Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε password

Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε password

«Πώς μπόρεσε και μου το έκανε αυτό;» άκουγα συνεχώς την ίδια φωνή μέσα στο κεφάλι μου. Όλη την ώρα, όλη τη μέρα. Κάθε μέρα.

Πριν 3 χρόνια η γυναίκα μου με απάτησε, πήραμε διαζύγιο και έπεσα σε κατάθλιψη. 

Με τον καιρό βρήκα τον δρόμο μου και τους ρυθμούς μου εκτός από ένα πράγμα: Τη συγχώρεση.

Ένα πρωί μπήκα στο γραφείο, άνοιξα τον υπολογιστή και ενώ δεν είχα καν βγάλει το κράνος μου και σε 10 λεπτά είχα meeting, είδα στην οθόνη «Ο κωδικός πρόσβασης έχει λήξει. Πατήστε “Αλλαγή password” για να τον αλλάξετε».


Στη δουλειά μου, για λόγους ασφαλείας, όλοι οι εργαζόμενοι αλλάζουν password κάθε 30 ημέρες και το password πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα σημείο στίξης, τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα, τουλάχιστον έναν αριθμό , να περιλαμβάνει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες, να ταιριάζει με το ζώδιό μου και κατά τη πληκτρολόγηση, να μην έχει ανάδρομο Ερμή. 

Κόλαση! Τελευταία στιγμή, λίγο πρίν συναντήσω πελάτη, έπρεπε να επινοήσω password με απ’ όλα και μάλιστα να μην το έχω χρησιμοποιήσει το τελευταίο τρίμηνο. Κι αφού τα σκέφτομαι όλα αυτά με το κράνος στο κεφάλι και μπαίνει ο κόσμος στο γραφείο και γελάει (ή σκιάζεται) σκέφτηκα μια κουβέντα του διευθυντή μου, που μια μέρα που είχα νεύρα, μου είπε «Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε password!».

Κι εκεί σ’΄αυτό το σημείο που χτυπούσαν τα τηλέφωνα και το κεφάλι μου ήταν έτοιμο να εκραγεί, πληκτρολόγησα τη μαγική λέξη “Tin@s1gxoro”. Και από τότε, πληκτρολόγησα αυτό το password πολλές φορές, όποτε έπρεπε να ανοίξω τον υπολογιστή, όποτε κλείδωνε η οθόνη, κάθε φορά που εμφανίζονταν το screensaver με τη φωτογραφία της, εγώ πληκτρολογούσα ότι τη συγχωρούσα. Κάθε μέρα για ένα μήνα.

Αυτή η απλή κίνηση που σε πολλούς που τώρα που τη διαβάζουν μπορεί να φαίνεται ανούσια ή γελοία, άλλαξε τον τρόπο που άρχισα να βλέπω την πρώην γυναίκα μου. Δεν ξέρω αν με πιστεύεις, αλλά πραγματικά άρχισα να τη συγχωρώ ή τουλάχιστον να πιστεύω πως μπορώ να το κάνω.

Δεν είμαι μάγος και σε αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μαγικά. Απλά ένα καθημερινό και τυχαίο γεγονός, μου απέδειξε πως ο γραπτός λόγος, έχει τεράστια δύναμη και επιρροή στο  ανθρώπινο μυαλό. Όπως είπε και ο διευθυντής μου «Αν θες να αλλάξεις ζωή άλλαξε password».  Αρκετοί άνθρωποι έχουν σαν κωδικό πρόσβασης το όνομα του συντρόφου ή την ημερομηνία της επετείου τους.

 Και μιας που οι εποχές έχουν αλλάξει και περνάμε σχεδόν τη μισή μας ζωή μπροστά στον υπολογιστή, πώς νιώθει εκείνος που πληκτρολογεί όνομα συντρόφου και ημερομηνία επετείου κάθε μέρα απ’ τη ζωή του, όταν αυτός ο σύντροφος κι αυτή η επέτειος, δεν υπάρχουν πια; 

Μπορεί να σου φαίνεται αθώο ή μικρό αλλά δεν είναι. Οι μηχανικές κινήσεις, τα πράγματα που επαναλαμβάνεις κάθε μέρα, ακόμη και η σειρά με την οποία τα κάνεις, αποτυπώνονται μέσα σου και τα «φοράς» χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Ξεκίνα λοιπόν να αλλάζεις τα μικρά, αυτά που σου φαίνονται «αθώα». 

Ο κωδικός πρόσβασης, η ταχεία κλήση στο κινητό, το email του στις σημαντικές επαφές, το pin στη κάρτα ανάληψης της τράπεζας, όλα όσα σου δίνουν πρόσβαση με το όνομά του, την ημερομηνία σας ή οτιδήποτε δικό του ή δικό σας, σου θυμίζει τον γάμο ή τη σχέση σας

Κι ύστερα από τους κώδικες μπορείς να περάσεις και σε πιο μεγάλα πράγματα, να αλλάξεις τα μέρη που συχνάζεις, τον κύκλο γνωριμιών σου, ακόμη και τα ρούχα σου, το στυλ σου ή το πώς πίνεις τον καφέ σου.

Το μόνο που δεν μπορείς να αλλάξεις και δεν πρέπει είναι τη πρόσβαση στα παιδιά σας. Μπορείς να αλλάξεις όσους κωδικούς θέλεις, αλλά τη πρόσβαση στα παιδιά του δεν πρέπει να την αλλάξεις ποτέ και για κανένα λόγο!

Υστερόγραφο: Πρίν ένα χρόνο, ερωτεύτηκα μια απίθανη γυναίκα και πρίν ένα μήνα άλλαξα password και έβαλα το “tha_t1_zitiso_se_g@mo!”. Και είπε ναι!

Πηγή: Huffingtonpost.com

singleparent

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα