Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εξοφλώντας καρμικά χρέη στις ερωτικές σχέσεις

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι, που σας έλκουν, χωρίς να κάνουν τίιποτα ιδιαίτερο. Αρκεί να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με σας. Μαγνητίζεστε από την πρώτη κιόλας συνάντηση, και δυσκολεύεστε να φύγετε από τη σχέση μαζί τους, παρόλο που πάντα πατούν ένα επώδυνο «κουμπί», αναβιώνοντας στη ζωή σας ένα ακανθώδες ζήτημα, που έρχεται από τα βάθη του παρελθόντος. Οι άνθρωποι αυτοί σας κάνουν να νιώθετε άβολα, και όμως είστε σχεδόν αναγκασμένοι να δεθείτε μαζί τους, να «κολλήσετε». Αυτό συμβαίνει, επειδή έχουν άμεση σχέση με το «σκαλοπάτι» που παρακάμψατε σε μια προηγούμενη ζωή σας. Είναι το «σκαλοπάτι» που πρέπει να πατηθεί, για να ανεβείτε τη σκάλα της προσωπικής σας εξέλιξης.

 

Οι Δεσμοί της Σελήνης & το ξεχασμένο «σκαλοπάτι»

Ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης είναι ένας «καρμικός αυτοκινητόδρομος» στο γενέθλιο χάρτη σας. Υπάρχουν δύο σημεία (όχι πλανήτες) σε κάθε άκρο του άξονα. Ο Νότιος Δεσμός αντιπροσωπεύει την περασμένη σας ζωή, ενώ ο Βόρειος αντιπροσωπεύει ό,τι πρέπει να κάνετε στην παρούσα ζωή για να διευθετήσετε ζητήματα του Νότιου Δεσμού και να εξελιχθείτε. Μερικές φορές, υπάρχει μια «πινακίδα» στο χάρτη σας, που δείχνει προς ένα συγκεκριμένο, άλυτο ζήτημα της παρελθούσας ζωής σας. Αυτή η «πινακίδα» είναι ένας πλανήτης που σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Βόρειο και Νότιο Δεσμό. Ο πλανήτης περιγράφει ένα «σκαλοπάτι» που έχει αγνοηθεί, ένα βήμα που έχει παραλειφθεί, ένα πιεστικό ζήτημα από την περασμένη ζωή σας.

Όταν συναντάτε κάποιον άνθρωπο με έναν ή περισσότερους πλανήτες σε σύνοδο με το ξεχασμένο «σκαλοπάτι» σας, το ζήτημα αυτό θα πυροδοτηθεί! Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ των δυο σας στο παρελθόν, καθώς το πρόσωπο αυτό ήταν μέρος του ανεπίλυτου ζήτηματός σας. Όταν τον/τη συναντήσετε σε αυτή τη ζωή, ως ερωτικό/ή σύντροφο, η έλξη μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρή. Αλλά τα συναισθήματα που προκύπτουν μπορεί να είναι πολύπλοκα και απογοητευτικά και για τους δυο σας.

 

Παράδειγμα 1

Βόρειος Δεσμός στο Σκορπιό / Νότιος Δεσμός στον Ταύρο

Ο Γιώργος έχει Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό, και Νότιο Δεσμό στον Ταύρο. Η περασμένη του ζωή βασίστηκε στην ασφάλεια, τη διαφύλαξη, τη διατήρηση, και την επικέντρωση στον εαυτό του (Ταύρος). Σ΄ αυτή τη ζωή, μπορεί να «αγκαλιάσει» την ενέργεια του Βόρειου Δεσμού, με το να εξοικειωθεί με την ουσιαστική και βαθιά οικειότητα, και να εγκαταλείψει την «περιφρούρηση» του εαυτού του (Σκορπιός).

Η Αφροδίτη του Γιώργου στον Υδροχόο κάνει τετράγωνο με τον Άξονα των Δεσμών του. Κι εκεί έρχεται ο Ήλιος της Βάσως, που κάνει σύνοδο με την Αφροδίτη του Γιώργου. Στο πρόσωπο της Βάσως, ο Γιώργος βρίσκει το ιδανικό της γυναικείας ομορφιάς, με την ατάραχη, ιδιόμορφη, εκκεντρική και ανεξάρτητη προσωπικότητά της. Αλλά, επίσης, εκείνη πυροδοτεί το ξεχασμένο «σκαλοπάτι» του Γιώργου, που σημαίνει πως ο Γιώργος έλκεται μεν από τη γυναίκα αυτή, αλλά απειλείται από την ανεξαρτησία της. Σε μια προηγούμενη ζωή, η Βάσω ταρακούνησε το «σύστημα ασφάλειάς» του. Ίσως ήταν ερωτευμένοι, αλλά εκείνη θεωρήθηκε ακατάλληλη επειδή αμφισβητούσε το οριοθετημένο σύστημα αξιών του (ίσως ο Γιώργος ήταν αγρότης και η Βάσω επαναστάτρια). Η γυναίκα προκαλούσε φόβο στον Γιώργο, έτσι την απέρριψε.

Τώρα, η Βάσω ξανάρχεται σε τούτη τη ζωή, για να πιάσουν το θέμα από εκεί που το άφησαν. Το πρόβλημα είναι, πως όταν η Βάσω λέει ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο για τον εαυτό της, ο Γιώργος αντιδρά σαν να απειλείται η ζωή του. Όταν η Βάσω χρησιμοποιεί την ανεξάρτητη φύση του Υδροχόου στις διαφωνίες της με τον Γιώργο, ο ίδιος είτε προσκολλάται επίμονα στη γνώμη του είτε απομονώνεται εντελώς. Οι αντιδράσεις του είναι τόσο δυσανάλογες με ό,τι συμβαίνει, ώστε η Βάσω έχει σκεφτεί πολλές φορές να χωρίσει. Διστάζει όμως να κάνει αυτό το βήμα, γιατί η έλξη μεταξύ τους είναι ακατανίκητη.

Ο Γιώργος μπορεί να μάθει να ανοίγεται σε νέες ιδέες μέσα από τη σχέση του με την Βάσω. Αισθάνεται την ανάγκη να την περιορίσει κάθε φορά που εκείνη εκφράζει τον εαυτό της, και ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσει, είναι να συνειδητοποιήσει ότι η δύναμη των συναισθημάτων του είναι ηχώ της προηγούμενης ζωής τους μαζί. Η Βάσω μπορεί να χρησιμοποιήσει την αποστασιοποίηση του Υδροχόου ώστε να κάνει ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσει ότι ο Γιώργος δεν την απορρίπτει ακριβώς. Να αντιληφθεί, πως αυτό είναι ένα θέμα της περασμένης ζωής του Γιώργου, και αυτή παίζει απλώς κάποιο ρόλο στην υπόθεση.

 

Παράδειγμα 2

Βόρειος Δεσμός στο Ζυγό / Νότιος Δεσμός στον Κριό

Η Άννα έχει Νότιο Δεσμό στον Κριό, και Βόρειο στο Ζυγό. Είναι εύκολο για την Άννα να είναι ανεξάρτητη και να κάνει το δικό της. Οι σχέσεις (Βόρειος Δεσμός στο Ζυγό) και οι συνεργασίες της με άλλους ανθρώπους δεν είναι το φόρτε της. Την τρομάζουν, γιατί το να είναι σε μια συντροφική σχέση θα σήμαινε πως χάνει την ταυτότητά της. Στην παρελθούσα ζωή της, η ύπαρξή της ίσως εξαρτιόταν από τη δυνατότητα να παραμένει ισχυρή, και χωριστά από τους άλλους, απρόσκοπτα και δίχως περιορισμούς.

Ο Άρης της Άννας στον Καρκίνο κάνει τετράγωνο με τον Άξονα των Δεσμών της. Εδώ έρχεται ο Ηλίας με τον Άρη του στην ίδια μοίρα του Καρκίνου, όπως της Άννας. Τόνοι σεξουαλικής θερμότητας εκπέμπονται με τον Άρη σε σύνοδο με τον Άρη, που προκαλεί όμως επίσης την απέχθειά της για τη ζεστασιά, τη φροντίδα, και τη γαλούχηση. Οι αγκαλιές κάνουν την Άννα να αισθάνεται πως πνίγεται, και η «ανάγκη» του άλλου τη «σκοτώνει», την «απενεργοποιεί». Σε μια προηγούμενη ζωή, ο Ηλίας μπορεί να ήταν υπερβολικά εξαρτημένος από την Άννα. Ίσως ήταν ανάπηρος και εκείνη έπρεπε αναγκαστικά και απρόθυμα να τον περιποιείται μέχρι να θεραπευθεί. Ίσως η Άννα ήταν πολεμιστής που ορκίστηκε να τον προστατεύσει. Όπως και να΄χει, η Άννα τον εγκατέλειψε και δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Τώρα ο Ηλίας «επιστρέφει», και με τον Άρη στον Καρκίνο απαιτεί την αγάπη. Η Άννα θα μπορούσε να τον εγκαταλείψει πάλι, μπορεί όμως να κάνει ένα βήμα εμπρός και να συνειδητοποιήσει ότι ο φόβος της πως θα «πνιγεί» από τη σχέση, πως θα παγιδευτεί, είναι ακριβώς αυτό: ένας φόβος. Ο Ηλίας ίσως να διακατέχεται από ένα ακαθόριστο αίσθημα πανικού, πως η Άννα θα τον χωρίσει. Και όσο περισσότερο την πιέζει για δέσμευση, τόσο περισσότερο τη διώχνει μακριά. Η Άννα δεν πρόκειται να βοηθήσει τα ζητήματα υπό συνθήκες ανταγωνισμού. Αν και οι δύο μπορέσουν να αντιληφθούν ότι αυτό που αισθάνονται είναι μέρος ενός παλιού, ενός παρελθόντος σεναρίου ζωής, θα καταφέρουν να προχωρήσουν μαζί.

 

Πατήστε το ξεχασμένο «σκαλοπάτι» για να εξελιχθείτε

Είναι πάντα ζόρικο, όταν ένας ερωτικός σύντροφος πυροδοτεί το ξεχασμένο «σκαλοπάτι» σας. Υπάρχει μια πανίσχυρη έλξη, μαζί με μια εξίσου ισχυρή απογοήτευση, ή ακόμη και αποστροφή. Πληροφορίες για την ανεπίλυτη ιστορία σας μπορείτε να πάρετε από την οικοθεσία του πλανήτη που εκφράζει το «σκαλοπάτι» αυτό, το βήμα που δεν έγινε, όπως επίσης και από το Βόρειο και Νότιο Δεσμό. Ο σύντροφος του αγνοημένου «σκαλοπατιού» είναι κάτι περισσότερο από μια οδυνηρή υπενθύμιση των αποτυχιών της προηγούμενης ζωής σας. Είναι το κλειδί για να εξελιχθείτε στην παρούσα ζωή. Αλλά, όπως πάντα, είναι στο χέρι το δικό σας και του συντρόφου σας, να εργαστείτε μέσα από την ιστορία αυτή μαζί, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο. Ή να αποφασίσετε να το αφήσετε για την επόμενη ζωή. Γιατί ναι, αν το καρμικό σας χρέος δεν εξοφληθεί, θα το ξαναβρείτε μπροστά σας.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα