Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: “Αφορισμένοι” οι μαφιόζοι της Καλαβρίας

Πάπας Φραγκίσκος: “Αφορισμένοι” οι μαφιόζοι της Καλαβρίας

Ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε “αφορισμένους” τους μαφιόζους της Ντράγκετα, της ισχυρής μαφίας της Καλαβρίας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην περιοχή αυτή της Νότιας Ιταλίας και κάλεσε τους καθολικούς “να την πολεμήσουν”.

“Όσοι είναι μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, δεν είναι σε κοινωνία με τον Θεό, είναι αφορισμένοι” , τόνισε ο ποντίφικας και πρόσθεσε: “Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί”.

Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας μιλά χωρίς περιστροφές για το απόλυτο ασυμβίβαστο της μαφιόζικης συμπεριφοράς με την ταυτότητα και τις αξίες του κάθε χριστιανού.
Πριν από είκοσι ένα χρόνια ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ είχε ζητήσει, σε επιτακτικό τόνο, από τους μαφιόζους της Σικελίας να μεανοήσουν χωρίς να κάνει, όμως, αναφορά σε ενδεχόμενο αφορισμό.
Ο Αργεντινός πάπας πρόσθεσε ότι “η μαφία είναι λατρεία του κακού και περιφρόνηση του καλού της κοινωνίας και ως κακό πρέπει να απομακρυνθεί”.
Ο Φραγκίσκος, τέλος, θέλησε να συναντηθεί με τους συγγενείς ενός παιδιού τριών μόλις ετών που δολοφονήθηκε και το πτώμα του οποίου πυρπολήθηκε από την Ντράγκετα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα