Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Υπνωτισμός και αναισθησία


Ο αυτο-υπνωτισμός είναι όσο κακός όσο οποιοδήποτε είδος υπνωτισμού. Θυμάμαι μια φορά που φώναζα  σε μια ομάδα ψυχιάτρων σχετικά μ’ αυτή την τεχνική της αυτο-ύπνωσης. Μείνετε ξύπνιοι. Όλη η ζωή σας υπνωτίζει. Όταν βλέπετε τηλεόραση, υπνωτίζεστε. Όλες οι διαφημίσεις είναι υπνωτιστικές. Θέλουμε ν’ αφυπνιστούμε. Σχεδόν ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι “κοπάδι”. Υπάρχουν λίγοι αφυπνισμένοι άνθρωποι. Εκείνοι που εκμεταλλεύονται τους άλλους, είναι υπνωτισμένοι άνθρωποι.
Για παράδειγμα, αύριο μερικοί γιατροί θα μαζευτούν και θα πουν, “Υπάρχει μια καινούργια ασθένεια.” Αμέσως, εκατομμύρια κόσμου θα τρέξει στα νοσοκομεία και ορισμένοι άνθρωποι θα βγάλουν δισεκατομμύρια δολάρια. Έχουμε γίνει υπνωτισμένη αγέλη. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση μπορούν και λένε ότι θέλουν. Κανείς δεν αντιτίθεται και δεν τους αμφισβητεί. Έχουμε γίνει κοπάδι, τίποτε άλλο! Το πρωταρχικό καθήκον της ηγεσίας είναι να αφυπνίζει τον κόσμο αντί να σας κρατά σε άγνοια και να σας χρησιμοποιεί.
Ερώτηση: Τι συμβαίνει σχετικά με την αναισθησία και την ύπνωση;
Απάντηση: Η αναισθησία είναι καλύτερη απ’ τον υπνωτισμό. είναι πιο υλική και απτή. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τις περισσότερες απ’ τις επιβλαβείς επιδράσεις της. Αλλά όταν είστε υπνωτισμένος, είναι πολύ δύσκολο να να τις βρείτε και να τις απομακρύνετε. Για παράδειγμα, ένα πολύ όμορφο κορίτσι κάθεται στην καρέκλα του οδοντιάτρου όπως την υπνωτίζει για μια εξαγωγή δοντιού. Όπως της αφαιρεί το δόντι, σκέφτεται, “Πωπω! Τι όμορφο κορίτσι είναι αυτό. Ίσως το φιλήσω λίγο.” Τότε ξεκινά να φαντασιώνεται, “Μπορώ να την πάω κάπου...” Αυτές οι σκέψεις αμέσως θα περάσουν μέσα της. Αφού αφαιρεθεί το δόντι, το κορίτσι θα είναι τρελό για τον οδοντίατρο γιατί υπνωτίστηκε. Ξέχωρα απ’ τις λέξεις σας, τα συναισθήματά σας και οι σκέψεις σας και οι ιδέες σας επίσης “φυτεύονται” στο υπνωτισμένο άτομο.
Όταν ένα άτομο βρίσκεται σε αναισθησία, ολική σιγή πρέπει να επιβάλλεται. Ακόμα κι αν το παιδί σας πέσει και κόψει τη μύτη του και φωνάζει, μην του μιλάτε. Απλά κρατήστε το κοντά στη καρδιά σας. Εάν μιλήσετε, το υπνωτίζετε. Υπάρχει μικρότερο ρίσκο στην αναισθησία απ’ ό,τι στον υπνωτισμό. Όταν ένα άτομο βρίσκεται υπό την επιρροή ενός αναισθητικού, οι σκέψεις και τα συναισθήματά του δεν θάβονται βαθιά μέσα του αλλά στον υπνωτισμό θάβονται.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα