Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Νο 2




Ο καθρέπτης….μέσα μας και η ανταλλαγή της ενέργειας

Από τη στιγμή που ερχόμαστε  ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ εις τον Πλανήτη Γαία,
η ζωή μας περιστρέφεται θέλοντας και μη…γύρω από τους άλλους ανθρώπους.
Αδιάκοπα λοιπόν ανταλλάσσουμε και συναλλάσσουμε, ενέργεια με άλλους συνανθρώπους μας, χρησιμεύοντας ως ένας καθρέφτης…για να βλέπουμε τον εαυτό μας, ενώ οι άλλοι γίνονται επίσης κι αυτοί καθρέφτες για εμάς. 

Αυτή η ανταλλαγή της ενέργειας…είναι το θεμέλιο για την ύπαρξη μας…καθώς οι καθρέφτες φωτίζουν και καθοδηγούν αυτό που εμείς παραμονεύουμε ασύστολα. 

Ο σκοπός μας είναι να είμαστε πάντα παρών σε κάθε στιγμή….για τον κύκλο της ψυχής μας, που είναι μια πορεία….η οποία περιλαμβάνει αρκετούς βίους. Το κάθε τι λοιπόν που μας συμβαίνει, η κάθε κατάσταση που μας παρουσιάζεται στον εδώ βίο μας αυτό έχει υπάρξει ασφαλώς και σε προηγούμενους ζωές μας. Το κάθε τι στη ζωή μας είναι ένας καθρέφτης που μας εμφανίζεται ξανά και ξανά…για να δούμε πώς θα δράσουμε ή πώς θα αντιδράσουμε, στον σημερινό μας βίο και έτσι μας παρέχει μια ευκαιρία για Πνευματική εξέλιξη και ανέλιξη.. Κάθε τι στη ζωή μας είναι αντανάκλαση του εαυτού μας.


Κάθε τι που βλέπουμε γύρω μας προέρχεται μόνο από τα δικά
μας μάτια, από τις δικές μας αντιλήψεις και από τα δικά μας πιστεύω και συναισθήματα.
Όποια και αν είναι όμως τα συναισθήματά μας, αυτά είναι δικά μας και μόνο δικά
μας, όχι του διπλανού μας. Δεν υπάρχει κάποιος ή κάποια που να μπορεί να μας
κάνει να νιώθουμε ότι νιώθουμε και να αντιδράμε…όπως αντιδράμε.

Αν φανταστούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα τρένο με πολλά
βαγόνια και εν κινήσει…..αυτό το τρένο είναι η ίδια η Ψυχή μας…και κάθε βαγόνι
είναι η κάθε μας ύπαρξη…εδώ στη Γαία. Ταυτόχρονα με την εδώ ζωή μας….κουβαλάμε
κατά κάποιον τρόπο και τα προηγούμενα βαγόνια….μόνον που δεν τα αντιλαμβανόμαστε….μιας
και το πλήθος του κόσμου δεν θυμάται τις προηγούμενες του ζωές. Και καλώς δεν τις θυμάται….διότι αν θυμόσουνα π.χ. την προηγούμενη ζωή σου…..και θυμόσουνα το στυγερό έγκλημα που είχες κάμει, ή ότι είχες κάποιον άνθρωπο δολοφονήσει…κλπ καταλαβαίνετε ότι αυτό θα επηρέαζε την εδώ ζωή σας με απρόσμενες εξελίξεις…διότι κακά τα ψέματα …η λήθη….δηλαδή το ότι δεν θυμόμαστε τις προηγούμενες ζωές μας ….μας προστατεύει…και μας δίνεται μια νέα ευκαιρία….να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να τον πάμε ένα βήμα πιο μπροστά…ή αλλιώς να τον πάμε ένα βήμα πιο πίσω…εάν δεν διάγουμε ενάρετη ζωή….αλλά όμως έχουμε την δυνατότητα να ξεκινάμε εξ αρχής. 

Στην εδώ ζωή μας…οφείλετε να γνωρίζετε ότι κάθε 7 έτη έχουμε αλλαγή σωματική και πνευματική…τουτέστιν: 0-7-14-21-28-35-42-49-56-63-70-77-84-91-98-105….!

Σας έχω δει όμως πολλές φορές να κουνάτε επιδεικτικά
το δάχτυλο σας σε άλλους ανθρώπους και να λέτε ότι είσαστε θυμωμένοι ή ότι σας βγάζουν έξω από τα ρούχα σας. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα συναισθήματά σας αναφέρονται μόνον σε σας και οι καθρέφτες απλά σας επιστρέφουν τα συναισθήματά σας…αντανακλώντας τα.

 Όταν κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη την ώρα που χτενίζεστε, θα διαπιστώσετε ότι ο καθρέπτης δεν σας χτενίζει. Απλά εσείς χτενίζεστε και ο καθρέφτης αντανακλά αυτή την κίνηση. 

Πολύ απλό. Κάθε τι στη ζωή σας….αμ τι άλλο σας επιστρέφει αντανακλαστικά με τον ίδιο τρόπο που εσείς βλέπετε τη ζωή σας και το πως παρουσιάζεστε στον κόσμο. Καταλάβετε το…! Δεν υπάρχει συναλλαγή χωρίς καθρέφτες.

Αυτό που δεν σας αρέσει π.χ. στον προϊστάμενό σας, ή στον
διευθυντή σας είναι αυτό που δεν σας αρέσει σε σας τον ίδιο και απλά επειδή για
κάποιο λόγο θα πρέπει να βρίσκεστε μαζί κι εσείς με το αφεντικό σας, γι' αυτό
και εσείς είστε σ’ αυτή τη σχέση μ' εκείνον. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ένα συγκρότημα από δυναμικές καταστάσεις, δηλαδή ένα πρότυπο από συναλλαγές….που προέρχεται από προηγούμενους βίους και που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στους δυο σας. Κάθε κατάσταση λοιπόν της ζωής σας περιέχει κάτι που θα πρέπει να το εξετάσετε με πολύ προσοχή.

Θα πρέπει να έχετε αρκετή επίγνωση, ώστε να μην σας
γραπώσουν τα ενεργειακά πεδία των άλλων συνανθρώπων σας. Το να μην γραπώσετε σημαίνει ακριβώς να μην αντιδράτε στις καταστάσεις της ζωής, αλλά για να το πετύχετε αυτό απαιτείται επίγνωση και πληρότητα με τον εαυτό σας.

 Αν αγκιστρωθείτε έντονα και αντιδράτε απέναντι στους άλλους, τα συναισθηματικά πρότυπα θα εξακολουθούν να εμφανίζονται από βίωμα σε βίωμα και από εμπειρία…σε εμπειρία, τόσο στο σημερινό σας βίο, όσο και στους επόμενους-μελλοντικούς βίους.

Θυμηθείτε π.χ. τι έγινε την τελευταία φορά που το αφεντικό σας, ή κάποιο άλλο
σημαντικό πρόσωπο σας μίλησε πολύ άσχημα. Μήπως η αντίδρασή σας ήταν τέτοια
όπως ήταν συνήθως και στις  προηγούμενες
ζωές σας; Αυτό φυσικά δεν το θυμάστε. Μήπως δηλαδή καθίσατε ήσυχα σε κάποια άκρη και τα βάλατε με τον εαυτό σας κατηγορώντας τον; Ή τελικά είχατε την επίγνωση να μετατοπίσετε την αντίδρασή σας και να δώσετε χώρο στην ωρίμανση της Ψυχής σας, ανοίγοντας το στόμα σας και ρωτώντας και ανυψώνοντας χωρίς εμπάθεια τη φωνή σας, γιατί σας φέρονταν παράλογα;

Αν λοιπόν δεν αντιδράσατε και μείνατε ήρεμοι, ήσασταν κύριος του εαυτού σας και όταν είσαστε κύριος του εαυτού σας...είσαστε ευγενικοί, έχετε αρκετή επίγνωση, ώστε να μετακινηθείτε πέρα από οποιαδήποτε κατάσταση που σας προκύπτει και να μην πείτε ή να μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει.

Μπορείτε να είσαστε μέσα στην κατάσταση αυτή και να εκφράζετε την αλήθεια σας και να είσαστε ισορροπημένοι.

Γι’ αυτό αν είσαστε κύριος του εαυτού σας….καθαρίζετε τους
καθρέφτες που παρουσιάζονται στη ζωή σας. Όταν έχετε γίνει αγωνιστής, η τάση
σας θα είναι να καθαρίζετε τον καθρέφτη της ζωής σας…με άλλα λόγια τον καθρέφτη της Ψυχής σας και η διαδικασία αυτή να ξεκινάει όταν γίνεστε ο ίδιος….Κριτής ή το Θύμα και ανακαλύπτετε ότι ζείτε…με τις πεποιθήσεις και τις συμφωνίες που σας έχουν φορτώσει. 

Όμως θα πρέπει ασφαλώς να βιώσετε αυτές τις συμφωνίες, ώστε να αρχίσετε να μετατοπίζεστε και να καθαρίζετε τον καθρέφτη. 

Έτσι κάθε εμπειρία που είχατε σε άλλους βίους τελικά σας εμφανίζονται τώρα, στην παρούσα ζωή σας, ξανά και ξανά, μέχρι λοιπόν να είναι ξεκάθαρη στον καθρέφτη σας και εσείς να είσαστε ικανοποιημένοι μ' αυτήν και πολύ γαλήνιοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σας προκαλεί καμιά αντίδραση. 

Αντίθετα νιώθετε πια ωφέλεια και σεβασμό για τον εαυτό σας, οπότε και γίνεστε εσείς ο καθρέφτης της θαλπωρής και του σεβασμού για όλους εκείνους τους ανθρώπους που εμφανίζονται μπροστά σας, ακόμα και για τους περιθωριακούς κατά την κοινωνία όπως ναρκομανείς, αλκοολικούς, πόρνες, φονιάδες κλπ. Σε οτιδήποτε λοιπόν σας φέρνει σε κάθε στιγμή η ζωή….εσείς βρίσκετε τη γαλήνη.

Ο σκοπός του εδώ βίου σας είναι η Ψυχή σας, αλλά όλα τα
πράγματα της ζωής δεν σας μαθαίνουν πώς να έχετε επίγνωση της Ψυχής σας. 
Μμμμμ…!

Η ζωή λοιπόν σας μαθαίνει να συνειδητοποιείτε το πόσο έξυπνοι είσαστε και ποιο
είναι το επαγγελματικό σας επίπεδο. Πράγματι είναι καλό να ζείτε τη εδώ ζωή σας
στο έπακρον και να έχετε αφθονία σε όλα. Αλλά όμως δεν σας χρειάζεται να είστε
το θύμα, κατάσταση που σας επιβάλλεται όταν θέλετε τα πάντα, επειδή λυπάστε τον εαυτό σας και θέλετε να σας σέβεται όλος ο κόσμος. Όλα είναι στη διάθεσή σας….εφόσον σέβεστε τον εαυτό σας. Είναι θέμα ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Πως όμως γίνεται η ανταλλαγή της Ενέργειας;

Τα πάντα στη ζωή μας είναι μια μορφή ενέργειας που έχει τη
δική της ιδιαίτερη ακτίνα φωτός η οποία προέρχεται από την Ουράνια Πηγή. Όλα
στη φύση…δέντρα, φυτά, ορυκτά, έντομα ζώα, ψάρια, πουλιά, άνθρωποι κ.λπ, όλα διαθέτουν μοναδικές ακτίνες φωτός. Η δική σας λοιπόν ενεργειακή μορφή…έχει το σχήμα το ωοειδές, επειδή είσαστε άνθρωποι και το ποσό της ενέργειάς σας προσδιορίζει το μέγεθος του πεδίου αυτού.

 Συνήθως ο μέσος όρος της αύρας σας είναι στα 2.5 μέτρα για τον μέσο άνθρωπο. Όσο λοιπόν περισσότερη ενέργεια διαθέτετε, τόσο πιο πολλή θα είναι η επίγνωση σας. Η επίγνωση ΑΔΕΡΦΙΑ…σας βοηθά να αναλάβετε την ευθύνη για τη μεταμόρφωση σας σε κάθε δραστηριότητα στη ζωή σας, πράγμα που επαυξάνει το ενεργειακό σας πεδίο. 

Ως αγωνιστής άνθρωπος εργάζεστε σκληρά για τη βελτίωση της επίγνωσής
σας με την ανάκτηση της ενέργειας που χάνετε σε κάθε ανταλλαγή. Έτσι σε κάθε
στιγμή της ζωής κάνετε ανταλλαγές ενέργειας μέσω της αναπνοής σας, που είναι
ενέργεια, και μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων σας. Π.χ. όταν  τρώτε ένα φρούτο, ανταλλάσσετε ενέργεια ανάμεσα στην τροφή σας και στο σώμα σας. Αν πάλι τραγουδάτε, ανταλλάσσετε ενέργεια με ήχο που παράγεται από την αναπνοή της ζωής σας και με το σώμα σας.

 Έτσι όταν συναλλάσσεστε με άλλους ανθρώπους, κάνετε ενεργειακή ανταλλαγή με την αναπνοή σας, με τη δύναμη των λόγων σας και με τις πράξεις σας και με το ίδιο σας το ενεργειακό πεδίο. Αν ρίξετε μια ματιά σ’ έναν άνθρωπο που είναι κοντά σας, κάνετε συναλλαγή…δηλαδή ενεργειακή ανταλλαγή και η ενέργειά της γίνεται μέρος της δικής σας ενέργειας, και το αντίστροφο. Όταν αγκιστρώνεστε όμως μέσα στο ενεργειακό πεδίο κάποιου άλλου….μέσω μιας συναισθηματικής αντίδρασης και συναλλαγής, τότε υπάρχει απώλεια ενέργειας. 

Ας υποθέσουμε ότι είστε ο σύζυγος που καυγαδίζει με την γυναίκα σας. Η πράξη του καυγά αποτελεί μια ενεργειακή ανταλλαγή….δια της αναπνοής σας και της δύναμης των λόγων σας. Ο καθένας σας λοιπόν ξεστομίζει  διάφορα «μπενελίκια»…δηλαδή διάφορες βαριές κουβέντες στον άλλο και ο καυγάς σας οφείλεται ακριβώς στην εξοικείωση με το σύστημα πεποιθήσεων που σας υπαγορεύει πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις σας, πράγμα που σας κάνει να έχετε κάποιες προσδοκίες….ο ένας απ' τον άλλο και όταν οι προσδοκίες αυτές δεν ικανοποιούνται, τι κάνετε…..μαλώνετε….!

Αν όμως  εσείς που είσαστε η σύζυγος δεν έχετε έτοιμο το τραπέζι…όταν ο άντρας σας επιστρέφει από τη δουλειά του, εκείνος θυμώνει και αρχίζει να καυγαδίζει μαζί σας. Μέσα στο μυαλό του καθενός σας, η εξοικείωση παράγει συναισθήματα, κι αυτό γίνεται εξαιτίας των συμφωνιών που είναι μέσα σας…από τότε που σας δόθηκαν. 

Έτσι η κάθε  συμφωνία που κουβαλάει μαζί του ο άντρας σας από τον τρόπο που ανατράφηκε από τη μαμάκα του….του λέει ότι η σύζυγος θα πρέπει να σέβεται και να υπηρετεί τον σύζυγό της. Συνεπώς, όταν δεν του σερβίρετε εσείς φαγητό….δεν τον σέβεστε, οπότε η συναισθηματική του ανταπόκριση είναι θυμός. 

Οι συμφωνίες λοιπόν προωθούνται προς την εκπλήρωσή τους με τους αντανακλαστικούς καθρέφτες των άλλων. Οι καθρέφτες αντανακλούν πάντα όταν δεν είναι καθαρό. Ο άντρας σας αντιδρά και νιώθει πως δεν τον σέβεστε…..επειδή ακριβώς δεν σέβεται τον εαυτό του, γιατί αν τον σέβονταν, θα έβλεπε ότι ήσασταν τόσο εξουθενωμένη μετά από μια τόσο κουραστική μέρα μέσα στο σπίτι, π.χ. με τα 4 άρρωστα παιδιά σας, ώστε να μην μπορείτε να του ετοιμάσετε το βραδινό. Αυτό το γεγονός δεν έχει καμιά σχέση με το σεβασμό σας για εκείνον, όμως αυτός αντιδρά πολύ άσχημα. 

Αυτή του τώρα η αντίδραση σας «πατάει τα κουμπιά σας» και
αισθάνεστε άβολα…ότι δεν είστε ικανή σύζυγος. Όταν κάποιος σας «πατάει τα
κουμπιά σας», υπάρχει πάντοτε ανταλλαγή ενέργειας. Καταλαβαίνετε ότι έχετε
γραπωθεί και αντιδράτε με μια συναισθηματική ανταλλαγή ενέργειας, όταν νιώθετε πολύ αποστραγγισμένη από μια συναλλαγή.

Το άλλο πρόσωπο σας τραβάει…σας έλκει…κι ο άντρας σας και
εσείς έχετε ήδη συναισθηματική προσκόλληση και έτσι, όταν καυγαδίζετε, σας
δημιουργείται μεγάλη συναισθηματική αποστράγγιση…επειδή από τη δύναμη των λόγων σας, προκύπτει διάχυτη ενεργειακή ανταλλαγή. 

Είναι πολύ πιθανόν ο άντρας σας…να εκδηλώσει τη δύναμη των λόγων του μ' έναν τεράστιο όγκο θυμού. Η αίσθηση του θυμού μέσα στο σώμα του είναι τόσο καταπιεστική, ώστε να του προκαλεί μια αυτόματη τάση να ρίξει πάνω σας το συναίσθημα αυτό ή τον όγκο της ενέργειας, επειδή εσείς αποτελείτε το άλλο σκέλος της ανταλλαγής. 

Έτσι πάνω σας πέφτει  ένα τρομερό ποσό ενέργειας, και εκείνος θέλει
να αντιδράσετε…επειδή ο ίδιος αντιδρά με όλο του το είναι και νιώθει ανάστατος.
Εσείς πάλι κατά πάσα πιθανότητα θα αντιδράσετε στα λόγια του, αλλά όταν
αντιδράτε, γραπώνεστε και καταβροχθίζετε τα συναισθήματά του. Έχετε απαγκιστρωθεί συναισθηματικά από τη δύναμη των λόγων του και των συναισθημάτων του. 

Κι εκείνος θέλει να σας γραπώσει για να μπορέσει να ξεφορτωθεί αυτά που νιώθει, και θα αισθανθεί καλύτερα έτσι και να καθίσετε…να καταπιείτε το θυμό του. Η συνέχεια είναι ότι ανάλογα με τα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα σας κι εσείς θέλετε να τα επιστρέψετε, οπότε και λέτε κάτι στο οποίο εκείνος αντιδρά, καταπίνοντας τα δικά σας συναισθήματα. Εσείς τώρα αισθάνεστε καλύτερα, αλλά ο άντρας σας νιώθει και πάλι τον ίδιο συναισθηματικό όγκο, οπότε θα πρέπει να πει κάτι που θα σας αγκιστρώσει ακόμα πιο έντονα, ώστε να αντιδράσετε και πάλι.  Καθένας σας ανακουφίζεται…όταν ο άλλος αντιδρά. 

 Αυτό με λίγα λόγια θα πει ανταλλαγή θυμού ή οποιουδήποτε άλλου
συναισθήματος, σε κάθε έντονο καυγά. Υπάρχουν κάποιες φορές όμως…που δεν
επέρχεται αμοιβαία ανταλλαγή ενέργειας. Μπορεί, για παράδειγμα, να ρίξει
ενέργεια πάνω σας ο άντρας σας κι εσείς να την καταπιείτε και να την κάνετε
«τουμπεκί». Ίσως να είσαστε ένα πολύ παθητικό άτομο και να φοβάστε να μιλήσετε.

Έτσι όμως βαδίζετε εναντίον των συμφερόντων σας και καταπίνετε όλο το «το
κόκκινο καυτερό πιπέρι»…τον θυμό σας….που σας ρίχνει ο άντρας σας. Δεν αποκλείεται να φοβάστε να μιλήσετε….επειδή εκείνος είναι συναισθηματικά και σωματικά βίαιος απέναντί σας και μπορεί να σας χτυπήσει εκφράζοντας κάποιου είδους βία….αν εσείς εκφράσετε την αλήθεια σας, αλλά και να σας χτυπήσει και αν ακόμα δεν την πείτε.

Σας εμφανίζεται μια συνολική συναισθηματική και σωματική αποστράγγιση…επειδή εισπράττετε το θυμό του άντρα σας και τη βία του, με συνέπεια μετά να νιώθετε εξουθενωμένη, ενώ αισθάνεστε ότι σας αξίζει και από πάνω. Έτσι τη ζωή σας την περνάτε με τη βεβαιότητα…ότι αυτό θα πει αγάπη….! 

Πρόκειται ασφαλώς για ένα πρότυπο που συναντήσατε στους γονείς σας, που σας το έμαθαν και οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς, και αυτό αποτελεί τον μόνο τρόπο που μάθατε είναι ότι μπορείτε να είστε ερωτευμένη με κάποιον και πώς να μεταχειρίζεστε αυτόν για τον οποίο τρέφετε κάποια συναισθήματα. 

Αυτός όμως ο τρόπος αποτελεί τη δική σας έκφραση της αγάπης, καθώς και του συστήματος πεποιθήσεων των συμφωνιών που κρύβονται βαθιά μέσα σας. Οι σχέσεις των ανθρώπων αποτελούν τους μεγαλύτερους γάντζους και είναι το πεδίο όπου εκδηλώνονται τα πιο δυνατά συναισθήματα.

 Άλλη μια περιοχή ανταλλαγής ισχυρών συναισθημάτων είναι ασφαλώς η οικογένεια, και έτσι, για σας τον αγωνιστή άνθρωπο, οι μεγαλύτερες προκλήσεις σας είναι οι σχέσεις και η οικογένεια σας. 

 Ασφαλώς η πρόθεσή σας, ως αγωνιστής, είναι όχι να αντιδράτε εσείς ο ίδιος, αλλά να μεταμορφώσετε τα συναισθήματα όταν οι άλλοι αντιδρούν, χωρίς όμως να βαδίζετε εναντίον του εαυτού σας. Θα πρέπει να μη θέλετε να σας αγκιστρώνουν μέσα τους τα ενεργειακά πεδία των άλλων και να έχετε μετά την αίσθηση ότι αντιδράτε.

Οφείλετε να έχετε την αίσθηση της πληρότητας με τον εαυτό
σας, αλλά και να διαθέτετε αρκετή επίγνωση….ώστε να μπορείτε να απομακρύνεστε και να μετατοπίζετε το πρότυπο της ενεργειακής ανταλλαγής μακριά από τον τρόπο που το είχατε προηγούμενα βιώσει. Έτσι και μετατοπίσετε το πρότυπο εκείνο και οι άλλοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους και για το πώς θα δουλέψουν για να ξεπεράσουν τα δικά τους συναισθήματα.

Είναι θέμα συνεργασίας και αλληλεγγύης…για να λέμε ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα