Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αποστολή Μεγάλων Αρχείων: Οι Καλύτερες Δωρεάν Υπηρεσίες

αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες
  • 0
     
Πριν το aDSL, η αποστολή μεγάλων αρχείων ήταν ταμπού. Ήταν αδιανόητο το να στείλουμε ακόμα και 10MB με email. Σήμερα, όμως, το να στείλουμε 1 ή 2GB είναι απόλυτα εφικτό, τουλάχιστον όσον αφορά τη σύνδεση. Στον οδηγό αυτό θα δούμε τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες για την αποστολή μεγάλων αρχείων.

Ταχύτητα upload < Ταχύτητα download

Μιας και αναφερόμαστε στην αποστολή μεγάλων αρχείων, καλό είναι να έχουμε υπ' όψιν μας πως ακόμα και στην πιο γρήγορη σύνδεση aDSL και vDSL, η ταχύτητα που ανεβάζουμε αρχεία είναι πολύ, πολύ μικρότερη από την ταχύτητα που κατεβάζουμε.

αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 00
Αυτό σημαίνει πως αν πχ κάνουμε 9 λεπτά να κατεβάσουμε ένα αρχείο 1GB από το Internet, για να στείλουμε σε κάποιον ένα αρχείο 1GB θα χρειαστούμε 2 ώρες και 25 λεπτά, σε ιδανικές συνθήκες.
Όποια λοιπόν από τις παρακάτω υπηρεσίες κι αν επιλέξουμε, η αποστολή μεγάλων αρχείων είναι ένα σπορ που θέλει υπομονή.

WeTransfer: 2GB

To WeTransfer είναι μία από τις πιο απλές και βολικές υπηρεσίες για την αποστολή μεγάλων αρχείων με email.
Χωρίς να χρειάζεται λογαριασμός και χωρίς πολλά-πολλά, μας επιτρέπει να στείλουμε αρχεία μέχρι 2GB, με κανένα περιορισμό για το πόσα αρχεία θα στείλουμε κάθε μέρα.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 01
Μάλιστα, κάθε αρχείο μπορούμε να το στείλουμε ταυτόχρονα μέχρι και σε 20 παραλήπτες, οι οποίοι θα λάβουν ένα email με το σύνδεσμο για να το κατεβάσουν.
Ο σύνδεσμος έχει διάρκεια ζωής 7 ημέρες.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 02
Επίσης, έχουμε την επιλογή αντί η υπηρεσία να στείλει email, να δημιουργήσει ένα download link για το αρχείο μας, το οποίο πχ να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση σε κάποιον, πχ σε κάποιο chat.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 03
Η υπηρεσία υποστηρίζεται από τις διαφημίσεις στο background, οι οποίες είναι ιδιαίτερα καλόγουστες και θυμίζουν περισσότερο τέχνη παρά διαφημίσεις.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 04
Αν θέλουμε να στείλουμε ακόμα μεγαλύτερα αρχεία, με μια επένδυση της τάξης των 10 ευρώ μηνιαίως μπορούμε να αποκτήσουμε το WeTransfer Plus
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 05
H Premium υπηρεσία επιτρέπει την αποστολή αρχείων μέχρι 10GB, χωρίς ημερομηνία λήξης, δυνατότητα password protection, διεύθυνση download της μορφής http://pcsteps.wetransfer.com και αποθήκευση μακράς διαρκείας έως 50GB.

Google Drive: 10GB

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Google Drive, εκτός από τα 15GB που μας δίνει δωρεάν, είναι πως αν έχουμε ήδη ένα λογαριασμό Google (πχ για το Gmail), έχουμε αυτόματα λογαριασμό στο Google Drive.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 06
Επιπλέον, εφόσον χρησιμοποιούμε το Gmail, για την αποστολή μεγάλων αρχείων αρκεί κατά τη σύνδεση απλά να επιλέξουμε ένα μεγάλο αρχείο σαν Attachment.
Από τη στιγμή που ξεπερνάει τα 25MB, η Google αυτόματα θα προτείνει να χρησιμοποιήσουμε το Google Drive, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε κάποια τρίτη σελίδα.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 07
Το όριο μεγέθους αρχείων είναι 10GB, ενώ, σε αντίθεση με το Wetransfer, η δυνατότητα Download δεν θα λήξει.
Το αρχείο θα είναι διαθέσιμο όσο το έχουμε στο Google Drive ή μέχρι να αποφασίσουμε να το κάνουμε ξανά ιδιωτικό.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 08

Microsoft OneDrive: 2GB

Η αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft έχει το ίδιο πλεονέκτημα με το Google Drive για όσους έχουν email στο Outlook.com (που περιλαμβάνει επίσης διευθύνσεις hotmail, windowslive.com, live.com και msn.com).
Με το λογαριασμό μας στη Microsoft έχουμε αυτόματα 7GB λογαριασμού στο OneDrive (πρώην SkyDrive), τα οποία εύκολα και δωρεάν μπορούν να ανέβουν στα 15GB.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 09
Όπως και στο Gmail, επιχειρώντας να στείλουμε email με συνημμένο άνω των 25MB θα μας προτείνει αυτόματα να χρησιμοποιήσουμε το OneDrive (κι ας ξέχασαν να μεταφράσουν το μήνυμα).
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 10
Η διαφορά με το Google Drive είναι πως το όριο για κάθε αρχείο είναι 2GB, αλλά αν ήδη χρησιμοποιούμε το Outlook.com, η ευκολία μπορεί να υπερισχύσει της έλλειψης δυνατοτήτων.

Dropbox: Έως 20GB
(μέχρι το όριο του λογαριασμού)

Το Dropbox μπορεί να δίνει μόνο 2GB με την εγγραφή, όμως μπορούμε δωρεάν να τα φτάσουμε μέχρι τα 18GB ή και ακόμα περισσότερο, αν πετύχουμε τις σωστές προωθητικές ενέργειες.
Προσωπικά το έχω φτάσει στα 23,8GB...
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 11
...αλλά υπάρχουν προωθητικές ενέργειες (πχ για συγκεκριμένες συσκευές Samsung) που μπορούν να το φτάσουν πάνω από 50GB.
Τα ακόμα καλύτερα νέα, εκτός από τον τζάμπα χώρο, είναι πως μέσω του προγράμματος Dropbox client στον υπολογιστή μας, το όριο του μεγέθους αρχείου που μπορούμε να στείλουμε περιορίζεται κυρίως από τον ελεύθερο χώρο στο λογαριασμού μας.
Αυτό σημαίνει πως αν πχ έχουμε 18GB ελεύθερο χώρο στο Dropbox, μπορούμε να ανεβάσουμε ένα αρχείο των 18GB μέσω του client. Ύστερα, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο εντός του Dropbox, να επιλέξουμε το "Share link" και να στείλουμε το σύνδεσμο στον παραλήπτη.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 12
Γιατί όμως λέμε σαν όριο τα 20GB, όταν μπορούμε να έχουμε λογαριασμό άνω των 20GB?
Ο λόγος είναι πως το Dropbox περιορίζει το συνολικό bandwidth για το Download στα 20GB ημερησίως για τους δωρεάν λογαριασμούς.
Αυτό σημαίνει πως αν θέλουμε να μοιραστούμε 10GB με τρία άτομα, μόλις κατεβάσουν οι πρώτοι δύο, ο τρίτος θα βλέπει ένα τέτοιο μήνυμα για τις επόμενες 24 ώρες:
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 12a
Προφανώς, αν επιχειρήσουμε να μοιραστούμε ένα αρχείο άνω των 20GB, η εξάντληση του bandwidth θα σταματήσει το Download πριν ολοκληρωθεί.

Mega.co.nz: 10GB

Η δημιουργία του διαβόητου Kim Dotcom, μετά το κλείσιμο του Megaupload, μας δίνει 50GB λογαριασμό δωρεάν με το "καλημέρα σας".
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 12β
Μάλιστα χρησιμοποιείται ισχυρή κρυπτογράφηση που γίνεται στον υπολογιστή μας, έτσι ώστε ούτε οι διαχειριστές του Mega να μην μπορούν να δουν τα αρχεία μας.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 12γ
Ενώ δεν υπάρχει όριο για το μέγεθος αρχείου, όπως και στο Dropbox υπάρχει όριο για το Bandwidth, που είναι στα 10GB για τους δωρεάν λογαριασμούς.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 16
Άρα, το μεγαλύτερο πρακτικό μέγεθος αρχείου που μπορούμε να μοιραστούμε είναι 10GB.
Επίσης, το όριο του bandwidth είναι δυναμικό. Αφού εξαντληθεί, μετά από 30 λεπτά θα προστεθεί επιπλέον banwidth στο λογαριασμό μας.
Έτσι, αν μας ενδιαφέρει η αποστολή μεγάλων αρχείων σε πολλαπλούς χρήστες, θα χρειαστεί απλά να συγχρονίσουν σωστά το πότε θα κάνει ο καθένας download.

PipeBytes: 100% Απεριόριστο
(αλλά πιο αργό Download)

To PipeBytes αντιμετωπίζει την αποστολή μεγάλων αρχείων πολύ διαφορετικά από όλες τις παραπάνω υπηρεσίες.
Αφού επιλέξουμε το αρχείο, μας εμφανίζει ένα μοναδικό URL, το οποίο στέλνουμε στον παραλήπτη.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 13
Το αρχείο, όμως, δεν αρχίζει να ανεβαίνει αμέσως. Θα ξεκινήσει να ανεβαίνει μόνο όταν ο παραλήπτης κάνει κλικ στο σύνδεσμο για να αρχίσει να το κατεβάζει.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 14
Πολύ απλά το Pipebytes συνδέει τους δύο υπολογιστές μεταξύ τους, εν είδη peer 2 peer, και όσο ανεβάζουμε εμείς, τόσο θα κατεβάζει ο παραλήπτης.
Αυτό έχει το διπλό πλεονέκτημα πως δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του αρχείου (θεωρητικά θα μπορούσαμε να στείλουμε ένα αρχείο 100GB ή και μεγαλύτερο) και πως το αρχείο που στέλνουμε δεν αποθηκεύεται πουθενά στο Internet.
Το μειονέκτημα όμως είναι πως, σε άλλες υπηρεσίες θα κάναμε εμείς τη μεγάλη υπομονή για το upload, και ο παραλήπτης θα κατέβαζε λίγο πολύ με τη φουλ ταχύτητά του.
Στο PipeBytes ο παραλήπτης θα κατεβάζει με το ρυθμό που ανεβάζουμε εμείς, και θα πρέπει σε όλο αυτό το διάστημα να έχουμε ανοιχτό το browser μας.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 12δ
Επιπλέον, είναι αδύνατον να στείλουμε το ίδιο αρχείο ταυτόχρονα σε περισσότερους από έναν παραλήπτες.
Τέλος, ακόμα κι αν έχουμε πρόσβαση σε μια γραμμή με πολύ γρήγορο upload (πχ μια πανεπιστημιακή γραμμή), η δωρεάν έκδοση περιορίζει την ταχύτητα του upload στα 5Mbps ή αλλιώς στα 625ΚΒ ανά δευτερόλεπτο.

Ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία για την αποστολή μεγάλων αρχείων?

Κάθε μία από τις παραπάνω υπηρεσίες έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της όσον αφορά την αποστολή μεγάλων αρχείων.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 17
Το Google Drive είναι η πιο απλή λύση για τους κατόχους Gmail, και τα 10GB είναι μεταξύ των κορυφαίων δυνατοτήτων ανάμεσα στις υπηρεσίες.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 18
Το OneDrive είναι η πιο απλή λύση για τους χρήστες Outlook.com, αν και με 2GB μέγεθος αρχείων βρίσκεται στο χαμηλό άκρο της κλίμακας.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 19
To Wetransfer έχει την ευκολία πως δεν θέλει λογαριασμό, και με δύο κλικ στέλνουμε το αρχείο μας, μέχρι 2GB.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 20
To Dropbox επιτρέπει θεωρητικά μέχρι 20GB, αλλά θα πρέπει να "εργαστούμε" για να φτάσουμε το λογαριασμό μας σε αυτό το μέγεθος.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 21
To Mega είναι μια εξαιρετική λύση για αποστολή αρχείων έως 10GB με απόλυτη ασφάλεια και μυστικότητα, λόγω της κρυπτογράφησης.
αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες 22
Τέλος, το Pipebytes μας δίνει τη δυνατότητα για απεριόριστο μέγεθος αποστολής αρχείων, αρκεί να έχουμε την υπομονή και εμείς που στέλνουμε το αρχείο και εκείνος που το κατεβάζει.
pcsteps

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα