεση τους το ίδιο πλήθος «χρωμάτων». 


Με βάση αυτό εκφράζονται ποικίλες απόψεις διαφορετικές μεταξύ τους. Η οπτική γωνία που ερμηνεύει ο καθένας τα ερεθίσματα που δέχεται δηλώνει πολλά για την προσωπικότητα του. Το πιο πιθανόν είναι να αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά αυτό που βλέπει και ακούει. 

Έτσι και σε μία συζήτηση, μπορεί εγώ να πω «τραπέζι» και κάποιος που θα με ακούσει να σκεφτεί είκοσι διαφορετικές στάσεις kama sutra πάνω σε ένα τραπέζι. Ακόμα και αν δεν έχει καμία απολύτως συνάρτηση με την υπόλοιπη κουβέντα. 
Ακόμα και αν δεν το πει δυνατά μπορεί να το σκεφτεί. Η επιλογή του να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους αφορά την απενοχοποιημένη φύση του. Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει πιο ενδιαφέρουσα την επικοινωνία. 

Από την εποχή της σάτιρας του Αριστοφάνη μέχρι και σήμερα όπου η queer γλωσσολογία πραγματεύεται τη μελέτη της γλώσσας σε σχέση με τη σεξουαλικότητα, είναι ξεκάθαρο πως τα λόγια μερικές φορές προκαλούν. Οι «dirty-minded» αντιμετωπίζονται ως ασόβαροι και ανώριμοι. Η απώλεια ντροπής και ενοχής στην ομιλία τους, δημιουργεί αμηχανία για αυτό και η εύκολη λύση είναι η κατακραυγή τους. Όλοι γνωρίζουμε άτομα που «βλέπουν» παντού το σεξ. 

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι έκφυλοι ή ρηχοί. Η αθυροστομία δεν είναι πάντα δείγμα έλλειψης λεξιλογίου και γραμματικής. Η χρήση άσεμνων εκφράσεων μπορεί να απέχει από την τυπική, σοβαρή ομιλία όμως οι ιδέες δεν έρχονται από τα απολύτως σοβαρά μυαλά. Οι «βρώμικες» σκέψεις ίσως είναι προνόμιο όσων έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας. Λογοτέχνες, ποιητές, ζωγράφοι γέννησαν καταπληκτικά έργα που απείχαν από σεμνά και πρέποντα πρότυπα. 

Άμα σε σοκάρει η πρόστυχη αντιμετώπιση μιας συζήτησης από κάποιον, να μην δέχεσαι ούτε τα site πορνό, ούτε τον αυνανισμό, ούτε την ίδια την σεξουαλική πράξη. Αυτό δεν θα γίνει όμως, διότι η αγαπημένη δραστηριότητα του ανθρώπου είναι η επιλεκτική κριτική. Εάν θεωρείς φυσιολογικό το σεξ και θίγεσαι όταν κάποιος συζητά εκτενώς για αυτό είσαι σεμνότυφος.

 Ένας άνθρωπος που βουτάει στα έγκατα του μυαλού του την γλώσσα του και βγάζει λέξεις αποστειρωμένες, περασμένες από το σκληρό του δίσκο δεκάδες φορές μάλλον αποκρύπτει αλήθειες που μετά από επεξεργασία, πετάχτηκαν στο κάδο ανακύκλωσης της συνείδησης του. 

Πριν βιαστείς να βάλεις πιπέρι στο στόμα του άλλου, σκέψου αν όντως αυτό που σου είπε σε προσβάλλει ή απλά είναι η αλήθεια που εσύ θα ντρεπόσουν να ξεστομίσεις.

pillowfights


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα