Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΥΚΛΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Εμφάνιση Δημοσίευση1.png
Υποδεχόμαστε, για 3η χρονιά φέτος, τον Αύγουστο, με το Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας, που οργανώνει η «Ποιήεσσα» - Θεματικές Εκδηλώσεις στους πιο όμορφους κήπους και τις αυλές της πόλης...

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από την ομάδα κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» που συμμετείχε και πέρσι στο φεστιβάλ και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους μεγάλους!

Πρόγραμμα Παραστάσεων:


"Ένας Δράκος στην Κάλτσα μου!"
Bραβεύτηκε στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς
- Από 1 έως 3 και 9 Αυγούστου στο Αρχοντικό Αγά Τοπτσούμπαση
- Από 5 έως 8 Αυγούστου, στο Τέμενος Αλή Χιλμή Πασά


ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΜΟΥ

Ο μικρός Λέανδρος ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στο δωμάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει και γίνεται τόσο μεγάλος, που παίρνει το σπίτι στην πλάτη του και πετάει μακρυά. Όταν ο μπαμπάς γυρίζει απ' τη δουλειά διαπιστώνει ότι το σπίτι έχει κάνει φτερά!
Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί μεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήματος.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσματα εμπνευσμένη από το παραμύθι του Τζάκ Κέντ, “Δεν υπάρχουν δράκοι”...

Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φεβρωνία Ρεϊζίδου
Κουκλοπαίζουν:
Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης
Κρουστά: Λαμπρινή Αρβανιτίδου
Κιθάρα: Γιώργος Καψάλης

Διάρκεια 45' λεπτά, για παιδιά από 3+
Τεχνική: Επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και muppet

"Ο Ήλιος και ο Ποντικός"
Μόνο για τις 10 Αυγούστου η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αρχοντικό Αγά Τοπτσούμπαση
στην οδό Έρνεστ Μπέβιν 2Γ και Κοδριγκτώνος γωνία (είσοδος από Έρνεστ Μπέβιν)


Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Ο ποντικός Μπομπόνης ζει σ’ ένα παλιό κάστρο μαζί με 3.000 ποντίκια. Ο Μπομπόνης θέλει να παντρέψει την κόρη του αλλά δεν θέλει να τη δώσει σε ποντικό! Θέλει να κάνει γαμπρό του τον πιο δυνατό που υπάρχει στον κόσμο, έτσι το όνειρό του είναι να δει την μικρή του ποντικίνα παντρεμένη με τον Ήλιο. Ο Ήλιος όμως του λέει πως πιο δυνατός απ’ αυτόν είναι το σύννεφο και το σύννεφο τον στέλνει στον άνεμο. Έτσι ο ποντικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και στο τέλος βρίσκει τον πιο δυνατό μπροστά του…

Μια παράσταση με χειροποίητες κούκλες, επιτραπέζιες και μαρότες, βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι όπου οι ήρωες ψάχνοντας τη δύναμη τόσο μακριά απ ’αυτούς στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη βρίσκεται μέσα τους. Η παράσταση είναι διαδραστική, τα παιδιά συμμετέχουν και βοηθούν την εξέλιξη του παραμυθιού με τον τρόπο τους!


Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φαίη Ρεϊζίδου
Κουκλοπαίζουν: Φαίη Ρεϊζίδου, Janez Spendov
Κιθάρα: Janez Spendov
Διάρκεια 50’



K O Υ Κ Λ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο - Κ Α Ρ Α Μ Π Ο Λ Α 

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 9 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας με χαρτοπολτό καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.


ΏΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 7ευρώ. Για παιδιά έως 3 ετών: Δωρεάν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα