Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Οι “εθισμένοι στο σεξ” έχουν παρόμοια εγκεφαλική λειτουργία με τους ναρκομανείς


alzheimers-brainpuzzle-512
Η πρώτη έρευνα για τη διερεύνηση της εγκεφαλικήςδραστηριότητας ατόμων που είναι “εθισμένα στο σεξ”αποκάλυψε αξιοσημείωτες ομοιότητες με τους ανθρώπους που εθίζονται στα ναρκωτικά.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cambridge πραγματοποίησαν τομογραφίες εγκεφάλου σε 19 άνδρες την ώρα που εκείνοι παρακολουθούσαν βίντεο με πορνογραφικόπεριεχόμενο. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν μαγνητικήτομογραφία για να παρατηρήσουν τις αλλαγές στη δραστηριότητατου εγκεφάλου που προκαλούνται από την παρακολούθηση πορνογραφικών εικόνων.
Στη συνέχεια συνέκριναν τις τομογραφίες των συμμετεχόντων που έχουν καταναγκαστική σεξουαλικήσυμπεριφορά με τομογραφίες εγκεφάλων υγιών ατόμων.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση PLoS One, έδειξαν υψηλότερα επίπεδα εγκεφαλικήςδραστηριότητας σε τρία μέρη του εγκεφάλου, τα οποία ταυτίζονται με εκείνες τις περιοχές που διεγείρονται στους εγκεφάλους τοξικομανών, όταν αυτοί αντικρίζουν τη ναρκωτική ουσία της προτίμησής τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν εμμονές με σεξουαλικές σκέψεις και αντίστοιχη συμπεριφορά, αλλά είναι αβέβαιο ότι είναι “εθισμένοι” σε αυτό με τον ίδιο τρόπο που κάποιος είναι εθισμένος στα ναρκωτικά ή τη νικοτίνη. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά τους μοιάζει περισσότερο με μανία πλήρους ελέγχου του περιβάλλοντός τους ή με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα