Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο Κέρι εκθέτει -άθελα του...- το Ισραήλ


Ένα μικρόφωνο που είχε παραμείνει ανοικτό κατέγραψε την Κυριακή τα επικριτικά προς τοΙσραήλ σχόλια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, τα οποία έγιναν μεταξύ δύο συνεντεύξεων.
Οι δηλώσεις του Κέρι, ο οποίος αναφερόταν στους ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα απευθυνόμενος στονΤζόναθαν Φάινερ αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ακούστηκαν λίγο προτού ο υπουργός εμφανιστεί στην εκπομπή Fox News Sunday.
«Ελπίζω ότι δεν θα θεωρήσουν το συμβάν αυτό ως πρόσκληση για να κάνουν περισσότερα!», είπε ο Κέρι αναφερόμενος στο Ισραήλ. «Θα ήταν καλύτερα αν το θεωρούσαν μια προειδοποίηση».

Ο αμερικανός υπουργός διερωτήθηκε στη συνέχεια: «Ποια στοχευμένη επιχείρηση!», εμφανώς αγανακτισμένος από τον μεγάλο αριθμό πολιτών που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της επιχείρησης του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
Περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή τους από την αρχή της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
«Πρέπει να πάμε (εκεί)», ακούστηκε να λέει ο Κέρι, «Πιστεύω, Τζον, ότι πρέπει να πάμε εκεί σήμερα το βράδυ. Είναι τρελό να μένουμε εδώ και να μην κάνουμε τίποτε. Πάμε!».
Πάντως όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου Fox Κρις Ουάλας ζήτησε από τον Κέρι να εξηγήσει τα σχόλιά του που ακούστηκαν λαθραία από το ανοικτό μικρόφωνο, ο αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του.



«Υπήρχαν άνθρωποι που βγήκαν από σήραγγες. Έχει κανείς το δικαίωμα να εισβάλει εκεί (στη Λωρίδα της Γάζας) και να καταστρέψει τις σήραγγες αυτές. Αυτό το υποστηρίζουμε απόλυτα. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στις ρίψεις ρουκετών που συνεχίζονται. ΗΧαμάς άρχισε να ρίχνει ρουκέτες αφού το Ισραήλ προσπάθησε να εντοπίσει αυτούς που είχαν σκοτώσει τους τρεις νεαρούς, ξέρεις υπήρχε ένα αγόρι που ήταν και Αμερικανός, τρεις νεαροί Ισραηλινοί. Είναι επονείδιστο», υπογράμμισε.
«Είναι δύσκολη αυτού του είδους η επιχείρηση. Προφανώς αντέδρασα με τον τρόπο (...) με τον οποίο αντιδρά κανείς με σεβασμό προς μικρά παιδιά και πολίτες».

«Όμως ο πόλεμος είναι σκληρός, είναι άγριος και το έχω πει δημοσίως και το έχω ξαναπεί. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει ό,τι πρέπει για να καταστρέψει αυτές τις σήραγγες», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο αμερικανός υπουργός ζήτησε από τη Χαμάς να επιδείξει λογική και να «κατανοήσει ότι αν αποδεχθεί μια εκεχειρία, σώζει ζωές».
Ο Κέρι μετέβη στην Αίγυπτο για ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Γάζα έπειτα από έκκληση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα «για μια άμεση εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων». 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα