Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τι ήταν ο Τρωικός πόλεμος


Της Παρθένας Τσοκτουρίδου.
Ο Τρωικός πόλεμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια των Ελλήνων της ηπειρωτικής Ελλάδας (Αχαιών και Αιολών)  να δημιουργήσουν ναύσταθμους και εμπορικά λιμάνια στις ακτές της Μ. Ασίας και ακόμα η προσπάθεια να εξουδετερώσουν εκεί κάθε εμπορικό αντίπαλο και κάθε ανταγωνιστή. Ο μύθος αναφέρει ότι ο Τρωικός πόλεμος έγινε για την καρδιά της ωραίας Ελένης.
Ωστόσο, ο πόλεμος αυτός δεν ήταν μύθος, όπως απέδειξαν οι ανασκαφές των αρχαιολόγων που έφεραν στο φως όσα αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα.
Σήμερα, όλος ο κόσμος ξέρει πως οι Αχαιοί  πέρασαν στα απέναντι παράλια με όλες τις στρατιωτικές τους δυνάμεις για να κατακτήσουν την εύφορη και πολιτισμένη Τροία,. Ήταν δυνατοί και γενναίοι. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν δικά τους τα πλούτη της, να φέρουν στα σπίτια τους τις όμορφες γυναίκες της και να πάρουν ότι όμορφο είχε να παρουσιάσει το Ίλιο. Άλλωστε η επαφή και η επικοινωνία τους δεν είχε καμιά δυσκολία. Οι Τρώες ήταν άνθρωποι της δικής τους φυλής και συγγενείς μάλιστα.  Ο Τρωικός πόλεμος, που έγινε στο φρούριο των Τρώων  που βρισκόταν στο βουνό Ίδη, πέρα από τον Ελλήσποντο,  ανάδειξε τους περίφημους ομηρικούς ήρωες: τον Αχιλλέα, τον Αγαμέμνονα, τον Οδυσσέα, τον Έκτορα, τον Πάρη και πολλούς άλλους.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα