Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εξισορροπώντας τις θηλυκές και τις αρσενικές ιδιότητες



Φαίνεται ότι υπήρχε πάντα ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα. Και οι δυο όμως είναι ίσοι, κανείς δεν υπερτερεί. Να είσαι υπερήφανος γι' αυτό που είσαι σε τούτη τη ζωή.
*****
«Στη διάρκεια του ύπνου δεν γνωρίζεις αν είσαι άνδρας ή γυναίκα», [είπε ο Σρι Γιούκτεσβαρ]. «Όπως ο άνδρας που εκπροσωπεί τη γυναίκα δεν γίνεται γυναίκα, έτσι και η ψυχή που εκπροσωπεί τόσο τον άνδρα, όσο και τη γυναίκα, παραμένει αμετάβλητη. Η ψυχή είναι αμετάβλητη, και δίχως χαρακτηριστικά φύλου εικόνα του Θεού».
*****
Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να περιορίζεται στη συνειδητότητα του άνδρα ή της γυναίκας. Είσαι μια ψυχή πλασμένη κατ' εικόνα του Θεού... Είναι σοφό να θυμάσαι πάντα ότι: «Δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Είμαι Πνεύμα». Έτσι θα απαλλάσσεσαι από την περιοριστική συνειδητότητα των δυο τάσεων και θα αντιλαμβάνεσαι τις ανώτερες θεϊκές δυνατότητές σου, είτε είσαι ενσαρκωμένος ως άνδρας είτε ως γυναίκα.


*****
Ο Θεός είναι ταυτόχρονα απεριόριστη σοφία και απεριόριστο αίσθημα. Όταν εκδηλώθηκε στη δημιουργία, έδωσε στη σοφία Του την εικόνα του πατέρα και στο αίσθημά Του την εικόνα της μητέρας... Κάθε πατέρας και κάθε μητέρα είναι εν δυνάμει προικισμένος με την πατρική σοφία και με τη μητρική τρυφερότητα του Θεού. Πρέπει να τελειοποιήσουν αυτές τις δωρεές... Ο θεϊκός άνθρωπος αναπτύσσει μέσα του τις ιδιότητες του πατέρα και της μητέρας.
Ο άνδρας υποστηρίζει ότι η γυναίκα είναι συναισθηματική και δεν χρησιμοποιεί τη λογική. Η γυναίκα παραπονείται ότι ο άνδρας αδυνατεί να αισθανθεί. Και οι δύο κάνουν λάθος. Η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λογική, αλλά το συναίσθημα κατέχει εξέχουσα θέση στη φύση της ο δε άνδρας διαθέτει μεν συναίσθημα, αλλά μέσα του κυριαρχεί η λογική.
*****
Ο Θεός δημιούργησε αυτές τις σωματικές και νοητικές διαφορές, προκειμένου να υπάρχει μια διάκριση ανάμεσα στον άνδρα και στη γυναίκα. Η ιδανική πνευματική ένωση τους στοχεύει να αναδείξει το κρυμμένο συναίσθημα στον άνδρα και να αναπτύξει την κρυμμένη λογική στη γυναίκα. Ο προορισμός τους είναι να βοηθούν ο ένας τον άλλο στην προώθηση των αγνών, θεϊκών ιδιοτήτων της τέλειας λογικής και του τέλειου συναισθήματος.
*****
Το κάθε φύλο πρέπει να προσπαθεί να πετύχει μιαν ισορροπία, μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο, μέσω της φιλίας και της κατανόησης.
*****
Μέχρις ότου κατανοήσουν ο ένας τη φύση του άλλου, βασανίζουν από άγνοια ο ένας τον άλλον... Πρέπει και τα δυο φύλα να προσπαθούν για μια εσωτερική ισορροπία της λογικής και του συναισθήματος, ώστε να διαμορφωθεί μια «ολοκληρωμένη» προσωπικότητα, ένα τελειοποιημένο ανθρώπινο πλάσμα.
*****
Με την επικοινωνία με το Θεό, προωθείς την αρμονία ή την ισορροπία των δυο αυτών ιδιοτήτων μέσα σου.
Στους επιφανείς αγίους βλέπουμε να συνδυάζονται οι ιδιότητες του αρσενικού και του θηλυκού. Αυτό συνέβαινε με τον Ιησού και επίσης με όλους τους δασκάλους. Όταν πετύχεις αυτή την τέλεια ισορροπία λογικής και συναισθήματος, θα έχεις μάθει ένα από τα βασικά μαθήματα για τα οποία στάλθηκες εδώ.
* * * *
Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η θεμελιώδης φύση της ψυχής είναι πνευματική. Το να βλέπει ο άνδρας τη γυναίκα -και αντίστροφα- απλά σαν μέσο ικανοποίησης της σεξουαλικής επιθυμίας, είναι σαν να προσκαλεί την καταστροφή
της ευτυχίας. Σιγά-σιγά, λίγο-λίγο, θα χαθεί η ειρήνη του νου.
*****
Ο άνδρας πρέπει να προσπαθεί να διακρίνει το Θεό στη γυναίκα και να τη βοηθά να συνειδητοποιήσει την πνευματική της φύση. Πρέπει να την κάνει να αισθάνεται ότι βρίσκεται μαζί του όχι μόνο για την ικανοποίηση του αισθησιασμού, αλλά ως σύντροφος τον οποίο σέβεται και θεωρεί ως έκφραση της Θεότητας. Και η γυναίκα πρέπει να προσβλέπει στον άνδρα κατά τον ίδιο τρόπο.
*****
Όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα αγαπιούνται αυθεντικά και αγνά, υπάρχει απόλυτη αρμονία μεταξύ τους στο σώμα, στο νου και στην ψυχή. Όταν η αγάπη τους εκφράζεται στην ύψιστη μορφή της, καταλήγει σε μια τέλεια ένωση.


Αναδρομές σε προηγούμενες ζωές

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα