Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αύξηση γονιμότητας: Με ποιους (φυσικούς) τρόπους μπορείς να την πετύχεις

Ανάμεσα στα έθιμα πολλών λαών, αρχαίων και σύγχρονων, υπάρχουν διάφοροι παράξενοι τρόποι για την αύξηση της γονιμότητας. Ευτραφή αγαλματίδια, ειδικοί χοροί, ξόρκια, ακόμα και… χαριτωμένα χτυπήματα με δέρμα θυσιασμένης κατσίκας σε γιορτές αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Εσύ μην πας τόσο μακριά, υπάρχουν πιο φυσικοί και απλοί τρόποι για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου.

Δώσε βάση σε κοινά πράγματα
Βερίκοκα και όλα τα πορτοκαλί φρούτα: Ένα έθιμο αιώνων στην Κίνα θέλει τη νύφη να καταναλώνει φρέσκα βερίκοκα για την αύξηση της γονιμότητάς της, γιατί τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία του φρούτου βοηθούν στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Όσο για τους άντρες, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας απέδειξαν ότι φρούτα με πορτοκαλί χρώμα (β-καροτένιο) και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως βερίκοκα, πεπόνια, μάνγκο και καρότα, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε (για τους Μεσογειακούς το ελαιόλαδο και τα αμύγδαλα) εξασφαλίζουν υγιές και κινητικό σπέρμα.
Στοματική υγιεινή: Η υγιεινή του στόματος φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη γονιμότητα της γυναίκας, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Όταν τα δόντια και τα ούλα της γυναίκας είναι σε καλή κατάσταση, όχι μόνο αυξάνονται οι πιθανότητες για εγκυμοσύνη αλλά μειώνονται και οι κίνδυνοι για πρόωρη γέννα, ελλιποβαρή μωρά και προβλήματα στον θηλασμό. Η εκτενής μελέτη του καθηγητή Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας Roger Hart έδειξε ότι γυναίκες με περιοδοντική ασθένεια των ούλων καθυστερούν περίπου 2 μήνες περισσότερο να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με άλλες γυναίκες που έχουν υγιή δόντια και ούλα. Ο καθηγητής σημείωσε επίσης ότι οι τακτικές προληπτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο πρέπει να συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε ό,τι αφορά τους άντρες, είναι γνωστό ότι η περιοδοντίτιδα έχει συνδεθεί (εκτός από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2) και με την κακή ποιότητα σπέρματος.
Μασάζ στους αστραγάλους: Σύμφωνα με την επιστήμη της ρεφλεξολογίας, το εσωτερικό και το εξωτερικό των αστραγάλων αποτελούν ευαίσθητα σημεία του σώματος με πολλές απολήξεις νεύρων, τα οποία ανταποκρίνονται άμεσα στις πιο σημαντικές ερωτογενείς ζώνες του σώματος. Ιδιαίτερα δε η περιοχή γύρω από τους εξωτερικούς αστραγάλους διαθέτει ζωτικά σημεία διέγερσης της αναπαραγωγικής λειτουργίας και για τα δύο φύλα. Πατώντας επάνω στα σημεία αυτά με τη μορφή ελαφρού, κυκλικού μασάζ, διεγείρεται η γονιμότητα και βελτιώνονται οι ερωτικές επιδόσεις.
Ήλιος, ο μέγας σύμμαχος: Η βιταμίνη D που παράγεται στο σώμα με τη βοήθεια του ήλιου αυξάνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης με τεχνητή γονιμοποίηση. Σύμφωνα με μελέτη του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Kocaeli της Τουρκίας, η υψηλή συγκέντρωση της σημαντικής αυτής βιταμίνης σε ωάρια γυναικών τα οποία γονιμοποιήθηκαν στο εργαστήριο, οδήγησε πολύ ευκολότερα σε επιτυχή εγκυμοσύνη. Εξάλλου, όπως απέδειξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, το σπέρμα βρίσκεται στο απόγειο των ικανοτήτων του κάτω από συνθήκες ηλιοφάνειας. Χάρη στη βιταμίνη D, όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, τα σπερματοζωάρια κολυμπούν πιο γρήγορα προς το ωάριο και είναι πιο διεισδυτικά. Άρα έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το γεγονός ότι πολλά ζευγάρια πετυχαίνουν μια εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Μυρωδιά της ανδρικής μασχάλης: Επειδή η όσφρηση είναι πρωταρχική αίσθηση, έχει την ικανότητα να επηρεάζει ανάλογα και τις ορμόνες. Ο χημικός του Κέντρου Χημικών Αισθήσεων Monell της Φιλαδέλφειας George Preti απέδειξε ότι η γυναίκα ηρεμεί και αισθάνεται πιο χαλαρή μυρίζοντας τον ιδρώτα της ανδρικής μασχάλης (γνήσιο, εννοείται, χωρίς παραπλανητικά αποσμητικά), ενώ επηρεάζεται θετικά η παραγωγή της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία είναι απαραίτητη για την επαρκή ωρίμανση των ωαρίων. Η μεγάλη επιτυχία του ανδρικού ιδρώτα, να θυμίσουμε, οφείλεται στις φερομόνες που περιέχει, τουτέστιν χημικές ουσίες που εκκρίνονται από το σώμα και επιδρούν στο ενδοκρινικό σύστημα και την ψυχική διάθεση του αντίθετου φύλου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα