Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

15 πράγματα που κάνουν οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι

Το ταξίδι μας εδώ στη ζωή περιέχει επιτυχίες και αποτυχίες, χαρά και λύπη, ελπίδες και απογοήτευση. Όσο μαθαίνουμε να μη ταυτιζόμαστε με τα αρνητικά αλλά και θετικά συναισθήματα, πάντα θα βρίσκουμε ευλογίες σε κάθε τι που κάνουμε και να αφουγκραζόμαστε ένα Σύμπαν αέναων δυνατοτήτων που θα μπορούμε να υλοποιήσουμε στη Γη… Α, και κάτι άλλο: ο στόχος να μη μας γίνει εμμονή – απελευθερώνουμε το αποτέλεσμα και απολαμβάνουμε το ταξίδι… – Έλενα Έρα
Είναι εύκολο να παρακολουθείς πετυχημένους ανθρώπους και να νομίζεις πως τα έχουν καταλάβει όλα ή έχουν όλες τις απαντήσεις. Φαίνεται σα να είναι οι μαθητές του 20 στο σχολείο της ζωής. Όμως τί μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;
Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν συχνά ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά – όπως για παράδειγμα ότι δεν επικεντρώνονται στον ανταγωνισμό ή ότι περιβάλλονται από θετικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Το να είσαι επιτυχής είναι ένα είδος συστήματος – μόλις γνωρίσεις το πρόγραμμα, μπορείς να το εφαρμόσεις και να ζήσεις με το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιής αλλά για πολλούς από εμάς, αυτό σημαίνει πως θα θέλαμε επίσης να φτάσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο επιτυχίας.
Τί σημαίνει επιτυχία για σένα;
Τί σε κάνει ευτυχισμένο;

Αν δουλεύεις σκληρά για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα αλλά νιώθεις πως δεν βρίσκεσαι εκεί που θα ήθελες να είσαι, είναι καιρός να αναδιοργανωθείς. Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι και η εμπειρία του να επιτύχεις τον στόχο σου είναι η αληθινή ανταμοιβή σου.
Πριν αρκετά χρόνια, άφησα μια πετυχημένη εργασία για να ακολουθήσω την καρδιά μου και να γίνω συγγραφέας. Ξεκίνησα την δουλειά από την αρχή με τίποτα περισσότερο από την δυνατή μου επιθυμία και παράλληλα, έπρεπε να αποκολληθώ από συναισθηματικές συνήθειες και από περιοριστικά συστήματα πεποίθησης. Χρειάστηκε να κάνω στον εαυτό μου μια νοητική ανακαίνιση και να γίνω δυνατή νοητικά, με σκοπό να γίνω επιτυχημένη στη νέα επιλογή καριέρας. Και τέσσερα χρόνια μετά, αφού έβαλα σε δράση τα δικά μου βήματα επιτυχίας, η καριέρα μου άνθισε.
Η καθοριστική στιγμή για μένα ήταν να δω τις αποτυχίες μου ως ανάπτυξη. Οι πραγματικές ιστορίες επιτυχίας που ανυψώνονται όταν φαίνεται να πέφτουν. Δεν μπορείς να έχεις επιτυχία χωρίς αποτυχία και θα πρέπει να αφήσεις τις αποτυχίες να σε οδηγήσουν αντί να σε ρίχνουν ψυχολογικά ή να σε κάνουν να τα παρατήσεις, για να μπορέσεις να έχεις μια τεράστια επιτυχία.
Για να δώσεις στα όνειρά σου μια ώθηση αυτοπεποίθησης, δημιούργησα μια λίστα με 15 πράγματα που κάνουν οι νοητικά δυνατοί άνθρωποι. Ίσως να σε βοηθήσουν στο δικό σου μονοπάτι.
1. Ξέρουν πότε να προχωράνε.
2. Χρησιμοποιούν τον φόβο ως κίνητρο για να προχωρήσουν.
3. Ξέρουν πως η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας.
4. Εκπαιδεύουν το μυαλό τους να βλέπουν το καλό στα πάντα.
5. Είναι επίμονοι με τον στόχο τους.
6. Αρχίσουν πριν να είναι έτοιμοι ή να νιώθουν αυτοπεποίθηση.
7. Δεν παίρνουν τίποτα προσωπικά.
8. Πιστεύουν στον εαυτό τους.
9. Δεν προσπαθούν να προσαρμοστούν.
10. Επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι αρχάριοι.
11. Δεν κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν.
12. Γιορτάζουν την επιτυχία και την ευτυχία των άλλων.
13. Δεν χρειάζονται λόγο για να βοηθήσουν τους άλλους.
14. Δεν μετανιώνουν για τον μοναδικό εαυτό τους.
15. Αποδέχονται ό,τι δεν μπορούν να αλλάξουν.
Ποια είναι η Shannon Kaiser
Η Shannon Kaiser είναι η bestselling συγγραφέας of “Find Your Happy, an Inspirational Guide to Loving Life to Its Fullest, και ιδρυτής της ιστοσελίδας playwiththeworld.com, η οποία βραβεύτηκε ανάμεσα στις 75 καλύτερες ιστοσελίδες προσωπικής ανάπτυξης. Άφησε μια πετυχημένη καριέρα στην διαφήμιση για να ακολουθήσει την καρδιά της και να γίνει συγγραφέας.
Μετάφραση: Έλενα Έρα, για το www.elenaera.com
Πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα