Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ο ΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Δεν υπάρχει κανόνας στο πως θα πλουτίσεις. Δεν υπάρχει συνταγή από το μηδέν, από το σκέτο ζερό, μέχρι να φθάσεις να πατάς σε μαγικό χαλί. Κι αυτό να το πετύχεις στο διάστημα όσο κρατάει μια ανθρώπινη ζωή.
Ζαν Πωλ Γκέτυ, ο πιο πλούσιος στη γη. Ο πλουσιώτερος ιδιώτης στον κόσμο. Πώς τα κατάφερε; Διέθετε δύο πράγματα που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως, ίσως και δεύτερης. Όρχεις και μυαλό. Το ένα είναι κρυμένο στα σκέλια το άλλο μέσα στο κεφάλι.
Σα σήμερα, 10 Ιουλίου, το 1973, απήγαγαν στην Ρώμη τον εγγονό του Γκέτυ, τον 16χρονο Τζων Πωλ Γκέτυ και ζητούσαν 17 εκ. δολάρια. Θεώρησε ότι το τσογλάνι έστησε την απαγωγή για να τα πάρει από τον παπού του. Δεν δίνω πεντάρα, είπε ο Αμερικανός μεγαλοβιομήχανος.
Έχω πολλά παιδιά και εγγόνια κι αν υποκύψω στους απαγωγείς θα τους θέσω σε κίνδυνο, να αρπάξουν κι άλλο παιδί της οικογένειας. Από την άλλη, αν δώσω λύτρα θα είναι σα να επιβραβεύω την παρανομία.
Τελικά, τα βρήκαν στο παζάρι με τους απαγωγείς, έδωσε ο παπούς κάτι ψιλά, απελευρώθηκε ο εγγονός, που το 'ριξε στα ναρκωτικά κι είχε κακό τέλος.
Ο πολυεκατομμυριούχος Ζαν Πωλ Γκέτυ, ο απόλυτα αυτοδημιούργητος και ατελείωτα τσιγγούνης, ήταν ένας τύπος απόμακρός, ιδιότροπος, σκυθρωπός, άκαρδος. Είχε συμπεριφορά Δία της παγκόσμιας οικονομίας. Γεννήθηκε το 1892, έκανε πέντε γάμους και πέθανε το 1976.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα