Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΜΥΡΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

ΜΥΡΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΥΜΙΑΜΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

Μύρο (Commiphora Myrrha) –
Το μύρο είναι μια αρωματική ρητίνη που εκχυλίζεται από το δέντρο Commiphora Myrrha που είναι εγγενές στην Υεμένη, Σομαλία, Ερυθραία και Ανατολική Αιθιοπία.
Υπάρχουν πολλά είδη μύρου, εκτός από το Commiphora Myrrha, στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει ένα είδος μύρου που προέρχεται από το δέντρο Commiphora molmol και είναι γνωστό στους βιβλικούς χρόνους ως το βάλσαμο της Μέκκας.
Το μύρο είναι γνωστό και με τις ονομασίες σμύρνα και βδέλλιο. Η λέξη “μύρο” προέρχεται από την αραμαϊκή λέξη “Murr” και την αραβική “Mur” που σημαίνει “πικρή”. Στην ελληνικά η λέξη “μύρο” ήταν γενικός όρος για τα αρώματα με ελαιώδη σύσταση.
Στην Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν το μύρο για την θεραπεία των πληγών και στους ναούς της αρχαιότητας ως θυμίαμα στις τελετουργίες για το κάλεσμα των θεών. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον μύρο για την ταρίχευση των νεκρών και για τις θεραπείες ασθενειών. Το 1.550 π.Χ ανακαλύφτηκε στην Αίγυπτο ένας πάπυρος που περιέχει 700 ασθένειες (συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου) που θεραπεύονταν με μύρο. Στους βιβλικούς χρόνους ήταν ένα από τα τρια δώρα (λιβάνι,μύρο/σμύρνα,χρυσός) των Τριών Μάγων στον νεογέννητο Ιησού Χριστό.

Ιδιότητες Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μύρου οφείλονται στις αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, στυπτικές, αποχρεμπτικές, αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικό, τονωτικές, αντικαταρροϊκές, εφιδρωτικές, επουλωτικές, αντισηπτικές, τονωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες.
Τα κύρια συστατικά του αιθέριου ελαίου του μύρου είναι Alpha Pinene, Cadinene, Limonene, Cuminaldehyde, Eugenol, Cresol, Heerabolene, Acetic Acid, Formic Acid και Sesquiterpenes.
Ανοσοποιητικό σύστημα Ενισχύει και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το σώμα από τις μολύνσεις. Το μύρο χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιιικές ιδιότητες δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων στον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιείται για να αποτρέψει από οποιαδήποτε ασθένεια που προκύπτει από μικροβιακή μόλυνση. Ενεργεί ως μυκητοκτόνο και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση λοιμώξεων από μύκητες. Οι αποχρεμπτικές του ιδιότητες βοηθάνε στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και καταπολεμάει τις ιογενείς λοιμώξεις καθώς ανακουφίζει από τη συμφόρηση και μειώνει την απόθεση φλεγμονες στους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα.
Απαλλάσσει από την περίσσεια βλέννας και φλέγματος και τα προβλήματα που συνδέονται από την εναπόθεση της βλέννας συμπεριλαμβανομένων της συμφόρησης, βήχα, δύσπνοια και αίσθημα βάρους στο στήθος. Καταπραϋνει από την φλεγμονή σε διάφορους ιστούς σε περιπτώσεις πυρετού ή ιικές μολύνσεις και από τοξικές ουσίες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος. Τονώνει όλα τα όργανα του σώματος και τα προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και τις μολύνσεις.
Κυκλοφοριακό σύστημα Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, της καρδιάς και εξασφαλίζει στην απαραίτητη παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Με αποτέλεσμα στην επίτευξη ενός σωστού μεταβολικού ρυθμού και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανακουφίζει από ανεπιθύμητες συσπάσεις, σπασμούς, κράμπες και πόνους στους μυς.
Οι στυπτικές ιδιότητες του βοηθάνε στο σταμάτημα της αιμοραγίας και ελέγχει την ροή του αίματος.
Πεπτικό σύστημα Το μύρο χρησιμοποιείται για την θεραπεία πεπτικών προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων του έλκους στομάχου και της γαστρίτιδας.
Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ηρεμεί από τα γαστρεντερικά προβλήματα όπως κοιλιακές κράμπες και διάρροια.
Βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του στομάχου, διεγείρωντας την έκκριση των πεπτικών υγρών και προστατεύει από τις βλάβες του βλεννογόνου του στομάχου που προκαλείται από το αλκοόλ και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Νευρικό σύστημα Το μύρο βοηθάει στην τόνωση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Καρκίνος Το μύρο όπως και το λιβάνι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εξετάζεται από τη σύγχρονη ιατρική για τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου και όγκων.
Μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Rutgers το 2001, οι επιστήμονες εντόπισαν ενώσεις στο μύρο που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα και ανέφεραν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και στη θεραπεία κακοήθων όγκων του εγκεφάλου.
Δέρμα – Μαλλιά Δέρμα: Το λάδι και το αιθέριο έλαιο μύρου είναι ευεργετικό για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, την επούλωση πληγών και την καταπολέμηση μολύνσεων. Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για τη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος, για την πρόληψη της γήρανσης και για την ενυδάτωση του σκασμένου δέρματος.
Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθάνε στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, στην μείωση των ρυτίδων και στην τόνωση του δέρματος.
Νύχια: Ενισχύει τα εύθραυστα νύχια, διαλύουμε 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρο σε λίγο λάδι και απλώνουμε στα νύχια μας για τριάντα ημέρες.
Μαλλιά: Είναι επίσης ευεργετικό για την καλή υγεία των μαλλιών καθώς δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών με αποτέλεσμα την πρόληψη της τριχόπτωσης. Στοματική υγιεινή Το αιθέριο έλαιο μύρου διαλυμένο σε νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό στοματικό διάλυμα για την θεραπεία των στοματικών ελκών, για λοιμώξεις και για τον πονόλαιμο.
Το 2003 δημοσιεύτηκε μια μελέτη στο “Medicinal Plants” για τις επιπτώσεις του μύρου στην ουλίτιδα. Οι ευρευνητές διαπίστωσαν ότι σεμικρή ποσότητα το αιθέριο έλαιο μύρου βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής των ούλων που συνδέονται με την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα.

Το στοματικό διάλυμα παρασκευάζεται ως εξής:

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέτουμε 3 έως 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μύρου και χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα ή για γαργάρες.
Μήτρα – Ωοθήκες Φροντίζει την υγεία της μήτρας και ομαλοποιεί την έμμηνο ρύση ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα που σχετίζονται όπως πόνο, εναλλαγές στην διάθεση και ορμονικές ανισορροπίες.
Αποτοξίνωση Αυξάνει την εφίδρωση και αποτοξινώνει το σώμα από τις τοξίνες, το αλάτι και την περίσσεια νερού από το σώμα. Άλλα οφέλη
Άγχος: Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως αντικαταθληπτικό χάρη στις καταπραϋντικές, χαλαρωτικές του ιδιότητες. Κουνούπια:Το αιθέριο έλαιο μύρου δρα ως φυσικό φάρμακο των κουνουπιών σκοτώνοντας τις προνύμφες των κουνουπιών.

Προφυλάξεις – Παρενέργειες

Η χρήση του σε υπερβολικές δόσεις μπορεί να έχει τοξικές επιδράσεις.
Διαβήτης: Άτομα με διαβήτη να αποφεύγουν τη χρήση μύρου.
Εγκυμοσύνη: Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του την περίοδο της εγκυμοσύνης δεδομένουν ότι διεγείρει την μήτρα και μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή. Οι φυσικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιοδήποτε βοτάνου.

Τρόποι χρήσης

Κεραμική συσκευή: Για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα και να ανακουφιστείτε από αναπνευστικά προβλήματα, ρίξτε μερικές σταγόνες στην κεραμική σας συσκευή. Το άρωμα που διαχέεται, βοηθάει επίσης στην πνευματική συγκέντρωση και τον διαλογισμό.
Μπάνιο: Ρίξτε λίγες σταγόνες εθαίριου ελαίου Μύρου στο μπάνιο σας ή αραιωμένο στο σφουγγάρι σας, και θα αποκτήσετε ένα πάρα πολύ ενυδατωμένο δέρμα.
Εισπνοές: Μυρίστε λίγο εθαίριο έλαιο μύρου για εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος.
Πηγες : enter2life.gr -
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα