Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πως να ελαφρύνετε την μνήμη του κινητού σας


Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και ήρθε ο καιρός να κάνουμε μια γενική. Όχι του σπιτιού αλλά του κινητού αυτή την φορά. Είδαμε πως να κάνουμε το κινητό να λάμπει εξωτερικά και μάθαμε πως μπορούμε να βάζουμε σε τάξη τις εφαρμογές μας. Στην περίπτωση όμως που μια απλή τακτοποίηση των εφαρμογών δεν αρκεί θα πρέπει να σβήσουμε κάποια πράγματα, για να καθαρίσουμε το κινητό και εσωτερικά.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης του κινητού. Για τα iPhone πηγαίνετε στις "Ρυθμίσεις" (Settings) > "Γενικά" (General) > "Χρήση" (Usage). Εκεί θα δείτε ακριβώς τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει καθώς και τι ακριβώς καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης. 

Για τις συσκευές Android επιλέγετε τις "Ρυθμίσεις" (Settings) ή την εφαρμογή "Η συσκευή μου" (My device) και έπειτα την επιλογή "Χρήση" (Usage).

Πρώτες φεύγουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Τα βίντεο, ειδικά όταν είναι σε υψηλή ανάλυση (HD), μπορούν να δεσμεύουν μέχρι και 78MB το λεπτό. Γιατί να κρατάτε όλα τα βίντεο του ενός λεπτού που τραβήξατε κατά λάθος ή όλες τις σκηνοθετικές απόπειρες που κάνατε πριν φτιάξετε επιτέλους το επιθυμητό βίντεο; Αν για εσάς έχουν και συναισθηματική αξία αποθηκεύστε τα στον υπολογιστή σας και ελαφρύνεται το κινητό σας.

Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες. Σβήστε τις κουνημένες, θολές φωτογραφίες - απόπειρες που τραβήξατε και κρατήστε μόνο τις καλές. Το κινητό σας θα σας ευχαριστεί για αυτό.

Σειρά έχει η μουσική. Τα μουσικά αρχεία "πέφτουν αρκετά βαριά" στην μνήμη του κινητού σας. Κρατείστε τα αγαπημένα σας και τα υπόλοιπα περάστε τα στον υπολογιστή. Μια καλή λύση αποτελούν οι διάφορες μουσικές εφαρμογές, που καταναλώνουν λιγότερο χώρο και σας δίνουν στο πιάτο όλα τα τραγούδια της αρεσκείας σας χωρίς να φορτώνουν την μνήμη.

Πάμε και στις εφαρμογές. Αφού τις βάλατε σε τάξη, αποφασίστε και ποιες δεν σας χρειάζονται. Γενικά δεν δεσμεύουν πολύ χώρο αλλά αν οι εφαρμογές σας ξεπερνούν τις μέρες του μήνα, καλό θα ήταν να αρχίσετε να αποχωρίζεστε μερικές.

Δεν θα ξεφύγει ούτε η "Κρυφή μνήμη" Cache memory. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιούμε το κινητό μας, τόσο πιο πολλές πληροφορίες αποθηκεύονται στην κρυφή του μνήμη.

Σε Android συσκευές μια οποιαδήποτε εφαρμογή εκκαθάρισης της κρυφής μνήμης (clear the cache) θα σας λύσει τα χέρια. Στις συσκευές iOS, επιλέξτε από την επιλογή "Χρήση" (Usage) μια οποιαδήποτε εφαρμογή και αφαιρέστε τα επιπλέον δεδομένα που μπορούν να διαγραφούν.

Τέλος υπάρχουν και μερικές μικρές πινελιές που μπορεί να κάνουν την διαφορά. Σβήστε τις παλιές επαφές που δεν χρειάζεστε, υπενθυμίσεις, σημειώσεις και τα παλιά μηνύματα. Επίσης μπορείτε να καθαρίσετε και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Σκεφτείτε ότι οργανωμένο και καθαρό κινητό σημαίνει οργανωμένο και καθαρό μυαλό.

Καλό ξεκαθάρισμα.

Πηγή: mashable
Συντάκτρια: Stella


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα