Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ανυπομονησία: Ένα εμπόδιο στο Πνευματικό Μονοπάτι (Swami Kriyananda)


Αγαπητέ __________,
Ένας πεινασμένος άνθρωπος δεν απέχει από το φαγητό επειδή δεν είναι σίγουρος ποιο φαγητό είναι πιο θρεπτικό. Τρώει ό,τι μπορεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την αναζήτηση του Θεού.
Στην αναζήτηση απαντήσεων, το μισό πρόβλημα είναι να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, οι σωστές ερωτήσεις είναι: “Θέλω γαλήνη στο νου μου; Θέλω χαρά; Θέλω κατανόηση;”  Και όχι, “Θέλω να γίνω Βουδιστής ή γιόγκι;” Αν η απάντηση στην πρώτη ομάδα ερωτήσεων ήταν όχι, τότε θα έλεγα, “Ξέχνα το πνευματικό μονοπάτι προς το παρόν και επικεντρώσου στο να είσαι σωστός πολίτης.

Προφανώς όμως, από το ύφος της επιστολής σου και απ’ αυτά που ξέρω για σένα, θέλεις γαλήνη, χαρά και κατανόηση. Ζητάς τόσο απελπισμένα να τα βρεις, που το μυαλό σου τρέχει πέρα από την τωρινή σου πραγματικότητα. Μοιάζεις με έναν δρομέα ο οποίος παθαίνει τράβηγμα επειδή δεν έχει την υπομονή να κάνει ζέσταμα πριν τρέξει. Η ανυπομονησία είναι ένα εμπόδιο στο μονοπάτι σου. Δημιουργεί διαρροές στην ροή της ενέργειάς σου, αφήνοντας πολύ λίγη για εποικοδομητική χρήση. Ο έλεγχος είναι πάντοτε απαραίτητος – και η αυτοπειθαρχία.
Άφησε τους επόμενους γρίφους να λυθούν όταν έρθει η ώρα. Η τωρινή σου ανάγκη είναι να κάνεις κάτι – οτιδήποτε. Επί του πρακτέου, να εξελιχθείς εσωτερικά. Πολλά μονοπάτια μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτή την αποστολή. Το μόνο που δεν θα σε βοηθήσει είναι να μην κάνεις τίποτε. Με τον καιρό, καθώς θα εξελίσσεσαι πνευματικά, οι λεπτότερες διακρίσεις θα γίνουν πιο ξεκάθαρες· τότε θα ξέρεις ποιο μονοπάτι είναι για σένα. Μόλις ένας πεινασμένος άνθρωπος χορτάσει την πείνα του, μπορεί να πει “Προτιμώ το καρπούζι από το ροδάκινο”. Θα είναι όμως ανόητος να κάνει επιλογές αν δεν έχει τίποτε να βάλει στο στομάχι του.
Σου είπα ήδη ποιο νομίζω ότι είναι το μονοπάτι σου. Δεν το είπα για να σου αλλάξω γνώμη. Εξ άλλου, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Όποιο κι αν είναι το σωστό μονοπάτι για σένα, θα σου φανερωθεί με τον καιρό, μόνο αν ξεκινήσεις τώρα. Προχώρα αργά και με πρόθεση, ένα βήμα κάθε φορά. Να ξέρεις πως καμία ειλικρινής προσπάθεια εύρεσης του Θεού δεν πήγε χαμένη.
Με θεϊκή φιλία,
Swami Kriyananda
Ποιος είναι ο Swami Kriyananda
Ο Swami Kriyananda (James Donald Walters, 19 Μαΐου 1926 – 21 Απριλίου 2013), ήταν μαθητής του Paramahansa Yogananda και ιδρυτής της Ananda, ενός παγκόσμιου κινήματος κοινοτήτων βασισμένων στο ιδανικό της Παγκόσμιας Αδελφότητας του Yogananada. Ο Yogananda τον έχρισε πρόεδρο της Αδελφότητας της Αυτο-Γνωσίας και του ανέθεσε να διδάξει την Kriya Yoga. Το 2009 ίδρυσε ένα νέο τάγμα μοναχών, το Τάγμα Nayaswami.

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός για το www.elenaera.com
Πηγή: www.anandaclaritymagazine.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα